Добре дошли в bilki.bg!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Алергии хранителни - предпазни мерки, лечение, хранене

Храните, които ний-често причиняват алергии, са млечните продукти, яйцата, ягодите, рибата и морските ракообразни, зърнените храни и някои подправки. Симптомите включват обриви, гадене, повръщане, диария, образуване на газове, мигрена, изриване на кожата и дразнене, свръхчувствителност, промени в настроението, умора и ненаситен апетит.

Алергии хранителни - предпазни мерки, лечение, хранене

Предпазни мерки

• Алергиите към определени храни понякога са резултат от прекалено ранното отбиване на кърмачето. Опитайте се да го кърмите поне през първите шест месеца и по-дълго, ако е възможно. Привиквайте го към новите храни бавно и внимателно, преди да преминете към следващата, трябва да сте сигурни, че е усвоило предишната. Започнете с ориз и просо за бебета. През първата година не му давайте пшеница или мляко.

Лечение:

Хранене

• Първата стъпка е да установите кои храни (или напитки) не ви понасят. Можете да използувате следния метод:

• Направете списък на всички храни, които ви действат зле или предизвикват умора, кожни реакции, свръхактивност, раздразнителност и т.н.

• Направете списък на храните и напитките, които приемате всеки ден.

• Направете списък на всички храни, които редовно предизвикват у вас неутолим апетит.

• Направете списък на храните, които ще ви липсват, ако не са ви подръка.

• Направете списък на всички храни, които консумирате отскоро.

• Всеки продукт, който се появява повече от един път на тези списъци, е потенциален причинител на алергии.

• Можете да разпознаете причинителите на алергии чрез измерване на пулса. Измерете го при събуждане, точно преди хранене, 30 мин. след това и преди лягане. Ако измерванията са постоянни, тогава храните, които приемате, вероятно не причиняват алергии. Ако пулсът варира с 6 или повече удара, твърде възможно е храната да причинява алергия. Проверете чрез диагноза храните, в които се съмнявате. Спрете храната, в която имате съмнения, поне за 2 седмици, след което я опитайте отново и наблюдавайте дали ще предизвика симптомите. Подменете храните, които причиняват алергията, с подобни на тях, например соево мляко, козе мляко или сухо мляко може да замести кравето. След 6 месеца опитайте отново вьпросната храна: вероятно ще откриете, че вашата чувствителност към нея е изчезнала.

Специализирана помощ

•  За да намалят чувствителността към алергиите, причинени от храната, природолечителите обикновено препоръчват премахваща токсините диета. За това обаче трябва да се съветвате със специалист.

•  Ако не можете да установите на какво се дължи алергията, на помощ идва кинесиологът, който чрез изследване на мускулите ще установи кои храни водят до отслабване на организма.

•  Съветите на специалиста-хомеопат ще усилят имунната защита като цяло и следователно ще намалят чувствителността към потенциалните причинители на алергията.

Традициоина медицина

• Лекарите препоръчват да се избягват потенциалните причинители на алергията. Внимателно разгледайте съдържанието на преработените храни, за да се уверите, че не съдържат вещества, които могат да причинят пристъп.

  1. Полекс, За борба с поленовите алергии, Капсули х 50
  1. АЛЕРМИН ® ( ALLERMIN ) за АЛЕРГИИ - 50 мл
  1. САПУНЕНИ ЯДКИ - ЕСТЕСТВЕН ОСАПУНИТЕЛ