Добре дошли в bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

8 начина да останете във форма по празниците

 
Бъдете здрави и се наслаждавайте!
 
Най-честият проблем след Коледа е как да отслабнем. Защо? Защото по време на празници има много празнични партита, семейни тържества и почивни дни. Хората са склонни да прекаляват с храната и напитките и са по-малко активни. На помощ след празниците винаги и два фитнеса, но ние ще Ви препоръчаме няколко начина да останете във форма и да се забавлявате едновременно.
 
8 начина да сте здрави по време на празниците:
 
1. Пържолите по време на празниците са враг номер едно, но ако все пак не сте вегетарианец, можете да съчетаете яденето им с полезни действия. Тук не говорим напълно да се откажете от тях, но има чудесен начин да бъдете активни и да изгорите няколкото допълнителни калории, които неизбежно ще натрупате. Вземете цялото семейство и си измислете ролеви игри, в които да има тичане и скачане. Бъдете отбор, смейте се и се забавлявайте! Ако тази идея не Ви допада, можете всички заедно да излезете на приятна вечерна разходка, което неминуемо ще доведе до слягане на храната и загубата на няколко излишни калории. 
 
2. Яжте малки порции през целия ден. Не пазете стомаха си празен за голямото хранене. По-скоро яжте по малко, на малки хранения и закуски през целия ден, които ще ви накарат на вечеря да се чувствате сити. Ако седнете на масата гладни, вие неминуемо ще преядете и ще се почувствате ужасно след това. Яжте здравословни закуски като плодове, зеленчуци с хумус и кисело мляко, и поемайте много течности (вода, сок, чай) – по този начин ще се чувствате много по-добре след вечеря.
 
 
3. Отпуснете се. Почивката изпълнена с много гости и хранене може да бъде стресираща. Отделете време от деня си, за да се отпуснете и / или да медитирате. Опитайте кратко йога видео, отидете на разходка, почете любимата си книга, или подремнете. Направете каквото и да е това, за да се освободите от стреса и да се почувствате спокойни.
 
4. Отидете да карате ски. Кой казва, че фитнесът е единственият начин за изгаряне на ваканционни калории? Вземете цялото семейство и отидете да се пързаляне с шейни като междувременно ще получите една добра тренировка. Заемете се други зимни дейности, като каране на кънки, разходка в гората, това също са чудесни начини да бъдете активни.
 
 
5. Вземете си няколко почивни дни и ги отделете за пътуване. Застояването на едно място за дълъг период от време, може да донесе хаос в тялото ви. По вреем на пътуването правете почивки, спирайте, разхождайте се. Излезте от колата и се поразкършете направете някои скока или просто постойте прави в продължение на няколко минути. Това не само ще ви помогне да избегнете болката по време на шофиране, но също така ще ви помогне може да останете буден и нащрек.
 
6. Упражнения. Ваканционният сезон е пълен с частни събирания, пазаруване и др. Не оставяйте тренировката си за следобед. Упражненията направени сутрин са много по-ефикасни, а е и още една задача, която отпада от плана. Ако потренирате рано сутрин, цял ден ще се чувствате тонизиран и свеж. 
 
 
7. Не яжте, докато не преядете. Колкото и да е вкусна храната не се опитвайте да я погълнете цялата наведнъж, иначе ще се пръснете. Яжте бавно и подбирайте това, което ядете. Отделете време, за да усетите вкуса на храната. Това ще ви помогне да осъзнаете, кога сте нахранен. Пийте вода по време на храненето, така ще избегнете преяждането.
 
8. Не си поставяйте нереалистични цели. Сега не е времето да си поставите за цел да отслабнете. Ако знаете, че идват празнични партита и семейни събития, знате че има голяма вероятнос да се отдадете на храни и напитки. Вместо да се опитвате да отслабнете, опитайте се да се запазите сегашното си тегло. Много хора в крайна сметка наддава на тегло, защото поемат големи количества храна и след това си мислят, "Защо да се занимавам? Аз мога да ям каквото си искам - това са празници все пак. Ще сваля килограмите, след новата година.“ Не бъдете един от тези хора! Ако следвате тези съвети, вие ще можете да поддържате теглото си, за разлика от останалите.
 
 
Ваканционният сезон е прекрасно време, отдадено на семейството, приятели и на добрата храна. Въпреки това, можете да бъдете активни, здрави и годни през това време. Направете здравето си приоритет и ще започне новата година освежени. 
 

Продукти свързани със статията

  1. 7 БИЛКИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ СИЛНО РАЗХЛАБВАЩ
  2. DEMIR BOZAN Билки за отслабване - Демир Бозан 120гр
  3. ЧАЙ ЗА ОТСЛАБВАНЕ - СЛАБИН
  4. 17 БИЛКИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ДЕТОКСИКАЦИЯ ( R ) ЧАЙ