Добре дошли в bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Лепка

Лепка

Galium aparine Part

ЛепкаИзползвана част: цялата билка.

Действия: алтернативно, стягащо, диуретично, заздравяващо.

Употреба: Билката лепка е известна още под името подрумче и е важно средство за преодоляване на проблеми с лимфната система. Пресен сок или тинктура ще увеличат лимфната циркулация, ще увеличат дренажа на лимфните възли и да се намали подуването на лимфната. Включете тази билка във формули за ушни инфекции, тонзилит, инфекция на горните дихателни пътища и инфекции на пикочните.

Лепката може да бъде взимана безопасно в продължение на дълъг период от време, за да   се намалят увеличените лимфни възли или за лечение на екземи или псориазис. Лепката увеличава потока на урината, успокоява пикочните пътища и намалява възпалението. Комбинирайте я с пикочните антисептици като мащерка или мечо грозде за цистит или инфекции на пикочните пътища. Давайте я на час като чай.

Прясната билка е много по-добра от сухата билка, тъй като след сушене, съхранение и топлинна обработка намалява своя лекарствен потенциал. Изцеденият сок от билката смесването му с 25 на сто от теглото в алкохол или 50% от теглото с растителен глицерин може да действа добре.

Пресният сок може да бъде, замразен и размразен, ако е необходимо. Лапите от лепка могат да се нанасят върху увеличени подути лимфни възли. Кремове и мехлеми могат да се използват за локални оттоци, кожни обриви, ухапвания или изгаряния.

Препарати и дозировки

Инфузия: Използвайте 2 супени лъжици в 226 гр вряща вода, стръмни на 5 минути и се прецежда. Пие се по 1 чаша 3 пъти на ден.

Тинктура: Използвайте по 1 ч. л. 3 пъти дневно. Използвайте тинктури, направени само от пресни билки.

Лапа: Нарежете прясната билка на ситно наложете върху болното място и покрийте с марля. Оставете 20 минути.

Продукти свързани със статията

  1. ЛЕПКА СТРЪК , Galium aparine , пясък и камъни в бъбреците
  2. МЪЖКИ ЧАЙ ЛУКС ЗА ПРОСТАТИТ, 120 гр , Биохерба
  3. Пакет в подкрепа при холестерол
  4. Пакет в подкрепа на простата