Добре дошли в bilki.bg!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Катаракта ( перде на очите ) - лечение

Постепенно помътняване на очните лещи, което води до замъглено и намалено зрение. Характерно е за възрастните хора, макар че може да се появи и при новородени бебета в резултат на инфекция.

Катаракта(перде на очите)

Катаракта причини

Възраст: над 40 години - първоначално помътняване, на 80-годишна възраст - почти всеки човек има катаракта. Рисковите фактори включват: хипертония, захарен диабет, приемане на някои кортикостероидни лекарства, предишни инфекции, очни заболявания - глаукома, висока миопия, наранявания на очите, ултравиолетова радиация, топлина или радиация, наследствени фактори, пушене и консумация на алкохол.

Катаракта симптоми

Основните признаци на катаракта: постепенно намаляване на зрителната острота, достигане на слепота. Пациентът се появява замъглени предмети. Намалява яркостта и контраста на цветовете, замъгляването на зрението, влошаването на зрението в далечината и близостта, понякога временното подобрение. Налице е промяна в цвета на зеницата, тя става бяла. Проявата на ослепителни ореоли около ярки източници на цвят. Ако лещата е напълно затъмнена - се появява слепота.

Лечение на катаракта

Хранене при катаракта

Природолечителите смятат, че пердето на очите се появява в резултат на увреждане на протеините в лещата от свободните радикали. Те препоръчват увеличена употреба на антиоксиданти за борба с радикалите.

• Увеличете употребата на витамин С, съдържащ се в пресните плодове и зеленчуци, особено в цитрусовите плодове (портокали, грейпфрути, лимони), брюкселското зеле, броколи и ягодите. Изследванията показват, че приемането на 1 г. витамин С дневно води до ограничаване на заболяването.

• Увеличете употребата на селен, съдържащ се в зърнените храни, кафявия ориз и овесените ядки.

• Увеличете употребата на витамин Е, съдържащ се в растителното олио, покълналата пшеница и ядките.

• Увеличете употребата на бета-каротин, съдържащ се в жълтите и оранжевите зеленчуци, както и в зеленчуците със зелени листа.

• Избягвайте свободните радикали: цигарения дим, замърсения въздух и гранивите мазнини.

Хомеопатия при катаракта

• Тинктура от цинерария се разрежда в съотношение 1:50 и очите се промиват с разтвора два пъти дневно в продължение на 3 седмици.

Китайска медицина при катаракта

• В Китай и Япония това заболяване обикновено се лекува с хакимиджиоган. То е смес от различни треви, които едновременно предпазват от болестта и я лекуват. Препоръчва се да се обърнете към специалист.

Традиционна медицина при катаракта

• Развие ли се веднъж перде на окото, то не може да се изгуби. Лещата се премахва оперативно и се сменя с изкуствена. Обикновено резултатите са добри.

 1. SUPER STRESS VITAMIN В COMPLEX WITH VITAMIN C 100 CAPSULES, СУПЕР СТРЕС, B КОМЛЕКС С ВИТАМИН С, 100 КАПСУЛИ
 1. SELENIUM 100 CAPSULES / СЕЛЕН 100 КАПСУЛИ

  SELENIUM 100 CAPSULES / СЕЛЕН 100 КАПСУЛИ

  Редовна цена: 11,99 лв.

  Промо цена 11,87 лв.

  1%

 1. ЛЮЦЕРНА СЕМЕНА ЗА ПОКЪЛВАНЕ , АЛФАЛФА