bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Облекчаване на родилните болки с билки

Извадка от книгата на Маги Тисеран - "Ароматерапия"

Облекчаване на родилните болки с билкиРодилни болки

Родилните болки са изтощителни и не биха могли да се сравнят с никакви упражнения или гимнастики. Съветът ми е да се опитате да разберете процесите, които се извършват по време на раждане, и да прочетете някоя от прекрасните книги за отглеждане на деца, които се намират по книжарниците. Докато раждате, различни групи мускули ще трябва да се справят с една изключително трудна задача.

Упражнения по време на раждане

Подходящите упражнения, предвидени за заздравяването на тези мускули, трябва да се правят редовно от жените, които желаят раждането им да мине без упойки. Но има един мускул, който не би могъл да се упражнява предварително. Това е мускулът на шийката на матката. Именно той трябва да се разшири дотолкова, че главата на бебето да може да мине през него, а това обикновено е бавен и болезнен процес. В същото време именно този малък, но силен мускул, е задържал бебето ви вътре в матката през деветте месеца на бременността. Макар да бях констатирала, че масаж на гърба успокоява относително общото напрежение и болка по време на контракции, в един момент започнах да си мисля, че не мога да се справя с болката в разширяващата се шийка на матката.

Етерични масла при раждане

Тъкмо в този момент се изкуших да се предам и да помоля за пълна упойка, когато мъжът ми ми направи компрес ниско долу под корема с масло от салвия, топло колкото температурата на човешка длан.

Хомеопатични препарати по време на раждане

Хомеопатичният препарат Тinctura Саlеndulae има също добър ефект. Успокояването на болката стана почти на мига и надхвърли очакванията ми, така че не поисках нищо друго. Нямаше нужда. С изстиването на компреса той трябваше да бъде сменен с нов, а това очевидно може да се направи само докато жената е в легнало положение. Някои жени предпочитат да се движат, докато са в родилни болки, но дори и тогава масажът със салвия би бил добра алтернатива на компреса. Хомеопатичните средства могат да помогнат на тялото ви да се подготви за самото раждане и аз смятам, че препаратът Саulophillum засилва и тонизира матката - при всяко от моите раждания етапът на изтласкване траеше само пет минути.

 

Продукти свързани със статията

 1. ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ САЛВИЯ, 10мл , Salvia officinalis , Биохерба
 2. МАСЛО ОТ КАНЕЛА С ПОРТОКАЛ, Cinnamon with Orange Essential Oil, БИОХЕРБА, 10мл
 3. МАСЛО ОТ РОЗМАРИН, ROSEMARY OIL, БИОХЕРБА, 10мл
 4. ЛАВАНДУЛА МАСЛО, LAVENDER OIL, БИОХЕРБА, 10мл
 5. Пулсатила, PULSATILLA CH 9, Боарон

  Пулсатила, PULSATILLA CH 9, Боарон

  Цена:

  Редовна цена: 4,74 лв.

  Промо цена 4,27 лв.

  -10%

 6. Аконитум напелус, ACONITUM NAPELLUS CH 9, Боарон

  Аконитум напелус, ACONITUM NAPELLUS CH 9, Боарон

  Цена:

  Редовна цена: 4,73 лв.

  Промо цена 4,26 лв.

  -10%