bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Носете със себе си атмосфера на здраве

Извадка от книгата на Маги Тисеран - "Ароматерапия"

 

атмосфера на здравеХотелските стаи и болести

Хотелските стаи според мен са идеалното място за заразяване с какви ли не болести - всичко зависи от обитателя на стаята преди вас. Когато ми се е налагало да отсядам в хотел, винаги съм носила със себе си набор от етерични масла и докато не напръскам обилно с тях цялата стая и леглото си, не мирясвам. Личните ми предпочитания към етерични масла са розово дърво, бергамот и лавандула, но ако времето е студено и влажно и стаята - неотоплена, поръсвам масло от мирта навсякъде, тъй като ми се струва, че този аромат излъчва топлина и сила.

Етерични масла за пречистване на атмосферата

Маслото от бергамот, зелено на цвят, би оставило петна по повърхностите в бяло, а аз винаги съм била дискретна в употребата на етерични масла. Като човек непушач обичам да използвам хотелските пепелници, като ги пълня с гореща вода и добавям няколко капки етерични масла, но едва ли ще го правя още дълго време, тъй като все повече хотели предлагат стаи за непушачи.

Други етерични масла, които биха помогнали за пречистването на атмосферата, са чаено дърво, ниаули (листа от дърво), лимон и евкалипт, а така също и роза. Ако искате да се почувствате като у дома си, въпреки че сте далеч оттам, носете със себе си любимите си етерични масла.