Добре дошли в bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

ЗАБОЛЯВАНЕТО БЛИСТЕРИ, БИСТРИ МЕХУРЧЕТА С ТЕЧНОСТ

Блистерите представляват натрупване на бистра течност между

Блистерите

слоевете на кожата. Те могат да бъдат причинена от топлина или химически изгаряния, триене, алергия към ухапвания и бактериални или вирусни инфекции. Блистерите могат да варират в размер до няколко сантиметра.

Лечение

• Ако блистера не е отворен се покрива с марля за защита. Ако се отваря, промийте раната с билки като невен, черен оман, бял равнец или мек сапун.
• Билкови компреси със стягащи билки, като хамамелис, бял дъбова кора, малина или розмарин, това помага да се извлече течността от мехура и позволява на кожата да заздравее.
• Ако блистера се инфектира трябва да се отвори и да се третира с английска сол (171 гр сол на 1 литър вода) или антисептични билки като хидрастис, ехинацея, чаено дърво, бял равнец или исоп. Използвайте билков мехлем за покриване и заздравяване.
• Използвайте лапа от черен чай, напоен с хладка вода и наложете върху блистера за 15 минути 3 пъти на ден. Това ще помогне да се изтегли течността.
Компреси от хамамелис и чай от бял равнец за да се извлече течността и да се избегне инфекция.
• Компрес от бъз и невен, малинови листа и живовляк.
В 1 литър вряща вода се прави силен чай. Оставете да изстине. Потопете кърпа в охладения чай и поставете върху мехурите.

 

Продукти свързани със статията

  1. МАСЛО ОТ ЧАЕНО ДЪРВО, Tea Tree Oil, БИОХЕРБА, 10мл
  2. Мехлем 3 РОДОПСКИ БИЛКИ при кожни раздразнения, обриви, БИОХЕРБА Р, 30 мл
  3. ХАМАМЕЛИС ВИРДЖИНИАНА КОРА , Hamamelis virginiana, разширени вени, хемороиди