Добре дошли в bilki.bg!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Описание на артрит - симптоми, лечение

Артрит причини

Въпреки че точната причина за артрит все още не е определена, някои лекари твърдят, че причината за артрит може да бъде също инфекция, нараняване или алергии. Но в допълнение, Артритът може да бъде причинен от метаболитни нарушения, заболявания на нервната система или дори просто липса на витамини. Инфекциозните заболявания остават най-честата причина.

Артритът причинява възпаляване на една, няколко или много стави в организма, предизвикващо болка, зачервяване, подуване и втвърдяване на ставите, понякога симптомите се отразяват и на по далечни части на тялото. Има различни видове артрит, чиито причини се различават, както и симптомите, и лечението им. 

Ако една съединителна тъкан е засегната, болестта се нарича "моноартрит" и ако в процеса участват няколко стави, това е "полиартрит". Ако болестта не се лекува, всички ставни тъкани ще бъдат засегнати с течение на времето, по отношение на костите, хрущяла, сухожилията, сухожилията, заобикалящите мускули, Бурса, Синовиалната мембрана. Болестта може да се появи внезапно, в който случай лекарите говорят за остър артрит и се развиват с течение на времето, бавно напредват (Хроничен артрит).

Артрит симптоми

Описание на артрит

• Симптоми, причинени от износването или дегенерацията на ставите, познато още като остеоартрит.

• Симптоми, причинени от разрушителното действие на имунната система върху ставите и заобикалящите ги тъкани, като предизвиква възпаление на целия строеж на тялото, включително и на ставите. Това е най-разпространеният вид артрит, известен още като ревматичен артрит.

• Артрит на гръбначния стълб, при който прешлените се възпаляват и костите се срастват; хълбоците също може да пострадат. Това е известно още като сковаващо възпаление на гръбначния стълб.

• Когато един от крайните продукти на тялото, пикочната киселина, се събере в ставите и причини възпаление; това е известно като подагра.

• След като ви прегледа, вашият лекар ще ви каже кой вид артрит притежавате. Течността може да се вземе за анализ или да се направят рентгенови облъчвания, за да се ограничи разрушаването на ставите. Вижте отделните описания, за да изберете типа лечение.

Билки при лечение на артрит

Един от помощниците при лечението на артрит могат да бъдат лечебните билки и подправки. Те също така ще помогнат за предотвратяване на тази болест.

Вече са известни повече от сто вида на болестта. Някои от най-честите видове са подагра, остеоартрит, костни шипове и ревматоиден артрит.

Джинджифил

Това е една от най-популярните билки в света, за подпомагане в борбата с артрит. Някои изследвания са показали, че джинджифилът влияе на възпалителните процеси на клетъчно ниво. Той също така помага за борба с други възпалителни заболявания. Има два начина за използване на джинджифил при артрит.

1) Масажирайте засегнатото място с помощта на джинджифилово масло, след това изчакайте 5-10 минути, за да изсъхне на слънчеви лъчи. Изплакнете останалата част.


2) дъвчете ежедневно парче джинджифил и пийте чай от джинджифил през деня. Въпреки това, тези, които имат стомашни проблеми, е по-добре да изберат други начини на лечение.


Куркума

Куркумата също е много добра лечение за артрит. Съдържа антиоксиданти с противовъзпалителни свойства. Пийте два пъти на ден или през нощта чаша топло мляко с малко куркума.


Зелен чай

Тази напитка има няколко полезни вещества, които помагат при лечението на ревматоиден артрит. Чаят е богат на антиоксиданти, които поддържат имунната система на организма. Полезно е да пиете 2-3 чаши горещ зелен чай на ден с  лимон и мед.


Босвелия

Това екзотично растение е известно и със своите противовъзпалителни и аналгетични свойства. Проучвания, проведени през 2003г. са показали изключителна ефективност на употребата на това растение в борбата срещу остеоартрит. Добавки и продукти на базата на босвелия могат да бъдат закупени в аптека или поръчани онлайн. Полезно е да се използват 300-400 мг от тази добавка на ден, но за точната доза се изисква консултация с лекар.

Котешки нокът

Растението котешки нокът съдържа антиоксиданти, които могат да намалят възпалението, подуването и болката, както и да поддържат здравето на имунната система. Тази билка не е лоша при лечението на ревматоиден артрит. Препоръчително е да приемате 250-350 мг капсули на ден.

Преди да започнете  използването на всички горепосочени билки, е необходима консултация със специалист.

 1. ДЖИНДЖИФИЛ , ИСИОТ КОРЕН ЦЯЛ
 1. КУРКУМА , ТУРМЕРИК ЦЯЛ КОРЕН
 1. ЗЕЛЕН ЧАЙ СЕНЧА ЕКСТРА - BOF
 1. БОСВЕЛИЯ 400 МГ, 100 КАПСУЛИ, Биохерба Р

  БОСВЕЛИЯ 400 МГ, 100 КАПСУЛИ, Биохерба Р

  Редовна цена: 13,00 лв.

  Промо цена 12,86 лв.

  1%

 1. Котешки Нокът 100 капсули, 310 мг, Биохерба

  Котешки Нокът 100 капсули, 310 мг, Биохерба

  Редовна цена: 16,00 лв.

  Промо цена 15,84 лв.

  1%