Добре дошли в bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

ЛЕЧЕНИЕ НА ДЕПРЕСИЯТА ЧРЕЗ АРОМАТЕРАПИЯ

ЛЕЧЕНИЕ НА ДЕПРЕСИЯТА ЧРЕЗ МЕТОДИТЕ НА АРОМАТЕРАПИЯТА

Натуралните етерични масла са невероятно ефективни за справяне с депресията

 лечение на депресията чрез методите на ароматерапиятаГолям черен облак закрива слънцето — това е моето описание на депресията. Така се чувствах, когато ми се случи да изпадна в нея. Депресията идва в един или друг момент при повечето от нас. Тя е като „зараза" — преминава от един човек на друг.

Мой приятел описва депресията, като „да се скиташ през гъста мъгла, без да знаеш в коя посока вървиш и без да знаеш кога мъглата ще се вдигне".

Друга приятелка говори за депресията като за „невидима тежест, от която човек се задъхва, но трябва да търпи. Тя го довежда до такова изтощение, че непрекъснато се чувства смазан". Тя ми разказа, че при една от последните й кризи, когато лежала в леглото си посред бял ден и мислела за финансовите си проблеми, отдадена на самосъжаление, през главата й пробляснала спасителна мисъл подобно на „светлина, съзряна в морето от бедстващи моряци", а именно да се обърне за помощ към ароматерапията. Знаейки, че някои масла помагат за избавяне от депресията, тя станала от леглото, проверила с какви етерични масла разполага и сложила 3 капки салвия (Clary Sage) в съдчето си за тази цел. Затворила вратата и прозореца и отново си легнала. Мислела си, че положението е сериозно, но какво пък — поне да опита. И ето какво станало в следващия половин час:

„Беше невероятно. Само след няколко минути се почувствах по-добре. Започнах да изпитвам щастие, безпокойството намаля. Паричният проблем си оставаше, но аз се бях отдалечила от него, като че ли той беше поставен в летящ балон, носещ се над главата ми, но свързан чрез връв с мен. Задушаващата тежест, която ми беше изсмукала енергията и вътрешната хармония, повече не съществуваше. След 30 минути ми се прииска да стана и да се захвана за работа".

Тя почувствала прилив на повече енергия, отколкото през последните няколко дни взети заедно и отново започнала нормален живот. А сега сравнете този развой на нещата с историите за жени, които са се пристрастили към успокоителни лекарства, предписани им заради депресията.

За някои хора салвията е еуфорична и не биха използвали това етерично масло на работното си място от страх да не би да сгрешат нещо. Аз обичам понякога да използвам салвия в офиса си — вероятно защото не обичам да работя с документи. Тази работа ме прави мрачна и меланхолична. Имам теория по отношение на салвията. Представете си, че нашите емоции са нещо като асансьор и нормалното ни състояние е приземният етаж. Когато сме депресирани, ние слизаме в мазето, а когато сме в еуфория, се намираме на първия етаж. Салвията има способността да ни издига един етаж по-нависоко. Ако сме депресирани, тя ни връща на приземния етаж. но когато сме в нормално състояние, ни издига до първия етаж. Това би обяснило защо различните хора имат различни преживявания с това етерично масло. Но общият резултат е, че салвията подобрява емоциите.

Маги Тисеран – Ароматерапия за жени

 

Какво трябва да съблюдавате при смесването и приложението на етеричните масла

Винаги измивайте ръцете си преди и след смесване на етеричните масла. Никога не забравяйте, че етеричните масла са концентрирани, не са предназначени за употреба в неразредено състояние върху кожата. Имайте предвид, че кожата на лицето и по специално около очите е най тънка и разреждането на етеричните масла преди прелагане в тези зони трябва да е по-голямо. Ако има разливания, избършете ги.