bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Зъбобол и болки в ушите

Извадка от книгата на Маги Тисеран - "Ароматерапия"

Зъбобол и болки в ушитеПрични за развалени зъби при децата

Ако на децата не се дават толкова много сладкиши и газирани напитки, вероятността да ги заболи зъб е много малка. Когато това се случи, може да мине ден и повече, преди да се вземе час за зъболекар. За по-голямо дете една капка карамфилово масло или масло от мента върху малко памуче, поставено на болния зъб, частично ще намали част от болката. Установила съм също, че когато се втрие масло от карамфил на венеца, то действа като упойка. Поради силния си вкус това масло не е много подходящо за съвсем малко дете - в такъв случай един компрес с лавандулово масло е по-приемлив. Поставете капка лавандула в топла вода, положете намокрената в нея и изцедена кърпа на лицето върху болното място и поддържайте зоната затоплена.

Бебетата, на които никнат зъби ще спрат да плачат и ще заспят, ако на крайчето на възглавницата им се постави капка лавандулово масло или масло от лайка. По същия начин би им подействала капка от тези масла, капната отпред на пижамата. Така те ще могат да вдишват парите и биха се успокоили.

Забележка: Когато отмервате капката масло върху възглавницата или върху дрешката на дете, внимавайте маслото да не влезе в пряк контакт с кожата на бебето.

Болки в ушите

Болки в ушитеБолките в ушите са нещо. което си спомням с ужас от периода на моето детство. Ушите са ме болели неведнъж. Слагали са ми торбички със сол, памуче, потопено в газ и аспирин, но никое от тези лекарства не ми е помагало напълно.

Само ако майка ми знаеше за лавандуловото масло тогава! Една капка върху малко памуче, поставено леко във външната част на ухото, прави чудеса. Лечебните пари си пробиват път, достигат до вътрешното ухо и премахват болката. Болките в ушите могат да бъдат причинени от сублоксация на костите на врата или на енергиен блокаж. Ако причината е енергиен блокаж, пълно излекуване може да се получи само чрез акупунктура, масаж или манипулация.

 

Продукти свързани със статията

 1. ЛАВАНДУЛА МАСЛО, LAVENDER OIL, БИОХЕРБА, 10мл
 2. Лайка цвят и стрък, Matricaria chamomilla L.
 3. Аир блатен корен рязан, Acorus Calamus L.
 4. Пасифлора стрък, Passiflora incarnata
 5. Спигелиа антелмиа, SPIGELIA ANTHELMIA CH 5, Боарон

  Спигелиа антелмиа, SPIGELIA ANTHELMIA CH 5, Боарон

  Цена:

  Редовна цена: 4,74 лв.

  Промо цена 4,27 лв.

  -10%