bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Жен-Шен – коренът на живота

Жен-Шен – коренът на живота

Името на растението идва от: Jenчовечност, Shen - дух.

Женшенът е известен тоник  и стимулант. Според източните, той засилва енергията, потентността и удължава живота. В Китай билката се приема изключително широко, въпреки високата й цена.

Според научните изследвания, приема на това растение действително активира централната нервна система, повишавайки ефективността й, намалявайки  физическата и умствена умора, подобрява апетита и прекрасно стимулира половите функции.

Научно доказан е положителния  ефект на женшена при депресивни състояния и неврастения. Подобрява функционалната активност на сърдечно-съдовата система и регулира кръвното налягане.

Женшен се приема като:  тоник, общо тонизиращо средство за  повишаване на ефективността и устойчивостта при стресови ситуации, физическата активност, неблагоприятни въздействия от околната среда; при възстановяването на организма след тежко заболяване, операции; при трайна физическа и умствена умора; неврози; безсъние;  сексуални разстройства; за стимулиране на жлезите с вътрешна секреция; метаболитни разстройства; за намаляване на нивото на захарта в кръвта; за повишаване на възстановителните процеси в организма; като хемостатично средство.

 • Женшен корен рязан - Червен, Panax ginseng

  Женшен корен рязан - Червен, Panax ginseng

  Цена: 19,61 лв.

 • Женшен корен рязан - Бял, Panax Ginseng

  Женшен корен рязан - Бял, Panax Ginseng

  Цена: 14,05 лв.

 • Лечебните свойства на жен-шен се дължат на разнообразието и комплексността на химични вещества, съдържащи се в него. Повечето от тези вещества са изследвани много добре, но в него има и такива съединения, които действат върху човешкото тяло, без да е напълно изяснено точно по какъв начин.

  Тези съединения са биологично активни пептиди, полизахариди, и етерични масла. Основните активни съставки на женшена са гликозиди (гинзенозиди), локализирани в листата, стъблата, корена и външните стени на растението. В корена на женшена се съдържат  значително количество биологично активни полиацетилени. В основата на растението са намерени алкалоиди, нишесте, пектин и дъбилни вещества, смоли, витамин С, фосфор, сяра, макро-и микроелементи, тритерпенови сапонини и много други вещества.

  През последните години, учените са се фокусирали върху  пептидите, съдържащи се в жен-шена, една група, която включва нискомолекулни съединения с висока биологична активност.

   Преди няколко години, учените установиха, че в жен-шен е наличен германий, който в комбинация с витамин Е има много благоприятен ефект върху човешкото здраве.

  Продукти свързани със статията

  1. Сибирски Женшен, Bioherba, 420 мг, 100 капс.

   Сибирски Женшен, Bioherba, 420 мг, 100 капс.

   Цена:

   Редовна цена: 14,99 лв.

   Промо цена 13,49 лв.

   -10%

  2. ЖЕНШЕН СИБИРСКИ КОРЕН, ЗА ИЗДРЪЖЛИВОСТ, NATURE’S WAY, КАПСУЛИ Х 100, 425 мг
  3. Женшен корен рязан - Червен, Panax ginseng

   Женшен корен рязан - Червен, Panax ginseng

   Цена: 19,61 лв.

  4. Златен корен рязан – Родиола, Rhodiola Rosea

   Златен корен рязан – Родиола, Rhodiola Rosea

   Цена: 5,60 лв.

  5. Златен корен на прах – Родиола, Rhodiola Rosea

   Златен корен на прах – Родиола, Rhodiola Rosea

   Цена: 5,30 лв.