Добре дошли в bilki.bg - Раят на билките!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

ПРИРОДНА АПТЕКА, лечение с билки при децата

Прием на билковите лекарства - природната аптечка


билковите лекарстваДаване на билкови лекарства на деца може да се окаже трудна работа. Обикновено това се отнася не само за пероралния прием на билкови препарати, но и до поставяне на капки в ухото или нанасяне на крем върху кожата. Превърнете даването на лекарството на детето в ритуал или игра. Така участието на детето в процеса става конструктивно.

При избора на билкови лекарства е важно да се разглеждат и личните навици на детето, а не просто състоянието или заболяването. Опитайте се да изберете препарат, който да бъде приемлив за Вашето дете. Често могат да се използват няколко вида. За децата от важно значение е вкуса на препарата. Ако сместа от билки е неприятна малко вероятно е, детето да я приема с удоволствие. Билките, които могат да помогнат за подобряване на вкуса на препарата са: анасон, маточина, мента, стевия и копър. Използването на сиропи, направени от пресни подправки, лук и чесън в сурова захар или мед също могат да подобрят вкуса. Сиропът от лук или чесън е отличен за кашлица и респираторни инфекции, независимо дали се използва самостоятелно или се добавя към смес от тинктури или запарки. Екстракцията с глицеринова база също е много приятна на вкус. Ако детето може да поглъща капсули или таблетки вкусът не е фактор.

Можете да помогнете на вашето дете да се научи да поглъща капсули сложени в маслиново масло, кисело мляко или кленов сироп. Поставете капсулата върху задната част на езика и давайте с вода, сок или билков чай.

За доброто здраве на вашето дете от съществено значение е на само приема на билкови препарати, но и познанието Ви за тях. В естествени условия е добре да знаете коя билка може да Ви помогне, поради тази причина ще Ви запознаем с богатството на природната аптечка.

Природна аптечка

В комплекта за първа помощ най - често се използват марлени тампони, лейкопласт, бинт и малки ножици. Тук ще ви предложим някои от средствата за защита, които включват  приородни компоненти.

Природна аптечка

За оздравяване и отстраняване

Това е комбинация от цветята на д-р Бах, които в комбинация са полезни за травми, наранявания, изгаряния, злополуки и емоционални разстройства. Тя може да се прилага локално под формата на крем при болезнени подутини, изгорени или ранени части на тялото. Комбинацията включва:  Звезда на Витлеем (сенчеста Млечна звезда), Скална роза (жълти слънчогледи), 18 билки-Импатиенс (жлезиста балсамова билка), Червена черешова слива (слива-череша от типа ориенталски розов храст), Повет (горска лоза). Може да се използва като помощно средство в ситуации, вариращи от изгаряния, ужилвания, порязвания, натъртвания, падания, счупвания на кости, лоши новини, нервност от първия ден на училище, преди операция и повишена температура. Давайте 4 до 5 капки, колкото е необходимо.

 

Хомеопатични лекарства
Хомеопатични лекарства


Апис 6в: Запазете това лекарство за пчелни ужилвания, ухапвания и алергични реакции на кожата и дихателната система. Сложете четири топчета под езика и повторете след 15 минути. След това използвайте 2 до 3 дози за един ден или два, ако ухапването е тежко.

Arnika 6в: Използвайте за удари и наранявания, катот това трябва да е първото средство. Използва се за болка, кървене или подуване, причинени от нараняване. Давайте 3-4 топчета по 3 до 5 пъти на ден.

Belladonna 6в: Запазете този препарат за трескави състояния, които идват внезапно, характеризиращи се със зачервяване на лицето и обливаща топлина, която се отделя от кожата. Дайте четири топчета и повторете след 15 до 30 минути.

Chamomilla 6в: Запазете за никнене на млечни зъби, повишена температура, раздразнителност, зачервяванена едната буза. Давайте по две топчета на всеки 30 минути при остри кризи или три пъти на ден при по-леки симптоми.


Билки за първа помощ

Билки за първа помощ

Бял равнец и Невен - антисептични: Пригответе тинктура от цветовете на бял равнец и невен. Добавете 30 капки от тази смес в 1 с.л. вода намажете върху порязвания, ужилвания, ухапвания или ожулвания.

Джинджър капки против гадене, морска болест или лошо храносмилане: Добавете 1 ч.л. тинктура от джинджифил в еднолитрова бутилка и напълнете с филтрирана вода. Използвайте 5 до 10 капки върху езика.

Ехинацея и джинджър при насатинки: Добавете 1 ч.л. тинктура джинджифил в еднолитрова бутилка и запълнете останалата част с ехинацея.Използвайте по една чаена лъжичка разтворена в чаша топла вода, като гаргара при болки в гърлото или като чай при грип, настинки, треска и инфекции. Давайте 3 до 4 пъти на ден.Кремове и мехлеми

Кремове и мехлеми

Кремът от арника може да се използва за всички видове синини, отоци и навяхвания.Може да се прилага локално няколко пъти на ден.

Мехлемът от невен е отличен и универсален за всички видове порязвания, ожулвания, изгаряния, ухапвания, ужилвания, обриви, слънчеви изгаряния и напукани устни.
 

 

 

Продукти свързани със статията

  1. НЕВЕН , ЦВЯТ ПОРТОКАЛОВО ОРАНЖЕВ , Calendula officinalis L.
  2. БЯЛ РАВНЕЦ , СТРЪК С ЦВЯТ , Achillea millefolium L.
  3. ДЖИНДЖИФИЛ , ИСИОТ КОРЕН ЦЯЛ , Zingiber officinale
  4. ЕХИНАЦЕЯ , СТРЪК С ЦВЯТ , Superorder Echinacea
  5. Моно цветя - Bioherba