Коластрата – история

Коластрата е млечен продукт, получен от млечната жлеза на бозайници в края на бременността или веднага след раждането. Популярността на коластрата се дължи на съдържанието на антитела, които защитават организма от заболявания, особено при новородени. Именно тази способност на коластрата, учените изследват в продължение на много години, опитвайки се да ги използват в полза на цялото човечество.

Благодарение на уникалните си свойства, коластрата се използва за профилактика и лечение на различни заболявания. Следва да се отбележи, че в някои страни коластрата се използва като храна (например от коластрата се произвеждат сирене или извара).

Коластрата съдържа много малко количество мазнини, но богати на протеини, за разлика от тези, които се съдържат в обикновеното мляко.

Имуноглобулинът, съдържащ се в коластрата, се е използвал преди това под формата на антибиотик, за борба с инфекциите. Първата ваксина срещу полиомиелит е създаден от имуноглобулин, получен от коластра.

Спортистите използват коластра за възстановяване след силова тренировка. Коластрата също се използва и като антиоксидант.

Производителите на хранителни добавки позиционират своите продукти, създадени въз основа на коластрата, като средство за поддържане и укрепване на имунната система. Смята се също, че коластра и продуктите базирани на нея, са в състояние значително да подобрят здравето и да удължат младостта.

 • Коластра - имуностимулатор, Bioherba, 300 мг, 60 капсули

  Коластра - имуностимулатор, Bioherba, 300 мг, 60 капсули

  Цена:

  Редовна цена: 18,70 лв.

  Промо цена 16,82 лв.

  -10%

 •  

  Коластрата от крава - тайната на здравето!
   

  Коластра от краваИзползването на коластрата от крава за организма се определя от уникалния й състав. Стойността й за тялото е по-висока от тази на млякото. Това вещество се счита за по-полезно, тъй като съдържа много важни елементи и в повечето случаи се възприема като серум.

  Коластрата от крава е добра профилактика срещу настинки и за укрепване на имунната система, помага за облекчаване на състоянието при заболявания на ставите, остеохондроза, множествена склероза, диабет, заболявания на храносмилателната и сърдечно-съдовата система, възпаление и инфекции на пикочните пътища, млечница, фибромиалгия, синдром на хроничната умора и Алцхаймер.

  Действие на колaстрата

  Лечебните свойства, на коластрата от крава за организма, се проявяват в следните области:

  Стареене.

  Коластрата от крава дава хормони на растежа на тялото и стимулира производството на хормони от организма. Резултатът е подобряване на състоянието на кожата и регенерацията на клетките и тъканите. 

  Наднорменото тегло.

  Наднормено теглоОсновните причини за наднорменото тегло са нездравословния начин на хранене и липсата на физически упражнения. Затлъстяването е причина за много сериозни заболявания, като: диабет, високо кръвно налягане, сърдечни заболявания и заболявания на жлъчния мехур.

  В коластрата се съдържа растежен хормон и инсулино-подобни вещества, като IGF (Инсулиноподобен фактор на растежа), с помощта на които се увеличава количеството на изгорените мазнините и се увеличава чистата мускулна маса. Храната започва да се преработва по-добре и количеството на изгорените мазнини става по - ефективно. Лечебните свойства на коластрата помагат да се съхрани баланса на (IGF) (Инсулиноподобен фактор на растежа), съживявайки обмяната на веществата.
   

  Проблеми с червата.

  Без здрави черва, няма добро здраве. 

  Проблеми с черватаРаботата е там, че червата имат много тънки стени, поради тази причина токсините, вирусите и бактериите могат лесно да попаднат, чрез тях в кръвта и да се разпространят из тялото. Здравите черва своевременно унищожава тези токсини и предотвратява развитието на алергии.

  Коластрата подобрява състоянието на червата. Имуноглобулинът и другите вещества в коластрата проникват свободно в клетката без да подлежат на унищожаване, сами предотвратявайки патогеното унищожаване. Растежните фактори намаляват възпалителните процеси, възстановявайки увредените клетки в червата.

  Процесът води до възстановяване, намалявайки количеството на токсини в кръвта през стените на червата, подобрява усвояването на хранителните вещества, които дават на тялото необходимата енергия.

