Добре дошли в bilki.bg!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Целулит – лечение, хранене, аромотерапия, билки, хидротерапия

Нагъната от тлъстини кожа, известна още като „портокалова кожа". Обикновено се натрупва в горната част на бедрата, хълбоците, седалищните части и мишниците и по-често се среща при жените, отколкото при мъжете. Не се знае коя точно е причината за целулита, но съществуват много теории как трябва да се лекува.

Целулит

Лечение

Билки

• Пресният магданоз е богат източник на витамин С, който неутрализира токсините и действува като диуретик (помага на организма да изхвърли водата). Яжте го в големи количества, суров, в салати.

Внимание: да не се употребява по време на бременност.

Аромотерапия

• Добре действува смес от по 4 капки хвойна и розмарин и по 3 капки кипарис и пачули в 30 мл. масажно масло или лосион. Тази смес трябва да се втрива в зоната на целулита два пъти дневно с кръгообразни движения.

Хранене

Смята се, че целулитът е резултат от натрупване на токсини в организма вследствие на неправилно хранене, живот в замърсена среда и неправилно храносмилане. Могат да помогнат следните диетични препоръки:

• Не пушете.

• Избягвайте кофеина (кафе, чай, школад, кола) и алкохола, вместо тях пийте много минерална вода и разредени плодови сокове.

• Някои природолечители предлагат програма за изхвърляне на токсините от организма, според която няколко седмици се яде само сурова храна.

• Запекът развива целулита .

Хидротерапия

• Във Франция много популярен метод за премахване на целулита е насочването на мощни струи от редуваща се топла и студена вода към тялото. Можете да го правите и със силен маркуч, като насочвате водата към въпросното място за 5-10 минути всеки ден. Завършва се със студена струя.

• Дълбочинният масаж стимулира кръвообращението и изхвърлянето на отпадните продукти и излишната вода, които се смята, че причиняват целулит. Редовният масаж от квалифициран специалист може да помогне за премахването на целулита.

• Самомасажът трябва да се провежда внимателно. Непременно използувайте масло или талк. Започва се с леки движения нагоре, с постепенно увеличаване на натиска, Всекидневният масаж с ръкавица или четка, под душа или във ваната, също е много полезен.

Упражнения

• От целулит страдат водещите заседнал живот. За да се справите с него, изградете си програма от упражнения, която включва поне 30 минути активна аеробика (като ходене, колоездене или плуване) 3 пъти седмично.

Традиционна медицина

• Лекарите препоръчват умерено намаляване на теглото , редовни упражнения и здравословно хранене. Пластичната хирургия вкарва в областите с тлъстини дълга, тънка и куха тръбичка и ги изсмуква. Този метод има някои рискови страни и временен ефект.

 1. МАГДАНОЗ , МЕРУДИЯ СЕМЕ
 1. МАСЛО ОТ ХВОЙНА, 10мл

  МАСЛО ОТ ХВОЙНА, 10мл

  Редовна цена: 4,99 лв.

  Промо цена 4,94 лв.

  1%

 1. МАСЛО ОТ РОЗМАРИН, ROSEMARY OIL, БИОХЕРБА, 10мл

  МАСЛО ОТ РОЗМАРИН, ROSEMARY OIL, БИОХЕРБА, 10мл

  Редовна цена: 4,91 лв.

  Промо цена 4,86 лв.

  1%