Добре дошли в bilki.bg!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Простатит – лечение, хранене, билки, хидротерапия

Инфекция и възпаление на простатната жлеза, обикновено вследствие на бактериална инфекция, предадена от пикочния мехур или уретера. Инфекцията може да е предадена и по полов път. Симптомите включват висока температура, болки като при грип, болки в гърба, дебелото черво и между краката; значителни болки при ходене по нужда. Лечението на простатита е подобно на лечението на увеличената простата.

Простатит

Лечение

Билки

Палмето е ефикасно средство за премахване инфекцията на простатата: вземайте по 160 г. дневно липостеролен екстракт от плодовете или билкова смес Простатит по оригинална рецепта на Билки ЕООД

Хранене

• Доказано е, че увеличеният прием на цинк ефикасно отстранява симптомите на простатита. Цинкът се съдържа в стридите, херингата,  мидите, пшеничените трици, овесените ядки, тиквеното и слънчогледовото семе. За да си осигурите необходимото количество цинк, през ден вземайте 100 мг. добавки цинк.

Понижаване нивото на холестерола- облекчава симптомите на простатита и предпазва от повторни пристъпи:заменете червеното месо с пилешко месо и риба, избягвайте пълномаслените млечни продукти

Цветният прашец, богат на основните мастни киселини, също е полезно лекарство. 

• Заболелите често страдат от недостиг на основните мастни киселини: допълнете храната си с 4 капсули рибено масло дневно и 4 Х 500 мг. масло от иглика.

Хидротерапия

• Седенето в редуващи се топли и студени седящи вани стимулира кръвообращението в областта на таза и тонизира мускулите. Пригответе си гореща вана, около 105-115° по Фаренхайт (40-46°С) и студена вана, около 55-85° - по Фаренхайт (12-29°С). Поседете 30 сек в горещата, след това 3 сек в студената и повторете З пъти, завършвайки със студената вода. Изпълнявайте тази процедура през ден. Останалите части на тялото трябва да са добре покрити.

Традиционна медицина

• Лекарите препоръчват приемането на много течности и продължителна употреба на антибиотици.

 1. САУ ПАЛМЕТО, ТИНКТУРА, 50мл

  САУ ПАЛМЕТО, ТИНКТУРА, 50мл

  Редовна цена: 10,00 лв.

  Промо цена 9,90 лв.

  1%

 
 1. Сурово белено тиквено семе , насипно

 1. ЧАЙ ПРОСТАТИТ ЗА ПРОСТАТА И БЪБРЕЦИ