Добре дошли в bilki.bg!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Синдром на лакатната става – хидротерапия, масаж

Възпаление на мускулите около лакътната става, често причинявано от пренапрягане на мускулите и сухожилията около лакътя и долната част на ръката. Спортовете, при които се използва ракета, градинарството и домашните ремонти са дейностите, които най-често причиняват това заболяване. Болката се чувства от външната страна на лакътя и задната страна на долната част на ръката. Усилва се при свиване на ръката или вдигането на тежки предмети.

Синдром на лакатната става

Лечение

Практически съвет

• Оставете ръката да си почине: това означава никакво вдигане или носене на тежки предмети в продължение на няколко дни. Когато си почивате, опитайте се да държите ръката вдигната нависоко.

Китайска медицина

• Препоръчват се билкови чайове от джинджифил, канелени клонки или клонки от черница.

Хидротерапия

Пригответе си леден компрес с помощта на ледени кубчета или найлонова торбичка от топчета лед. Увийте торбичката в амбалажна хартия и поставете върху лакътя и долната част на ръката за 5 минути на всеки час в продължение на няколко часа през първите  няколко дни. Ако болката в лакътя е много силна, на 10 минути сменяйте студения компрес с топъл, използвайте грейка (бутилка топла вода, увита в хавлиена кърпа) или електрическа възглавница.

Масаж

• След 2-3 дни хидротерапия и почивка някой познат може да масажира ръката и лакътя. Пациентът трябва да легне по гръб, а лицето, изпълняващо масажа, трябва да е от  засегнатата страна. Започнете с разтриване на горната част на ръката, преминете към долната, като силно стискате мускулите. След това подпрете лакътя на коляното си и с малки кръгови движения масажирайте с палци мястото около лакътната става. Най-накрая, натискайте силно с палец, масажирайте мускулите на долната част на ръката, като се движите от китката нагоре до лакътя.

Специализирана помощ

• Остеопатията, широто и професионалният масаж са полезни при това състояние.

• Особено ефикасни са акупунктурата и затоплянето с пелинова цигара.

Традиционна медицина

• Препоръчват се обезболяващи или кортикостероидни инжекции.

  1. ДЖИНДЖИФИЛ РЯЗАН АРОМАТЕН, ЗА ЧАЙ
  1. КАНЕЛА КАСИЯ - КОРА НА ПРЪЧКИ 8 см
  1. ЧЕРНИЦА ЛИСТ