Добре дошли в bilki.bg!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

ХЕМОРОИДИ - 12 МАЛКО ИЗВЕСТНИ ФАКТА ЗА ТЯХНОТО ЛЕЧЕНИЕ

хемороиди лечение, хемороиди, кървящи хемороиди Хемороидите са доста сериозно заболяване, което засяга огромен брой хора, но ситуацията в която са се оказали пациентите не е напълно безнадеждна,  което отчасти се потвърждава от информацията по-долу. И за да се разсеете накратко от тъжните мисли, свързани с това към кого да се обърнете за правилното и надеждно лечение, прочетете интересните истории и интересните факти, свързани със заболяването.

 

       1.    От всички видове живи същества, само хората страдат от хемороиди. Този факт подтикна някои учени да мислят, че основната причина за болестта е способността на човека да върви изправен.

 

        2.    На всеки 5 минути приблизително 10 000 души изпитват първите признаци на хемороиди.

 

       3.     Само за един час в света се извършват повече от 88 000 операции, свързани с лечение  на заболяването.

 

4.    От хемороиди страда всяка пета жена и всеки седми човек, който е навършил 45 години. Интересно е също така, че около 50% от пациентите са твърдо убедени, че заболяването им може да бъде излекувано с помощта на традиционната медицина.

 

5.    За първи път хемороидите са споменати в произведенията на Хипократ, описващ ги като чревно кървене, предизвикано от запек, откъдето всъщност идва и името им. Освен това има информация, че още в Древен Египет са се опитвали да лекуват хемороидите оперативно, правейки опити да премахнат външните такива.

 

 

6.    Има известна полу-легендарна история, че Наполеон е бил победен при Ватерло, заради хемороидна атака, която настъпва в този ден. В Русия тази болест отдавна се нарича "царска" и има много добра причина за това, тъй като някои от царете им наистина са узнавали за нея първи (например Борис Годунов и Алексей Михайлович Романов).

 

 

7.    В традиционната медицина се препоръчва пациентите с хемороиди да приемат седяща вана от билкови отвари. Освен това към възлите е било необходимо да се използват листа от тетра, както и настъргани картофи и цвекло. Народните лечители поставят в основната си цел "откъсване на образуванията ", желаният ефект се постига чрез горещи лампи. Днес съществуват по-ефективни начини за лечение на хемороиди, с които предлагам да се запознаете, чрез  интернет страницата на bilki.bg.

 

8.    Преди 400 години знахарите лекували хемороидите с помощта на пиявици, особено този метод е бил широко използван в местности, заобиколени от блата.

 

9.    Растението Arum macufatuin L. е известно на народа като змийска хурка е особено ефикасно за лечение на хемороиди. Веществата, които съставляват това растение, допринасят за укрепването на кръвоносните съдове.

 

10. В страните от Централна Азия  за лечение на хемороиди лекарите съветвали да се пие прясна кръв от таралежи, а самите пациенти били наричани "седящи върху таралеж" (между другото, този метод е бил препоръчан още от Авицена). Но в южноамериканския регион хемороидите са били третирани с инфузия от листата на кока, което е било напълно оправдано - кокаинът, съдържащ се в листата на растението, стеснява съдовете.

 

11.  Католическият покровител на пациентите с хемороиди и на градинарите  се нарича Св. Фиакра. Древна легенда разказва, че след тежка и продължителна работа в градината е имал много силна болка, причинена от хемороидна атака. Седейки на камък, Свети Фиакра започнал да се моли енергично за изцеление, след което хемороидите изчезнали като се отпечатали върху камъка, върху който седял.

 

12.   През 1835 г. в британската столица се открива първата проктологична клиника, болница "Свети Марко". И до днес тази Лондонска болница е водещата медицинска институция в света за лечение на хемороиди.

 

 
 1. СМЕС ЗА ХЕМОРОИДИ - ВЪНШНО
 1. ЧАЙ ПРИ ХЕМОРОИДИ - ВЪТРЕШНО
 1. ТИНКТУРА ХАМАМЕЛИС ВИРДЖИНИЯ ПРИ ХЕМОРОИДИ, 100 мл

  ТИНКТУРА ХАМАМЕЛИС ВИРДЖИНИЯ ПРИ ХЕМОРОИДИ, 100 мл

  Редовна цена: 9,30 лв.

  Промо цена 9,20 лв.

  1%