Този уебсайт използва "бисквитки", за да осигури правилна функционалност на вашето пазаруване. Като продължавате да сърфирате в сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки". Кликнете тук, за да научите за настройките на "бисквитките".
Hippophae rhamnoides Био Сертификат DE-OKO-003 WE-11890-14 Това прекрасно растение е споменато още в старите ръкописи на Тибет, Монголия и китайската медицина, и всички описания са сведени до факта, че облепихата е универсална билка. Облепихата, позната още като Морски зърнастец и Ракитник, е едно от най-старите растения, използвани от човека. Най-често се среща в Сибир и оттам идва името й "Сибирски ананас", заради деликатният аромат на тропически плодове.
Морският зърнастец (Hippophae Rhamnoides) е супер плод, пълен с всички омеги – 3, 6, 9 и редките 7, както и множество антиоксиданти и други лечебни хранителни вещества. Използва се за лечение на псориазис и за сияние на кожата, повишаване на имунитета, забавяне на стареенето и понижаване на холестерола, но също така има и много други качества.
Морският зърнастец има многобройни приложения поради изграждащите протеините аминокиселини, витамини B1, B2, K, C, A, E и фолиева киселина, над 60 антиоксиданта, най-малко 20 минерала и полезни мастни киселини. Плодът е пълен с каротеноиди, ксантофили, феноли и флаваноиди. Това е абсолютна сила от хранителните вещества!
Има леко кисел вкус с леко горчива нотка и специфичен аромат.
Приложение на Облепиха сушен плод
В народната и официална медицина облепихата се използва при лечение и профилактика на много заболявания. Показания за използването на морски зърнастец има при авитаминози, отслабен имунитет, изгаряния, рани, язви по кожата и по лигавицата, язва на стомаха и дуоденална язва (само с ниска киселинност на стомашния сок). Също така, заболявания на гърлото и хранопровода, кожни заболявания, атеросклероза, сърдечно-съдови заболявания, неврологични заболявания, чернодробни заболявания, намаляване на потентността при мъжете...списъкът продължава и това е достатъчно, за да я наречем "Оранжевата кралица".
Начин на употреба на Облепиха сушен плод
Начин на приготвяне на чай
2-3 супени лъжици облепиха плод се накисват за няколко часа във 500 мл вода /може от вечерта/ и на сутринта се прецежда водата в отделен съд. Омекналите плодове са заливат с 500 мл вряла вода и се варят за 15 минути. След 15-20 минути прецедете и изстискайте изстиналия чай от плодовете /може и да се претрият през цедка, като получения гъст нектар с добави към чая/. Смесете студения и горещ извлек. Получените около 800-900 мл чай можете да пиете през деня вместо вода.
*Към чая можете да добавите няколко пъпки розов цвят или 1 листо индрише, за да подобрите неговия аромат.
Начин на приготвяне на сладко
Облепихата се измива и се залива с вода, докато я покрие. Накисва се за няколко часа, докато омекне. Слага се захар /по възможност кафява тръстикова захар/ в съотношение 1:1 тегловни части, в буркани. Съхранява се на тъмно и хладно място. Консумира се по 1 чаена лъжичка 10 мин преди хранене, 3 пъти дневно. *Може да се приготви и варено сладко или мармалад по традиционните рецепти за плодово сладко или шипков мармалад.
Състав
Облепиха сушени плодчета (Hippophae rhamnoides).
Произход
Украйна
Вносител
Билки ЕООД
Повече за суперплодчето облепиха, можете да прочетете тук.
Мнения (3)
Мнения на клиенти
Много полезна! Мнение на Марийчето
Оценка
Майка ми я пиеше за белодробен енфизем, от тогава спря да прави пневмонии. После я препоръча на мен за язва и гастрит. Много е полезна и съм доволна от резултата. Само че при язва дразни малко стомаха, но се търпи. (Публикувано на 27.01.2023)
1953 Мнение на Даниела пенева
Оценка
Много съм доволна! (Публикувано на 27.05.2014)
1620 Мнение на Саша
Оценка
Страхотен плод, киселичък, богат на витамин С. Прочетох за него при Малахов. Наистина съм доволна че го открих. Поздрави (Публикувано на 18.02.2014)
Майка ми я пиеше за белодробен енфизем, от тогава спря да прави пневмонии. После я препоръча на мен за язва и гастрит. Много е полезна и съм доволна от резултата. Само че при язва дразни малко стомаха, но се търпи. (Публикувано на 27.01.2023)
1953 Мнение на Даниела пенева
Оценка
Много съм доволна! (Публикувано на 27.05.2014)
1620 Мнение на Саша
Оценка
Страхотен плод, киселичък, богат на витамин С. Прочетох за него при Малахов. Наистина съм доволна че го открих. Поздрави (Публикувано на 18.02.2014)