WI-FI РУТЕРИТЕ УДОБСТВО ИЛИ ОПАСНОСТ

wi-fi, рутери, интернетWi-Fi в ежедневието ни

Wi-Fi улеснява живота ни, тъй като можем да се възползваме от него онлайн от кафене или от хола си без да използваме голям компютър, който физически да е свързан с интернет. Но това удобство си има цена.

Опасностите от Wi-Fi ежедневно стават все по-лоши заради кумулативния ефект.

Безжичните маршрутизатори - както и Bluetooth и подобни безжични системи имат електромагнитно излъчване в ниска честота на гигахерца. Това ниво се счита за потенциално опасно за хората, а опасността се усложнява от няколко фактора:

Подобно на безжичните сигнали, електромагнитните вълни могат да преминават през стени.

Повечето маршрутизатори не са изключени през нощта, така че сте изложени 24 часа в денонощието на излъчване.

Изложени сте на електромагнитни вълни не само от вашия собствен маршрутизатор. При търсене на безжичен сигнал, можете да видите не само вашата безжична мрежа, но и този на вашият съсед, и този от бизнес сградата надолу по улицата, както и много други. Всички те излъчват електромагнитни вълни.

Все по-често, учени и изследователи, разкриват рисковете за здравето от електромагнитните вълни. В зависимост от нивото и продължителността на експозицията тези рискове могат да варират от безсъние и главоболие до тумори.

Защитете себе си и семейство си!

Вероятно не могат да се премахнат изцяло ефектите на Wi-Fi, дори и да прекъснете връзката със собствения си маршрутизатор - което вероятно ще бъде много разрушително за живота ви - вие сте изложени на Wi-Fi на работното място, докато пазарувате и във вашия квартал.

Установено е, че Wi-Fi не вреди само на хората, но и на растенията, а това ни кара да се замислим, доколко е вреден и за нас.

WI-FI РУТЕРИТЕ УДОБСТВО ИЛИ ОПАСНОСТНа 4 април 2017 г. сайтът Safe Living публикува статия, в която се съобщава, че учени правят научен експеримент, включващ кресон и wi-fi, в която твърдят, че безжичното свързване е вредно за разсада.

Чуждестранните изследователи са били изключително развълнувани от биологичен проект направен от пет двойки в 9 клас в Дания.

Двойките взели по 400 семена кресон и ги поставили в 12 тарелки, като разположили шестте тарелки в две различни стаи при една и съща температура. Давали им еднакво количество вода и ги излагали еднакво на слънце в продължение на 12 дни и не забравяли да ги излагат и на мобилно [Wi-Fi] излъчване.

Шест от тарелките със семена били поставени в стая без излъчване, а останалите шест били поставени в друга стая до два [Wi-Fi] рутера. Такива маршрутизатори излъчват същия тип радиация както и обикновения мобилен телефон.

Резултатът бил ясен: семките от кресон до рутера не пораснали, а някои от тях дори мутирали или били мъртви.

Гардиън смята, че топлината, генерирана от рутери, би могла да бъде потенциален инхибитор на растежа на растенията, и отбелязва, че при учениците най-често срещаните причини за смущения в съня, са в резултат от близост до мобилни телефони (както светлини или общи разсейващи свойства).

Макар това проучване да е направило тестове за въздействието на Wi-Fi и върху други растения (броколи, червена детелина и грах) и са намерили отрицателни ефекти и върху тях, науката все още чака успешна репликация на изследването на датския кресон (както и репликация на новите резултати, представени в настоящата статия).