Добре дошли в bilki.bg!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Терминален илеит (Болест на Крон)

Възобновяващо се възпаление на гастро-чревната система, предизвиква болка, треска, диария и води до намаляване на телесното тегло. Между атаките възпалената тъкан заздравява, като оставя коричка, която затруднява дейността на червата и намалява усвояването на храната. Може да се получи и възпаление на очите и ставите, а по кожата да се появи екзема.

Терминален илеит

Лечение

Да се провежда от специалист.

Аромотерапия

• Лавандуловото масло отпуска и премахва стреса. Вдишвайте го на парна баня, от дифузор, Капвайте във ваната или поръсете една носна кърпичка. Компреси на корема от воден разтвор на лайка също помагат.

Хранене

Мнозина смятат, че терминалният илеит, както и колитът, могат да се лекуват с отстраняването на храни, които предизвикват алергични реакции. Най-разпространени са млечните продукти и житните храни(пшеница, овес, ечемик, ръж и царевица). Избягвайте тези храни поне 2 седмици, за да разберете дали симптомите изчезват.

• Терминалният илеит често се придружава от недостиг на следните хранителни вещества: витамин А (съдържащ се в черния дроб, бъбреците, яйчения жълтък, маслото, пълномасленото сирене и в рибеното масло); В-каротин (съдържащ се в тъмнозелените, оранжевите и жълтите зеленчуци и плодове), витамин В (получава се чрез излагане на слънце и хранене с подсилено с витамини мляко, яйчен жълтък, рибено масло и риба).

• Веднъж дневно вземайте таблетка витамин В комплекс.

Премахване на стреса

Терминалният илеит се влошава от стреса. За да го отстраните, занимавайте се с йога или с медитация. Хипнотерапията, автогенната тренировка и биозареждането също помагат. От полза е редовният масаж и упражненията.

Традиционна медицина

• За облекчаване на възпалението се дава сулфасалазин,комбинирано антивъзпалително средство. То предизвиква понякога гадене, главоболие и болки в корема. Кортикостероидните лекарства също намаляват възпалението. Техните странични ефекти могат да бъдат подуване,високо кръвно налягане, диабет или стомашна язва.

 1. ЛАВАНДУЛА МАСЛО, LAVENDER OIL, БИОХЕРБА, 10мл

  ЛАВАНДУЛА МАСЛО, LAVENDER OIL, БИОХЕРБА, 10мл

  Редовна цена: 5,17 лв.

  Промо цена 5,12 лв.

  1%

 1. ВИТАМИН В6, ПИРИДОКСИН, 10 МГ, 100 КАПСУЛИ, VITAMIN B6, PYRIDOXINE, БИОХЕРБА Р

  ВИТАМИН В6, ПИРИДОКСИН, 10 МГ, 100 КАПСУЛИ, VITAMIN B6, PYRIDOXINE, БИОХЕРБА Р

  Редовна цена: 10,00 лв.

  Промо цена 9,90 лв.

  1%

 1. БЕТА КАРОТЕН, ВИТАМИН А, 1200 mcg, 100 КАПСУЛИ, BETA CAROTENE, VITAMIN A

  БЕТА КАРОТЕН, ВИТАМИН А, 1200 mcg, 100 КАПСУЛИ, BETA CAROTENE, VITAMIN A

  Редовна цена: 8,99 лв.

  Промо цена 8,90 лв.

  1%