- Начало /
- Закваска за Кисело мляко, Genesis, 10 сашета
Закваска за домашно приготвяне на Българско Кисело мляко
Закваска за бързо и лесно приготвяне на оригинално българско кисело мляко Генезис. Представлява комбинация на изолирани от природни източници и селекционирани щамове млечнокисели микроорганизми от видовете Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus.
Всяко саше (пакетче) служи за заквасване на 1 до 5 литра мляко.
Сашето е изработено от трислойно фолио, което гарантирано съхранява живи всички полезни пробиотични микроорганизми.
Какво преставлява Закваската за Кисело мляко?
Закваските за домашно приготвяне на млечнокисели продукти са бактериални култури, концентрирани в млечна среда, лиофилно изсушени и пакетирани в пликчета от трислойно фолио. В съставът им влизат селекционирани щамове млечнокисели микроорганизми и бифидобактирии с доказани пробиотични свойства. Не съдържат помощни субстанции, консерванти и генетично модифицирани съставки. Закваските дават възможност за домашно приготвяне и консумиране на млечнокисели продукти без добавки и консерванти.
Закваската за българско кисело мляко ще ви даде продукт, който е храна, която поддържа здравето и дълголетието при хората. Характеризираща се с това, че съдържа голям брой живи полезни млечнокисели бактерии, чийто брой се движи в границите от 400 милиона до 1 милиард в грам кисело мляко. Тези микроорганизми по време на ферментация предизвикват дълбоки промени в състава на млякото, а освен това синтезират вещества, които оказват благотворно влияние върху целия организъм.
Начин на употреба на Закваска за Кисело мляко Genesis
Млякото се сварява. Оставя се горещо 30 мин. Охлажда се до 45 °С. Добавя се закваската от едно пликче, разбърква се добре до разтварянето й и се разлива в подходящи съдове. Заквасеното мляко се оставя да ферментира при 45 °С за 8 ÷ 10 часа без разбъркване. За поддържане температурата на ферментация се използва йогуртиера или дебелостенен съд, който се поставя на топло (във фурна при температура не по-висока от 45 °С). Ако заквасването се извърши вечерта, на другата сутрин млякото ще е коагулирало. Прибира се в хладилник без разбъркване. След охлаждане на 10 °С е годно за консумация. (Задължително охладете в хладилник без да разбърквате преди консумация).
Качеството на готовия продукт зависи от качеството на прясното мляко, което използвате. При незадоволителен резултат опитайте с друго мляко.
Състав на Закваска за Българско Кисело мляко Генезис
Не по-малко от 10 на 9-та степен, живи клетки в грам:
Lactobacillus bulgaricus,
Streptococcus thermophilus.
Щамовете са изолирани от природни източници и не са генно модифицирани
Съхранение на закваската
Крайната дата на годност зависи от правилното съхранение на продукта:
2 години при температура от 0 до 100 С.
1 година при температура до 20 С на сухо, тъмно място, далеч от слънчева светлина.
Не се допуска съхранение на отворено саше.
Производител
Генезис Лаборатории ООД, България.
Напишете своето собствено мнение
Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте