хемороиди лечение, хемороиди, кървящи хемороиди

Лечение на хемороиди

Хемороидите са доста сериозно заболяване, което засяга огромен брой хора, но ситуацията в която са се оказали пациентите не е напълно безнадеждна, което отчасти се потвърждава от информацията по-долу. Има различни видове лечение на хемороиди с билки, лечение на външни хемороиди, вътрешни хемороиди и фисури. За да се разсеете накратко от тъжните мисли, свързани с това към кого да се обърнете за правилното и надеждно лечение на хемороиди, прочетете интересните истории и интересните факти, свързани със заболяването. 

      Хемороиди 

От всички видове живи същества, само хората страдат от хемороиди. Този факт подтикна някои учени да мислят, че основната причина за болестта е способността на човека да върви изправен. На всеки 5 минути приблизително 10 000 души изпитват първите признаци на хемороиди.

Само за един час в света се извършват повече от 88 000 операции, свързани с лечение  на заболяването.
 • Лукс чай Хеморо - външна употреба, Bioherba, 120 гр.

  Лукс чай Хеморо - външна употреба, Bioherba, 120 гр.

  Цена:

  Редовна цена: 4,20 лв.

  Промо цена 3,78 лв.

  -10%

 • Змийска хурка корен - при хемороиди, Arum maculatum L.

  Змийска хурка корен - при хемороиди, Arum maculatum L.

  Цена: 3,42 лв.

 • Болезнени хемороиди

  От хемороиди страда всяка пета жена и всеки седми човек, който е навършил 45 години. Интересно е също така, че около 50% от пациентите са твърдо убедени, че заболяването им може да бъде излекувано с помощта на традиционната медицина.

  Лек срещу хемороиди

  За първи път хемороидите са споменати в произведенията на Хипократ, описващ ги като чревно кървене, предизвикано от запек, откъдето всъщност идва и името им. Освен това има информация, че още в Древен Египет са се опитвали да лекуват хемороидите оперативно, правейки опити да премахнат външните такива.

  Има известна полу-легендарна история, че Наполеон е бил победен при Ватерло, заради хемороидна атака, която настъпва в този ден. В Русия тази болест отдавна се нарича "царска" и има много добра причина за това, тъй като някои от царете им наистина са узнавали за нея първи (например Борис Годунов и Алексей Михайлович Романов).

  Лечение на хемороиди с билки

  В традиционната медицина се препоръчва пациентите с хемороиди да приемат седяща вана от билкови отвари. Освен това към възлите е било необходимо да се използват листа от тетра, както и настъргани картофи и цвекло. Народните лечители поставят в основната си цел "откъсване на образуванията ", желаният ефект се постига чрез горещи лампи. Днес съществуват по-ефективни начини за лечение на хемороиди.

  Преди 400 години знахарите лекували хемороидите с помощта на пиявици, особено този метод е бил широко използван в местности, заобиколени от блата. Растението Arum macufatuin L. е известно на народа като змийска хурка е особено ефикасно за лечение на хемороиди. Веществата, които съставляват това растение, допринасят за укрепването на кръвоносните съдове. 
  В страните от Централна Азия  за лечение на хемороиди лекарите съветвали да се пие прясна кръв от таралежи, а самите пациенти били наричани "седящи върху таралеж" (между другото, този метод е бил препоръчан още от Авицена). Но в южноамериканския регион хемороидите са били третирани с инфузия от листата на кока, което е било напълно оправдано - кокаинът, съдържащ се в листата на растението, стеснява съдовете.
  Католическият покровител на пациентите с хемороиди и на градинарите  се нарича Св. Фиакра. Древна легенда разказва, че след тежка и продължителна работа в градината е имал много силна болка, причинена от хемороидна атака. Седейки на камък,
  Свети Фиакра започнал да се моли енергично за изцеление, след което хемороидите изчезнали като се отпечатали върху камъка, върху който седял.
  През 1835 г. в британската столица се открива първата проктологична клиника, болница "Свети Марко". И до днес тази Лондонска болница е водещата медицинска институция в света за лечение на хемороиди.