  Алергии и астма.

  Имуноглобулинът в коластрата от крава помага за укрепване на слабата имунна реакция, и сдържа силната реакция на имунната система. Силната реакция води до алергии и астма. Коластрата намалява чувствителността, улеснявайки симптомите.

  Коластрата има изразено имунозащитно, имунорегулиращо се при автоимунни заболявания и алергични състояния, защита и възстановяване, подхранване и регенериране, подмладяване и др. свойства. При попадане в тялото на новороденото се образува имунната система и се произвежда така наречения пасивен имунитет. Пасивният имунитет е тялото, което получава готови антитела срещу инфекции от майката до плода и бебето, чрез млякото, както и чрез инжектиране на специален серум. Коластрата на крави поддържа растежната функция, храносмилният процес и имунната система. След достигане на юношеството, нивото на имунитета и факторите на растежа в тялото на подрастващите намаляват. С всяка година функциите на тялото се забавят, способността на тялото да устои на болестите намалява, мускулния тонус намалява. При отслабена имунна система тялото става достъпно за проникване на различни патогенни бактерии, вируси, гъбички, хелминти и протозои, извършва различни негативни процеси и злокачествени прераждания на клетките и тъканите.

  Коластрата на кравите е необходима за такива заболявания, като:
  Алергии
  Синдром на хроничната умора;
  Астма
  Болестта на Алцхаймер;
  Депресия
  Множествена склероза;
  Главоболие
  Фарингит
  Синузит
  Бронхит и пневмония;
  Диария
  Болест на Крон и улцерозен колит;
  Дисбактериоза
  Захарен диабет;
  Кандидоза
  Хипогликемия
  Остеопороза
  Ревматоиден артрит.

  Съставът е разнообразен откъм жизненоважни вещества, които изпълняват защитните функции на тялото.

  Състав на различни фактори при коластрата

  1. имуноглобулини (IgG, IgA, IgD, игм, Иге). 90% от тях са igA.
  2. цитокини. Те са отговорни за взаимодействието на клетките в имунната система. Цитокини укрепване на човешката имунна система, както и стимулиране на производството на имуноглобулини, имат противовъзпалителни и противотуморни ефекти, облекчаване на болката.
  3. фактори на растежа: инсулино подобни фактори 1 и 2, епителен фактор, Трансформиращи фактори а и тромбоцитен фактор. Тези вещества стимулират растежа на тъканите.
  4. лактоферин действа като пречка за възпроизводството на микроорганизми, действа като катализатор за фагоцитоза и увеличава ефективността на цитокини. Той е свързан с желязо протеин с изключително силни антивирусни и антибактериални свойства.
  5. аминокиселината пролин се намира в колостън на кравата. Аминокиселината пролин регулира пептиди на имунната система и има много благоприятен ефект върху тялото ни.
  6. таурин е незаменим за работата и развитието на мозъка.
  7. висока доходност мазнини, витамини, протеини, въглехидрати, минерали.
  8. Интерферонът е основният елемент на антивирусната защита на клетките на тялото ни.
  9. лизоцима са естествени антибиотици.
  10. пребиотици са природни фактори, които гарантират нормализирането на чревната микрофлора на тялото.

  Коластра състав

  Коластрата има невероятно сложен състав в сравнение с майчиното мляко съдържа: много по-голямо количество протеин; витамин А и каротин повече 2-10 пъти повече (това обяснява нейният жълто-оранжев цвят); аскорбинова киселина (витамин C) повече от 2-3 пъти; Малко повече витамини Е и D и минерали 1,5 пъти повече.

  Спокойно можем да обобщим, че коластрата от крава:

  • * укрепва имунната система, особено на отслабената;
  • * регулира възпалителните процеси в организма;
  • * намалява риска от развитие на рак;
  • * осигурява антивирусна и антибактериална защита;
  • * увеличава способността за увеличаване на мускулната маса;
  • * нормализира апетита и помага да се контролира теглото.
  •  

  Коластрата е един от доказалите себе си продукти, с изключително благоприятни терапевтични свойства за предпазване и възстановяване на организма.