Добре дошли в bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Билковият подход при лечение на децата

dete.jpg
Съществува голямо разнообразие от билки и билкови препарати, които могат да бъдат използвани безопасно от информираните родителите по отношение на здравното обслужване на децата. В повечето случаи те са на разположение в магазините за здравословни храни или могат да бъдат закупени от билкар или хомеопат. Много от тези препарати могат да да бъдат направени в дома и да се използват за болести, като кашлица, простуда, грип или кожни обриви, като се избягва употребата на стандартни фармацевтични продукти. В действителност, естествени растителни препарати действат дори по-добре, отколкото обичайните средства за лечение.


Родителите могат да използват билки или билкови препарати превантивно за укрепване на имунитета или спомагателните функции, като лечение за специфични заболявания. Билките могат да действат като противовъзпалителни, противогъбични, антибактериални средства. Те могат да се прилагат под различни форми от лека (вани, кремове, чайове) до силна (тинктури или капсули).

Билките могат да се използват като единствено средство за лечение или да бъдат използвани като спомагателно средство при лечение с конвенционални лекарства. Например острия стрептокок в гърлото често се лекува с антибиотик, който ефективно да ликвидира инфекциозния агент, причиняващ болестта, но не изчезва местното увреждане на тъканите, не разрешава проблема с отслабената имунна система или подмяна на полезните бактерии в храносмилателна флора, която антибиотика унищожава. Поради тази причина като допълнително средство заедно с предписания антибиотик, за да се увеличи положителния ефект, може да се изпозлват  билки, като бял равнец, за да се намали възпалението, невен да се увеличи местното възстановяване на тъканите и пробиотици за да се възстанови храносмилателната флора.

Много родители често се оплакват, че детето им страда от постоянно повтарящи се заболявания. Такова дете обикновено страда от повторен отит или инфекции на горните дихателни пътища, кожни обриви или болки в гърлото, които не се разрешават с предписаните от лекаря лекарства и изискват повтарящи се дози от антибиотици или други фармацевтични лекарства.

В такива случаи алтернативният подход за здравето на детето може да бъде най-ефективен. Ако разгледаме тялото като едно цяло с всички взаимосвързани системи, всяка от които може да повлияе на другите то целта е не само да лекува симптомът, но и причините, които стоят в основата на симптомите. Използването на билки и билкови лекарства спомага за справянето не само със заразения агент, но също така и с възстановяване на цялото тяло, като по този начин цикълът на болестта може да се прекъсне. Това ще позволи на детския организъм да расте силнен и бързо да се излекува.