Добре дошли в bilki.bg!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Тромбоза – предпазни мерки, лечение, билки

Върху разкъсаните стени на наранен кръвоносен съд се образува кръвен съсирек (тромб), Който постепенно блокира пътя на кръвта. Съсирекът може да се дължи на лениво кръвообращение или на натрупването на мазнини в кръвта. Преградата не позволява на кръвта и кислорода да достигнат до дадена част на тялото и това води до сърдечна криза или удар. Обикновено при тромбозата не се проявяват други симптоми с изключение на блокирането на кръвоносния съд от съсирека.

Тромбоза

Лечение

Билки

• Глогът успешно тонизира кръвоносната система и лекува кръвоносните съдове: за да направите настойка, залейте 2 ч.л. от плодовете с чаша вряща вода, оставете да покисне 20 мин и пийте 3 пъти на ден. Може би ще измине известно време, преди да се забележи резултат.

Предпазни мерки

Хранене

• При тромбоза се спазват същите насоки за хранене, както при високия холестерол .

• Известно е, че яденето на тлъстите риби намалява прилепчивостта на кръвните телца и затруднява образуването на съсиреци. Най-малко два пъти седмично трябва да се ядат тлъсти риби като херинга, пушена сьомга,скумрия, сардини и тон.

• Смята се, че линоловата киселина (мастна киселина, съдържаща се в ядките, житните кълнове и растителните масла) също спомага за намаляване прилепчивостта на кръвните телца. Всекидневното изяждане на шепа ядки е добра предпазна мярка.

• Яжте много пресен чесън и лук, тъй като те предотвратяват образуването на тромби.

• Смята се, че витамин Е предотвратява образуването на тромби и в същото време разтваря вече образуваните.

Ако систолното кръвно налягане е по-ниско от 160 (за това попитайте лекаря си), вземайте 300 мг. витамин Е дневно; ако надвишава 160 - Вземайте по 200 мг. на ден.

Традиционна медицина

• Тромбите могат да се видят на рентгенова снимка, след като в организма е било  вкарано изотопно затъмняващо вещество. Лечението се състои в приемането на антикоагуланти, които предотвратяват по-нататъшното съсирване, и противовъзпалителни лекарства, които прочистват инфекцията на кръвоносните съдове.

  1. ГЛОГ ЧЕРВЕН ПЛОД