bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Простатит – лечение, хранене, билки, хидротерапия

Инфекция и възпаление на простатата, обикновено вследствие на бактериална инфекция, предадена от пикочния мехур или уретера. Инфекцията може да е предадена и по полов път. Симптомите включват висока температура, болки в простатата като при грип, болки в гърба, дебелото черво и между краката; затруднено уриниране при мъжете, като се наблюдават значителни болки при ходене по нужда. Лечението на простатита е подобно на лечението на увеличената простата.

 • Сао Палмето плод на прах - за простата, Saw Palmetto

  Сао Палмето плод на прах - за простата, Saw Palmetto

  Цена: 7,60 лв.

 • Цинк Цитрат, Bioherba, 30 мг, 60 капсули

  Цинк Цитрат, Bioherba, 30 мг, 60 капсули

  Цена: 7,69 лв.

 • Простатит

  Причини за възникване на простатит, проблеми с простатата

  Причините за възникването на простатит са доста разнообразни, но предимно свързани с пренебрегването на мъжете към тяхното здраве:

  • инфекции, предавани по полов път; 
  • нарушения на кръвообращението в тазовите органи, поради заседналия начин на живот; 
  • продължително сексуално въздържание, прекъснат сексуален контакт
  • или изкуствено удължаване на половия акт;
  • нарушен имунитет; 
  • честа хипотермия, която е типична за любителите на екстремните спортове; 
  • стрес; 
  • хормонален дисбаланс; 
  • дефицит на витамини и минерали; 
  • неспазване на личната хигиена.

  Диагностициране на простатит

  Първо, за диагностициране, когато трябва да вземете секрет от простатата за изследвания, в допълнение, в определени случаи се извършва масаж, за да се облекчи задръстванията в простатната жлеза. Обикновено към това събитие се подхожда сериозно и избирателно.

  Физиотерапията, имунорегулиращата терапия и корекцията на начина на живот се използват широко за лечение на простатит.

  Възможен ли е рецидив при простатита

  Самолечението на простатит е неприемливо, тъй като може да доведе до влошаване на състоянието на пациента и поява на съпътстващи заболявания. Например, неправилно предписаните антибиотици ще повлияят неблагоприятно на чревната микрофлора и значително ще намалят имунитета, като същевременно не решат проблемите с простатната жлеза. Други лекарства само маскират болестта и нейните симптоми, изостряйки ситуацията. Поради това простатитът трябва да бъде диагностициран и лекуван от опитен специалист, за да няма рецидив.

  Видове и симптоми на простатита

  В зависимост от причините и клиничната картина на заболяването се разграничават следните видове простатит:

  Остър простатит

  Остър простатит - тежко възпаление на простатната жлеза, което възниква в резултат на бактериална инфекция на нейните тъкани. Много бактерии са част от нормалната микрофлора на тялото и постоянно присъстват в червата и кожата. Въпреки това, ако влизат в тъканите на простатната жлеза - обикновено поради неспазване на правилата за елементарна хигиена и други причини - те могат да причинят развитие на остър възпалителен процес. Острият простатит е изключително рядък. Лечението трябва да се извършва в болница.


  Хроничен бактериален простатит

  Хроничен бактериален простатит представлява една трета от всички случаи на възпаление на простатната жлеза. Тази форма на простатит е опасна, защото болезнените симптоми могат да изчезнат спонтанно дори и без лечение. Но това не означава излекуване - след известно време настъпва влошаване, което протича всеки път все по-болезнено. Ако след време нищо не се прави, съществува риск от развитие на гнойни огнища, отлагане на камъни в простатата, възпаление на пикочния мехур и други сериозни усложнения, които могат да доведат до рак.

  Хроничен простатит

  Хроничен простатит / хроничен синдром на тазова болка и увеличена простата. Трудно е да се диагностицира формата на простатит, проявява се постоянна болка в тазовата област, продължила повече от три месеца. По пътя могат да се появят неврологични нарушения и психо-емоционални разстройства. Диагнозата се поставя чрез изключване, тестовете не показват признаци на възпаление.


  Асимптоматичен хроничен простатит

  Асимптоматичния простатит може да бъде открит чрез резултатите от изследването на урината, които показват висока концентрация на левкоцити и бактерии.

  Хроничен грануломатозен простатит


  Обикновено това е страничен ефект от лекарственото лечение на други заболявания или инфекция на простатната жлеза. По време на това заболяване тъканта на простатната жлеза постепенно се замества от съединителна тъкан, а жлезата престава да функционира.

  Билки при простатит

  Палмето е ефикасно средство за премахване инфекцията на простатата: вземайте по 160 г. дневно липостеролен екстракт от плодовете или билкова смес Простатит по оригинална рецепта на Билки ЕООД.

  Хранене и диета при простатит

  • Доказано е, че увеличеният прием на цинк ефикасно отстранява симптомите на простатита. Цинкът се съдържа в стридите, херингата,  мидите, пшеничените трици, овесените ядки, тиквеното и слънчогледовото семе. За да си осигурите необходимото количество цинк, през ден вземайте 100 мг. добавки цинк.

  • Понижаване нивото на холестерола - облекчава симптомите на простатита и предпазва от повторни пристъпи:заменете червеното месо с пилешко месо и риба, избягвайте пълномаслените млечни продукти

  • Цветният прашец, богат на основните мастни киселини, също е полезно лекарство. 

  • Заболелите често страдат от недостиг на основните мастни киселини: допълнете храната си с 4 капсули рибено масло дневно и 4 Х 500 мг. масло от иглика.

  Хидротерапия при простатит

  • Седенето в редуващи се топли и студени седящи вани стимулира кръвообращението в областта на таза и тонизира мускулите. Пригответе си гореща вана, около 105-115° по Фаренхайт (40-46°С) и студена вана, около 55-85° - по Фаренхайт (12-29°С). Поседете 30 сек в горещата, след това 3 сек в студената и повторете З пъти, завършвайки със студената вода. Изпълнявайте тази процедура през ден. Останалите части на тялото трябва да са добре покрити.

  Традиционна медицина при простатит

  • Лекарите препоръчват приемането на много течности и продължителна употреба на антибиотици.

  Продукти свързани със статията

  1. Сао Палмето Тинктура, Bioherba, 50 мл., простата

   Сао Палмето Тинктура, Bioherba, 50 мл., простата

   Цена: 10,99 лв.

  2. Сурово тиквено семе белено - при паразити, глисти, Cucurbita рeрo
  3. Чай Простатит - за простата и бъбреци, насипен

   Чай Простатит - за простата и бъбреци, насипен

   Цена: 7,99 лв.