bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Целулит – лечение, хранене, аромотерапия, билки, хидротерапия

Нагъната от тлъстини кожа, известна още като „портокалова кожа". Обикновено се натрупва в горната част на бедрата, хълбоците, седалищните части и мишниците и по-често се среща при жените, отколкото при мъжете. Не се знае коя точно е причината за целулита, но съществуват много теории как трябва да се лекува.

 • Масло против целулит и стрии, Bioherba, 50 мл

  Масло против целулит и стрии, Bioherba, 50 мл

  Цена: 7,14 лв.

 • Интензивен лосион за стягане и отслабване, Premium Line by Bioherba, 250 мл
 • Целулит

  Какво трябва да знаем за целулита и здравето

  здраве и вода
  Водата е най-евтиният начин да се предотврати образуването на целулит. Фактът, че тя е в състояние да премахне токсините от тялото, които провокират това заболяване. В допълнение, билкови чайове (без захар!) и зеленчукови чайове (цвекло, морков, ябълка и т. н.) също се считат за ефективни средства.

  От какво се предизвиква появата на целулит

  Целулита е мастна клетка, в която са престанала да функционират нормално, поради поглъщането на токсини. Това може да бъде предизвикано от хормонални шипове. Например,да се появява по време на пубертета, след бременност и по време на менопаузата. Така хората от всички възрасти са изложени на него.
  За да видите целулита по тялото е много просто-кожата на бедрата, корема, страните и ръцете е под формата на портокалова кора, смачкани хартия, става отпусната и нееластична. Парадоксът е, че целулита засяга не само пълните хора, той може да се появи ви при слабите хора.

 • Етерично масло от Хвойна (Juniper oil), Bioherba, 10 мл

  Етерично масло от Хвойна (Juniper oil), Bioherba, 10 мл

  Цена: 5,50 лв.

 • Етерично масло от Розмарин (Rosemary oil), Bioherba, 10 мл

  Етерично масло от Розмарин (Rosemary oil), Bioherba, 10 мл

  Цена: 5,60 лв.

 • Предотвратяването на целулита

  Билки при целулит

  • Пресният магданоз е богат източник на витамин С, който неутрализира токсините и действува като диуретик (помага на организма да изхвърли водата). Яжте го в големи количества, суров, в салати.

  • Внимание: да не се употребява по време на бременност.

 • Етерично масло от Кипарис (Cypress oil), Bioherba, 10 мл

  Етерично масло от Кипарис (Cypress oil), Bioherba, 10 мл

  Цена: 6,59 лв.

 • Етерично масло от Пачули (Patchouli oil), Bioherba, 10 мл

  Етерично масло от Пачули (Patchouli oil), Bioherba, 10 мл

  Цена: 7,69 лв.

 • Аромотерапия при целулит

  • Добре действува смес от по 4 капки хвойна и розмарин и по 3 капки кипарис и пачули в 30 мл. масажно масло или лосион. Тази смес трябва да се втрива в зоната на целулита два пъти дневно с кръгообразни движения.

  Хранене при целулит

  Смята се, че целулитът е резултат от натрупване на токсини в организма вследствие на неправилно хранене, живот в замърсена среда и неправилно храносмилане. Могат да помогнат следните диетични препоръки:

  • Не пушете.

  • Избягвайте кофеина (кафе, чай, школад, кола) и алкохола, вместо тях пийте много минерална вода и разредени плодови сокове.

  • Някои природолечители предлагат програма за изхвърляне на токсините от организма, според която няколко седмици се яде само сурова храна.

  • Запекът развива целулита .

  Хидротерапия при целулит

  • Във Франция много популярен метод за премахване на целулита е насочването на мощни струи от редуваща се топла и студена вода към тялото. Можете да го правите и със силен маркуч, като насочвате водата към въпросното място за 5-10 минути всеки ден. Завършва се със студена струя.

  • Дълбочинният масаж стимулира кръвообращението и изхвърлянето на отпадните продукти и излишната вода, които се смята, че причиняват целулит. Редовният масаж от квалифициран специалист може да помогне за премахването на целулита.

  • Самомасажът трябва да се провежда внимателно. Непременно използувайте масло или талк. Започва се с леки движения нагоре, с постепенно увеличаване на натиска, Всекидневният масаж с ръкавица или четка, под душа или във ваната, също е много полезен.

  Упражнения при целулит

  • От целулит страдат водещите заседнал живот. За да се справите с него, изградете си програма от упражнения, която включва поне 30 минути активна аеробика (като ходене, колоездене или плуване) 3 пъти седмично.

  Премахване на целулита с определени масажи и кремове

  Разбира се, можете да прибягвате до козметични процедури (масаж, увиване и т. н.), но ефектът от тях ще бъде краткотраен.
  Ако водите активен и правилен начин на живот, следите за здравето си, проблемът с целулита няма да ви притеснява.

  Традиционна медицина при целулит

  • Лекарите препоръчват умерено намаляване на теглото , редовни упражнения и здравословно хранене. Пластичната хирургия вкарва в областите с тлъстини дълга, тънка и куха тръбичка и ги изсмуква. Този метод има някои рискови страни и временен ефект.

  Научната гледна точка за целулита

  Няма съмнение, че от гледна точка на патогенезата целулита се характеризира с Триада от черти: хипертрофия на хипотермична мастна тъкан, микроциркулацията разстройства и уплътняване на съединителната тъкан. Промените в клетъчните и функционалните нива образуват порочен кръг, водещ до прогресията на нарушенията.

   

  Продукти свързани със статията

  1. Магданоз семе – Мерудия, при камъни в бъбреците, Petroselinum crispum mill.
  2. Етерично масло от Хвойна (Juniper oil), Bioherba, 10 мл

   Етерично масло от Хвойна (Juniper oil), Bioherba, 10 мл

   Цена: 5,50 лв.

  3. Етерично масло от Розмарин (Rosemary oil), Bioherba, 10 мл

   Етерично масло от Розмарин (Rosemary oil), Bioherba, 10 мл

   Цена: 5,60 лв.