Добре дошли в bilki.bg!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Хепатит – предпазни мерки, лечение, хранене, билки

Възпаление на черния дроб, което често се дължи на вирусна инфекция. Съществуват два вида: хепатит А (инфекциозен хепатит), който се пренася от заразени екскременти, от ръката към устата, чрез заразена вода или храна, и хепатит В (серумен хепатит), който се пренася чрез инфектирана кръв или телесни течности. Симптомите се изразяват в жълтеница (пожълтяване на кожата), треска, силно изтощение, гадене, повръщане, главоболие и болки в мускулите. Това състояние може да доведе до необратимо увреждане на черния дроб и смърт следователно трябва да се провежда помощно лечение под лекарски контрол или на друг здравен специалист.

Хепатит

Предпазни мерки

• Препоръчва се ваксина срещу хепатит А за всички, които са били в контакт с носителя на болестта, за да се предотврати избухването на огнище на заразата в домакинствата или учрежденията.

• Препоръчва се ваксина срещу хепатит В за всички, които са имали интимни контакти със страдащите от остър хепатит В, и за сексуалните партньори на силно инфектираните носители на болестта.

Лечение

Билки

• Глухарчето е добре познато лекарство за черния дроб: залейте с чаша вода 3 чаени лъжички настърган корен и оставете да ври на слаб огън 15 минути. Пие се 3 пъти дневно. Суровите листа от глухарче могат да се ядат на салата.

• Белият трън ускорява възстановяването на чернодробните клетки: направете запарка от 1 чаена лъжичка счукани семена, залети с чаша вода, оставете ги под капак 10 минути и пийте 3 пъти дневно.

• Кръглият артишок елиминира жлъчната течност от организма, важен фактор при лечението на хепатита: яжте пресния зеленчук колкото се може по-често.

Китайска медицина

• По традиция китайските лекари използуват акупунктурата и билки като ориенталски пелин и плодове от гардения за лечението на тази болест.

Хранене

• Природолечителите лекуват хепатита с хранителни средства. Тъй като те често изискват приемането на големи дози витамини, препоръчва се лечението да се извършва под контрола на специалист. Следвайте съветите:

• Избягвайте алкохола, ограничете употребата на наситени мазнини, рафинирани въглехидрати (бяло брашно и захар). Увеличете употребата на целулоза (зърнени храни, плодове и зеленчуци, сушен боб и грах), която улеснява изхвърлянето на жлъчни киселини и токсини, натрупващи се в черния дроб и жлъчния мехур.

• Според някои изследвания големи дози Витамин С се справят с вирусния хепатит. Природолечителите препоръчват между 10 и 50 г. дневно или до поносимост на червата (т.е., ако получите диария, намалете дозата).

Витамин В12; и фолиевата киселина намаляват периода на възстановяване. Витамините от група В да се вземат всекидневно като витамин В комплекс.

Традиционна медицина

• Лекарите препоръчват лечение на легло и пълно въздържане от алкохола поне за 6 месеца. Предписват се стероидни лекарства за предотвратяване увреждането на черния дроб.

 1. ГЛУХАРЧЕ ЛИСТ , СТРЪК
 1. БЯЛ ТРЪН , БЯЛО ТРЪНЧЕ СЕМЕ
 1. Артишок, 100 капсули, 320 мг, Биохерба

  Артишок, 100 капсули, 320 мг, Биохерба

  Редовна цена: 8,99 лв.

  Промо цена 8,90 лв.

  1%