Добре дошли в bilki.bg!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Разтягане в слабините - предпазни мерки, лечение

Болка и стягане в слабините, което се дължи на преразтягане на мускулите от вътрешната страна на бедрото. Обикновено се появява след внезапно напрягане на мускулите. За да го разпознаете от другите болести,опитайте се да свиете коляното към стомаха: това активира напрегнатите мускули и увеличава болката.

Разтягане в слабините

Предпазни мерки

Следните упражнения от йога загряват добре тялото и се извършват преди натоварването, за да предпазят от разтягане в слабините:

• Застанете с прибрани крака. Хванете си ръцете зад гърба и се наведете напред. Изправете се и повторете упражнението няколко пъти.

• От същото изходно положение се наведете напред, след това леко сгънете едното коляно, изпънете го, а после направете същото и с другото коляно. Повторете няколко пъти.

• Сложете ръцете на кръста, разтворете краката на ширината на раменете, завъртете десния крак на 90° надясно, а левия - леко навътре към десния. Без да въртите трупа, наведете го към десния крак. Задръжте така, докато ви е удобно, след което повторете противоравно.

• Краката са в същото положение, ръцете са на кръста, сгънете коляното така, че бедрото да е успоредно на пода, а задният крак е изпънат. Задръжте така, докато ви е удобно, след което повторете с другия крак.

Лечение

Аромотерапия

• Етерично масло от сладък риган и розмарин притъпяват болката: прибавете 3 капки от всяко в топлата вана и се потопете.

Хидротерапия

• Веднага след разтягането сложете леден компрес на болното място: завийте ледените блокчета в амбалажна хартия и наложете мускула за 10 минути. Отстранете го за още 10 минути и повторете.

Специализирана помощ

• Помагат масажът, остеопатията и широпрактиката.

Традиционна медицина

• Препоръчват се физиотерапия и почивка.

 1. OREGANO OIL LIGUID / МАСЛО ОТ РИГАН ТЕЧНО 20МЛ

  OREGANO OIL LIGUID / МАСЛО ОТ РИГАН ТЕЧНО 20МЛ

  Редовна цена: 11,99 лв.

  Промо цена 11,87 лв.

  1%

 1. МАСЛО ОТ РОЗМАРИН, ROSEMARY OIL, БИОХЕРБА, 10мл

  МАСЛО ОТ РОЗМАРИН, ROSEMARY OIL, БИОХЕРБА, 10мл

  Редовна цена: 4,91 лв.

  Промо цена 4,86 лв.

  1%