Добре дошли в bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Кафе по скандинавски с яйце, рецепта

Скандинавските страни присъстват в няколко класации по различни теми. Като щастие. Или равенство между половете. Или разходи за живот. Но знаете ли, че скандинавските страни също доминират в списъка на най-консумиращите кафе.

egg coffee, кафе по скандинавски, с яйцеДа си приготвим сами кафе по скандинавски с яйце

Скандинавците пият различни видове кафе, но има една интересна и различна рецепта, която е тяхно въведение и ние искаме да ви я представим: Кафе по скандинавски с яйце.

Ето и рецептата: 

Счукайте яйцето заедно с черупката, разбийте с прясно смляно кафе и кипнете сместа с вода. Звучи странно, резултатът също изглежда ужасяващ - кафяви кюфтета с яйчена черупка, плуващи в кафе :) Прецедете с фина цедка или хартиен филтър. 

Въпреки изпитанието при приготвяне, кехлибарено-червената напитка, която се получава, наречена „яйчно кафе“, е почти без горчиви танини, с мек вкус и включва изключително силна доза кофеин.

Кафе по скандинавски, приготвено с яйцеТрадицията за кафе по скандинавски с яйце

И така, много ястия могат да се подобрят с присъствието на яйце. Явно и кафето вече е включено в този списък. Просто попитайте скандинавците, защото както виждате на тях им харесва.

Скандинавското кафе с яйце кафе вече е традиционен метод за варене на горещата напитка, който първоначално бил популярен в Швеция и Норвегия, а сега е често срещан в дори в части от американския Среден Запад. Техниката, която ви описахме понякога се нарича църковно кафе, тъй като се вари в големи количества за неделните събирания. Причината е, че яйцето, което се ползва, може да се свари с по-голямо количество кафе. Затова може да опитате тази рецепта с повече приятели, с едно яйце и няколко дози кафе. Да ви е сладко!

 

Продукти свързани със статията

  1. ЗЕЛЕНО КАФЕ НА ЗЪРНА , СУРОВО КАФЕ АРАБИКА , Coffea Arabica
  2. ЗЕЛЕНО КАФЕ НА ЗЪРНА , СУРОВО КАФЕ РОБУСТА , Coffea robusta