bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Лечение с билки на хемороиди

Извадка от книгата на Маги Тисеран - "Ароматерапия"

Лечение с билки на хемороидиХемороди

Хемороидите са много болезнени. Много хора страдат от тях, но тихичко, с надеждата, че те ще си отидат. Страдащите от хемороиди се стесняват да разговарят за проблема си. Хирургическото им премахване е известно и банално средство за разрешаване на проблема, но към този драстичен метод трябва да се прибягва в краен случай.

Лечение на хемороиди с етерично масло

Кипарисовото масло е естествен астригент и би свило хемороидите почти като с магическа пръчка. Приятели са ми казвали как хемороидите им просто са се свили и изчезнали след баня с кипарисово масло (пет капки от кипарисовото масло в съд с топла вода). Веднъж на ден трябва се прави седяща вана, докато хемороидите изчезнат. Моля ви, не се изкушавайте да нанасяте кипарисовото масло чисто, тъй като то е много силно и само ще причини допълнителен дискомфорт.

Разумно е да вземете еднолитрово шише с вода, в което сте поставили 20 капки кипарисово масло - разтърсвате бутилката добре и използвате сместа всеки път, когато правите седяща баня. Разтърсването на капките етерично масло в бутилката с вода е необходимо, за да сте сигурни, че маслото се е разтворило и разпръснало добре.

Хемороиди се получават най-често, ако човек има запек - така че внимавайте какво ядете. Всякакви сладки храни и бели брашна трябва да се заменят от пълнозърнести продукти и пресни зеленчуци. Страдащите от хемороиди биха могли да носят със себе си малка бутилка  със смес от кипарисово масло или вода с лавандула, за да си поставят тампони, когато са извън дома.

Повече за хемороидите и фактите за тяхното лечение, можете да прочетете тук.