Добре дошли в bilki.bg - Раят на билките!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Ползите и безопасността на билките за бебета и деца.

билки бг, билки за деца, билки, лечение, детски, бебе, дете, лечебни билки, деца
Влияние на билковите лекарства върху бебета и деца

Бебетата и децата обикновено се повлияват от лекарства на билкова основа лесно и положително. Телата им са по-малки и техният организъм все още съзрява, което ги прави по-податливи към лечебните ефекти на леките билки (както и до нежелани странични ефекти от силните лекарства). Билковите средства предлагат безопасна, ефективна алтернатива, която може да поддържа и укрепва организма при лечение на заболяванията. Повечето от тях могат да се използват безопасно в продължение на дълъг период от време без никаква опасност от нежелани реакции.

Лечението на бебета и деца при което се прилага лекарство е от голямо значение. Има много видове билкови препарати, от които може да се избира, но често се използват няколко вида билкови препарати за лечение на едно заболяване.

Много от леките локални препарати като бани, лапи, кремове могат да се използват ефективно при бебета и малки деца, които не могат да осъществят перорален прием. Чайове, сиропи, гелове и билкови екстракти са по-леки за прием през устата, отколкото тинктурите, които често се използват от възрастни или по-големи деца.

Разбира се, не всяко дете понася добре различните видове билки и има някои общи реакции, които могат да възникнат при свръхчувствителните деца. Например жълтият кантарион може да предизвика кожен обрив след излагане на слънце. Ако детето ви е свръхчувствително или има алергични реакции, бъдете внимателни и започнете с една или две билки в намалени дози, за да се установи поносимостта на детето.

Безопасност при билково лечение

Безопасността е винаги важна, когато давате какъвто и да е вид лекарства. Всяка билка за лечение на бебета и деца е безопасна, когато се използва разумно и с известни познания за свойствата на билката. Важно е да се знае индивидуалната билка, нейните потенциални действия и показания. Това ще помогне да се гарантира безопасното и ефективното й използване. В случай на съмнение, консултирайте се с лекар-натуропат или професионален билкар.

Ефективни билкови средства

Има много ефективни билкови средства, които могат да бъдат използвани лесно и безопасно. Например, използването на лапа от картофи против ужилване от пчела, лапа от морков за гаргара при растящи мъдреци или възпалено гърло или сироп за кашлица от лук, може да е всичко необходимо при боледуване или локални оплаквания. Първите средства за защита могат да подобрят комфорта на болното дете, да лекуват леки заболявания, които не изискват вниманието на лекар и да подпомогнат укрепването на цялото тяло.

билки подходящи за деца, билки в храненето на децатаХраненето със свежи храни като зеленолистни зеленчуци, супа от коприва, моркови, лук, чесън и магданоз пазят силна и здрава имунната система. Тези питателни храни, които лесно могат да бъдат включени в семейната диета поддържат здравето по един специфичен начин.

В билковата традиция често се срещат пресни билки, които се прибавяли в супата, тези билки се наричали "potherbs". Някои традиционни potherbs включват коприва, див чесън, глухарче, киселец и девисил. Тези богати на хранителни вещества билки, взети под формата на храна, могат да засилят храносмилателната функция, бъбречната функция и да подкрепят и тонизират организма. Имунната система се тознизира от супи, съдържащи билки като лук, чесън, джинджифил, гъба шийтаке и кълнове мунг. Бобът може да бъде подкрепа по време на грип, настинка или гастрит. Честата употреба на плодов сок и билки, като коприва, червена детелина, липов цвят, астрагал и джинджифил, могат да бъдат полезни през зимния сезон.

Запознайте се с лечебната и подсилваща сила на билките. Това е един прекрасен начин да се грижите за детето си и да го подържате в прекрасно здраве.


 

Продукти свързани със статията

  1. АСТРАГАЛ , КОРЕН  РЯЗАН , Astragalus Merabranaceus
  2. ЛИПА АРОМАТНА , Tilia cordata Mill. , ЛИПОВ ЧАЙ ЦВЯТ
  3. ЧЕРВЕНА ДЕТЕЛИНА ЦВЯТ , Trifolium pratense L.