Какво е пектин?

Пектинът представлява вид фибри, намиращи се в клетъчните стени и тъканите на растенията. Отличава се с мощни антиоксидантни и детоксикиращи свойства. Ябълките са отличен източник на разтворими фибри. Проучванията, направени върху фибрите, иззети от ябълки сочат, че те имат изключително въздействие върху сърдечно-съдовата система, нивата на холестерола и кръвната захар, теглото, състоянието на кожата и др.

Как ябълковият пектин намалява холестерола?

Пектинът в ябълките въздейства върху начина, по който тялото усвоява липидите. Той насърчава разграждането им до миниатюрни частици и по този начин помага на ензима панкреатична липаза да ги конвертира в мастни киселини.

Като богат източник на разтворими фибри, пектинът се свързва с холестерола в червата и не позволява той да бъде абсорбиран в кръвта. Веднага при попадането си в храносмилателния тракт, пектинът абсорбира ненужните вещества и ги извежда вън от тялото чрез изпражненията.

 • Ябълков пектин Супер концентрат, 500 mg, 90 V-капс.

  Ябълков пектин Супер концентрат, 500 mg, 90 V-капс.

  Цена: 32,98 лв.

 • Ябълков пектин - при висока кръвна захар, Bioherba, 300 мг, 100 капсули
 • Ябълков пектин супер концентрат на Natural FactorsЯбълков пектин супер концентрат на Natural Factors– мощната сила на ябълките, концентрирана само в 1 капсула!

  Продуктът на канадската компания Natural Factorsе източник на уникален пектинов концентрат от ябълки, съдържащ 300 mg фибри във всяка капсула. Той комбинира пречистващите, пребиотични и подобряващи метаболизма свойства на пектиновите фибри с мощния антиоксидантен потенциал на зеления чай. Използвани са всички полезни компоненти на ябълковия плод, включително месестата част, сърцевината и кората, която е особено богата на фибри.

  Ябълков пектин супер концентрат е формула с първокласно качество, която осигурява 500 mg чист ябълков прах, стандартизиран до 16% пектин в комбинация с 10 mg екстракт от зелен чай само в 1 капсула!

 • Пектин Ябълков на прах, насипен

  Пектин Ябълков на прах, насипен

  Цена: 4,18 лв.

 • Как действа Ябълков пектин супер концентрат /ApplePectinRich:

  -Спомага за нормализиране на нивата на холестерола, като го свързва в гастроинтестиналния тракт и го извежда от организма.

  -Допринася за нормалната функция на сърдечно-съдовата система и нормалното състояние на сърцето.

  -Разтворимите фибри в състава му осигуряват нормално храносмилане и редовно изхвърляне на ненужните вещества от организма.

  -Поддържа усещането за ситост и не позволява усвояването на излишните мазнини и захари, като по този начин допринася за поддържане на нормално телесно тегло.

  Пектинът в продукта на Natural Factorsе е супер концентриран и осигурява мощна доза от полифенолите и антиоксидантите, открити в състава на в ябълките. Комбинацията oт ябълковия пектин и биофлавоноидите на зеления чай е ценно помощно средство в борбата с наднорменото тегло и може да се използва в различни схеми за здравословно отслабване.

  Благодарение на патентованата система за екстракция EnviroSimplex, при която извлеците се добиват чрез нискотемпературен процес, всички полезни вещества от състава на ябълките в Ябълков пектин супер концентрат са 100% запазени!