bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Септицемия – лечение, аромотерапия, билки, хомеопатия

По-широко известно като отравяне на кръвта, това е застрашаващо живота състояние, при което голям брой болестотворни бактерии са навлезли в кръвта. Обикновено се появява при хората със слаба имунна система и се дължи на преминаването на бактерии от мястото на инфекция - абсцес или пневмония - в кръвта. Симптомите се проявяват във висока температура, учестено дишане, главоболие, гадене, ниско кръвно налягане и понякога загуба на съзнание. Необходима е незабавна медицинска помощ.

Септицемия – лечение, аромотерапия, билки, хомеопатия

Причини за септицемия

Най-често сепсисът се развива на фона на потиснатата функция на имунната система, рак, СПИН, HIV инфекция, вродени патологии на имунната система. Може да се появи, докато приемате имуносупресивни лекарства, противоракови лекарства, по време на лъчева терапия.

Клинична картина  и диагноза за септицемия

Диагнозата се основава на клиничната картина на заболяването и редица лабораторни изследвания. Лабораторните методи за диагностика включват: полимеразна верижна реакция, е експресен метод и ви позволява точно да определите естеството на инфекцията; прокалцитониновият тест е специфичен метод при диагностицирането на сепсис; кръвен тест на пациента с цел изолиране на патогена.

Лечение на септицемия

Традиционното лечение с антибиотици, които понякога са под формата на инжекции, е жизненоважно за предотвратяване размножаването на бактериите в организма. Следните методи могат да се прилагат като допълнение към традиционния.

 • Ехинацея корен - при грип и настинка, Echinacea purpurea

  Ехинацея корен - при грип и настинка, Echinacea purpurea

  Цена: 4,50 лв.

 • Масло от Чесън - за имунитет и сърце, Bioherba, 100 софтгел капсули
 • Билки при септицемия

  • Отварата от ехинацея се препоръчва за прочистване на тялото от микробни инфекции. Сипете 2 ч. л. от корена в чаша вода, варете 15 минути и пийте 3 пъти на ден.

  Чесънът също спомага за прочистването на кръвта: яжте колкото може повече в прясно състояние или вземайте 3 капсули 3 пъти на ден.

  Аромотерапия при септицемия

  • Етеричните масла, които укрепват имунната система, са тези от бергамотлайка и розмарин. Прибавят се по 2 капки от тях във ваната или по 1 капка от всяко в изпарител.

  Хомеопатия при септицемия

  • При бълнуване, болки и възпаление, неравномерен ускорен пулс: пироген два пъти дневно в продължение на 3 дни.

   

  Продукти свързани със статията

  1. Ехинацея стрък с цвят - при грип и настинка, Echinacea purpurea
  2. Чесън гранули, Culinary, Allium sativum

   Чесън гранули, Culinary, Allium sativum

   Цена: 1,66 лв.

  3. Етерично масло от Бергамот (Bergamot oil), Bioherba, 10 мл

   Етерично масло от Бергамот (Bergamot oil), Bioherba, 10 мл

   Цена: 6,79 лв.