Добре дошли в bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

ДИВ ЯМС: НОМЕР ЕДНО ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ХОРМОНАЛНИЯ БАЛАНС

див ямс, хормонален балансХормонален баланс

Ендокринните нарушения са широко разпространен проблем, който все по-често засяга жените. Трудности със забременяването и спонтанни аборти, кисти на яйчниците, прекомерно мазна кожа, ПМС или мъчителна менопауза... – в основата на всички тези състояния е хормоналният дисбаланс.

Едно от най-често срещаните хормонални смущения през последните години е т. нар. естрогенова доминантност– състояние, при което има дисбаланс между двата основни женски полови хормони – естроген и прогестерон. Основният момент при естрогеновата доминантност е, че прогестеронът в женския организъм не може да изпълнява своите функции, тъй като неговите рецептори в клетките са заети от естрогеноподобни вещества.

Ксеноестрогените – скритите врагове на здравето 

Главен фактор в развитието на естрогенната доминантност са външните естрогени (ксеноестрогени), открити в много храни, продукти от бита, значителна част от масовата козметика и др. Първоизточник на ксеноестрогените са петролните деривати, с които околната среда е пренаситена. Те присъстват навсякъде – в селскостопанската и битовата химия, и в цялата еко среда, заради замърсения с петролни газове въздух. Петролните деривати всъщност се превръщат в ксеноестрогени – хормоноподобни субстанции, които нарушават тъканната чувствителност към половите хормони. В резултат се развива хормонален дисбаланс, който може да остане скрит в продължение на години.

Симптоми на естрогенова доминантност

-наднормено тегло и затлъстяване (тук излишните килограми се натрупват главно в областта на корема, ханша и бедрата);

-задържане на течности, подути крайници, подпухване на лицето;

-болезненост в гърдите, ПМС и нередовна менструация;

-главоболие, лошо настроение и упорита умора;

-често повтарящи се депресивни състояния;

-поликистозни яйчници, косопад, акне;

-репродуктивни нарушения;

-проблеми с щитовидната жлеза.

Екстрактът от див ямс на Nature’s Wayестествено и безопасно средство, което винаги печели битката с полуделите хормони!

Див ям / Сладък картоф (корен) на американската компания Nature’s Wayе високо ефективен и напълно безвреден продукт, източник на чист екстракт от корен на див ям – женската хормонорегулираща билка, известна още като сладък картоф или диоскорея.

Дивият ям дължи балансиращия си хормоните ефект на диосгенина, който се съдържа в състава му. Диосгенинът е уникално по рода си биологично активно вещество, което освен че помага на прогестерона да изпълнява правилно функциите си, въздейства и силно общоукрепващо, тонизиращо и подмладяващо.

Механизъм на действие на диосгенина

Функционира подобно на женския хормон прогестерон. Диосгенинът се свързва с естрогеновия рецептор в конкуренция със самия естроген и подобрява естроген-прогестероновия баланс. Диосгенинът регулира хормоналния синтез и води до значително облекчение на симптомите при тежка менопауза и сухота на влагалището, ПМС, често повтарящо се нервно неразположение, проблеми с кожата и косата, нарушени функции на репродуктивните органи и др.

Всяка капсула от продукта Див ям / Сладък картоф (корен) осигурява 425 mg чист, изцяло натурален екстракт от корен на див ям, естествен източник на диосгенин.

Див ям / Сладък картоф (корен) спомага за облекчаване на хормоналните нарушения по изцяло естествен и безопасен начин. Прием: по 2 капсули дневно, за предпочитане с храна.