Добре дошли в bilki.bg!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Септицемия – лечение, аромотерапия, билки, хомеопатия

По-широко известно като отравяне на кръвта, това е застрашаващо живота състояние, при което голям брой болестотворни бактерии са навлезли в кръвта. Обикновено се появява при хората със слаба имунна система и се дължи на преминаването на бактерии от мястото на инфекция - абсцес или пневмония - в кръвта. Симптомите се проявяват във висока температура, учестено дишане, главоболие, гадене, ниско кръвно налягане и понякога загуба на съзнание. Необходима е незабавна медицинска помощ.

Септицемия – лечение, аромотерапия, билки, хомеопатия

Лечение

Традиционното лечение с антибиотици, които понякога са под формата на инжекции, е жизненоважно за предотвратяване размножаването на бактериите в организма. Следните методи могат да се прилагат като допълнение към традиционния.

Билки

• Отварата от ехинацея се препоръчва за прочистване на тялото от микробни инфекции. Сипете 2 ч. л. от корена в чаша вода, варете 15 минути и пийте 3 пъти на ден.

Чесънът също спомага за прочистването на кръвта: яжте колкото може повече в прясно състояние или вземайте 3 капсули 3 пъти на ден.

Аромотерапия

• Етеричните масла, които укрепват имунната система, са тези от бергамот, лайка и розмарин. Прибавят се по 2 капки от тях във ваната или по 1 капка от всяко в изпарител.

Хомеопатия

• При бълнуване, болки и възпаление, неравномерен ускорен пулс: пироген два пъти дневно в продължение на 3 дни.

 1. ЕХИНАЦЕЯ СТРЪК С ЦВЯТ
 1. ЧЕСЪН ГРАНУЛИ
 1. МАСЛО ОТ БЕРГАМОТ, BERGAMOT OIL, БИОХЕРБА, 10мл

  МАСЛО ОТ БЕРГАМОТ, BERGAMOT OIL, БИОХЕРБА, 10мл

  Редовна цена: 6,17 лв.

  Промо цена 6,11 лв.

  1%