bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Проблеми при кърменето – лечение, билки, хомеопатия

Най-добре е за бебетата да бъдат кърмени поне през първите 6 месеца от живота им, а за предпочитане - цяла година. Правилното кърмене ще направи преживяването по-пълноценно и за майката, и за бебето. Lа Lесhе Lеаguе е международна помощна група, която предлага информация и съвети за кърменето. Следните немски лечения се препоръчват за най-разпространените проблеми.

Проблеми при кърменето – лечение, билки, хомеопатия

Недостатъчна кърма 

Осигурете си подходящо хранене. яжте много пълнозърнести варива, плодове, зеленчуци и малко белтъчини с много течности (особено с ябълков сок или сок от грейпфрут).

• Билки: запарка от жаблек според изследванията увеличава образуването на мляко до 50%: залейте 1 чаена лъжичка сухи листа с чаша вряща вода, запарвайте 10 минути и пийте два пъти дневно.

• Корен от глухарче също помага: 1 чаена лъжичка на чаша вода, вари се на слаб огън 10 минути и се пие 3 пъти дневно.

БИЛКИ ЕООД ви предлага билкова смес ЧАЙ ЗА КЪРМАЧКИ, ЛАКТОГОНЕН ЧАЙ - 100% натуралните му съставки увеличават кърмата и влияят благоприятно за намаляване коликите на кърмачетата.

• Редовното кърмене стимулира производството на мляко в жлезите.

• Понякога причина за недостатъчното мляко е стресът. Един разговор с приятел(ка) или роднина ще разсее вашата потиснатост; йога, медитация, масаж или аромотерапия ще уталожат напрежението.

• Хомеопатичното лекарство Агнус кастус (Agnus castus) може да се взема 4 пъти дневно до 3 дни.

Често допускани грешки при кърмене

Ако решите да кърмите само, не купувайте бутилка за смеси. Когато решава да кърми, жената трябва да изпълни всички условия, за да не прекъсне лактацията.
Не бива да прибягвате до хранене със смес, ако жената произвежда коластра вместо мляко. За детското тяло това е просто коластра и ще послужи като полезно вещество, което ще допринесе най-добре за регулирането на храносмилането на децата. Хранете със сместа само в крайни случаи и по съвет на лекарите. Независимите действия могат да служат като метаболитно разстройство при дете.
Ако изпитвате болка по време на хранене, не толерирайте - това е грешка при кърменето. Необходимо е да промените позицията на детето, така че привързването към гърдите да е правилно. Болката може да възникне, когато зърното е напълно улавено от венците на бебето, което води до нараняване на кожата. Приложете бебето така, че зърното да отиде дълбоко в устата, на нивото на бебешкото небце.
Не се страхувайте от прехранване и не сваляйте бебето от гърдата: изчакайте, докато спре да смуче мляко. Ако храненето се основава на нуждите на бебето, тогава този процес ще отнеме известно време, за да се насити тялото на бебето с мляко.
Не експресирайте мляко след хранене: това може да допринесе за производството на големи количества мляко, което не е добре за женското тяло поради възможното развитие на хиперлактация. Прекомерното производство на мляко е изпълнено с формирането на кистозна фиброзна мастопатия.

 • Чай за кърмачки – Лактогонен чай за кърма, насипен
 • Лукс чай за Кърмачки - Лактогонен, Bioherba, 120 гр.

  Лукс чай за Кърмачки - Лактогонен, Bioherba, 120 гр.

  Цена: 4,39 лв.

 • Уголемени гърди / Излишък от кърма

  • Ако гърдите болезнено се издуят от мляко, изцеждането му облекчава.

  • Ако уголемяването е придружено с изострена чувствителност и плачливост: съсънка (Рulsatilla) на всеки 4 часа, докато се почувствувате по-добре.

  • Ако уголемяването се придружава от чувствителност към студа и от обливане в студена пот: калциев карбонат. на всеки 4 часа, докато се почувствувате по-добре.

  Болезнени гръдни зърна

  • Lа Lесhе Lеаguе съветва да се убедите дали зърното е изцяло в устата на бебето, за да не се изплъзва и да причинява дразнене.

  • Оставяйте ги колкото е възможно повече на въздух, за да се изсушат по естествен път.

   Оставете капка мляко да остане на зърното след кърмене; тя помага да се лекуват цепнатините (paragute).

  • След кърмене ги измийте с разтвор от арника (10 капки от тинктурата в 250 мл вода), подсушете добре и ги намажете с крем, съдържащ невен.

  • Възпалени и меки зърна: лайка (Chamomilla) на всеки 4 часа до 6 дози.

  • Нацепени и много възпалени зърна: английска сол на всеки 4 часа до 6 дози.

  Продукти свързани със статията

  1. Арника Монтана цвят - при ревматизъм и артрит, Arnica montana
  2. Чай за кърмачки – Лактогонен чай за кърма, насипен