bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

СПИН (СИНДРОМ НА ПРИДОБИТАТА ИМУННА НЕДОСТАТЪЧНОСТ)

Смята се, че недостатъчност в имунната система се причинява от инфектиране с ВЧИН (вирус на човешката имунна недостатъчност), който се разпространява чрез заразена кръв и сперма (най-често се пренася посредством сексуален контакт, многократна употреба на игли или майката предава вируса на плода). ВЧИН поразява белите кръвни клетки, които унищожават болестите и инфекциите. В резултат на това болните от СПИН стават жертва на различни инфекции, от кожни заболявания, диария и гъбични до туберкулоза, неврологични разстройства и рак. Началните симптоми включват подути лимфни жлези или необосновано намаляване на теглото и умора. Синдромът е смъртоносен и засега не се лекува. Лечението цели укрепване на имунната система и справяне с инфекциите, причинени от имунната недостатъчност.

СПИН

Изследване на вируса на СПИН

Тестът за ХИВ показва дали човек е заразен или не. По време на тестване се търсят антитела срещу ХИВ и / или самия вирус в кръвта. Ако ХИВ е навлязъл в човешкото тяло, тогава имунната му система започва да произвежда антитела. Неинфектираните хора нямат такива антитела. Единственото изключение са ХИВ-негативните бебета, чиито майки са ХИВ-позитивни. В тялото на бебета на възраст под 18 месеца могат да оцелеят антитела срещу ХИВ, които са стигнали до тях от майката чрез плацентата.

Антителата срещу ХИВ се появяват в тялото на заразени хора през целия им живот. За точното откриване на антитела трябва да минат поне 4-6 седмици от момента на заразяване. Този период се нарича период на прозореца - т.е. човекът всъщност е заразен, но тестът все още не потвърждава това.

Спин при бременност и деца

ХИВ може да се предаде на детето от майката в късна бременност (обикновено в 3-ти триместър), по време на раждане или по време на кърмене. Ако не се вземат мерки, рискът от предаване на вируса на дете е много висок (30 - 50%).

 • Златна пръчица стрък - при цистит, Solidago virgaurea

  Златна пръчица стрък - при цистит, Solidago virgaurea

  Цена: 1,76 лв.

 • Клинавиче стрък с плод – Орлови нокти, за имунитет, Astragalus glycyphyllos
 • Прогноза при спин

  Инфекцията с човешки имунодефицитен вирус (HIV) се причинява от един от 2 подобни ретровируси (HIV-1 и HIV-2), които унищожават CD4 + лимфоцитите и отслабват клетъчния имунитет, увеличавайки риска от опортюнистични инфекции и ракови заболявания. Първоначалната инфекция може да причини неспецифично фебрилно заболяване. Рискът от последващи прояви, свързани с имунна недостатъчност, е пропорционален на понижаване на нивото на CD4 + лимфоцитите. ХИВ може директно да увреди мозъка, половите жлези, бъбреците и сърцето, причинявайки когнитивно увреждане, хипогонадизъм, бъбречна недостатъчност и кардиомиопатия. Проявите варират от асимптоматичен превоз до синдром на придобита имунодефицитност (СПИН), който се определя от сериозни опортюнистични инфекции, рак и намаляване на броя на CD4 <200 / μl. HIV инфекцията може да бъде диагностицирана с помощта на тестове за антитела, нуклеинови киселини (HIV RNA) или антиген (p24). Скринингът трябва да се провежда редовно сред всички възрастни и юноши. Лечението е насочено към потискане на репликацията на ХИВ с помощта на комбинация от ≥ 3 лекарства, които инхибират ХИВ ензимите; лечението може да възстанови имунната функция при повечето пациенти, ако потискането на репликацията продължава.

  Предотвратяване на СПИН

  • Упражнявайте безопасен секс.

  • Ограничете сексуалните си партньори до онези, чието сексуално минало познавате.

  • Използвайте презервативи за орален, анален и вагинален секс.

  • Прегръщането, взаимната мастурбация, целуването (и на тялото), масажирането на тялото и докосването са безопасни.

  • Наркоманите, които използват игли за еднократна употреба.

  • Ако пътувате в страни от Третия свят, носете си пакет стерилни игли за еднократна употреба, в случай че се наложи да ви правят инжекции.

  Лечение на СПИН

  Ежедневно се правят нови открития, свързани със СПИН, въпреки че засега болестта не се лекува. Дадените по-долу лечения са някои от най-съвременните методи.

  Билки при СПИН

  Златникът укрепва имунната система и унищожава микробите, като например гъбичките. Прекрасно средство против диария. За необходимата доза се обърнете към билкар.

  Внимание: да не се взема от бременни или от хора с високо кръвно налягане.

  Хомеопатия при СПИН

  • Съветите на специалист хомеопат са благотворни и за носителите на ВЧИН, и за болните от СПИН.

  Китайска медицина при СПИН

  • Китайските билки и акупунктурата се радват на голям успех при лекуването на много от симптомите на СПИН (нощно изпотяване, умора, невропатия, диария). Много носители на ВЧИН, които вземат китайски билки, твърдят, че цялостното им състояние се е подобрило. Изследванията показват още, че страничните ефекти, причинени от традиционните лекарства, изчезват, както и радиацията. Най-често се използват възбуждащи билки като: клинавиче, ганодерма, жен-шен; както и стимулиращи кръвообращението билки като: пламък, просо и божур.

  Традиционна медицина при СПИН

  Обикновено се предписват антивирусни лекарства като цидобудин и ацикловир, които се смята, че удължават живота, след като симптомите са се проявили.

  Други лечения при СПИН

  Заедно с традиционните средства за унищожаване на ВЧИН и СПИН се използват и много терапии на нетрадиционната медицина. Тяхната цел е да стимулират имунната функция и да образуват   антивируси, които да спрат инфекцията. Най-често прилаганите от тях са изброени по-долу.

  Хранене при СПИН

  • Увеличете употребата на бета-каротин, който се съдържа в зеленчуците със зелени листа, както и в онези от тях, които са жълти или оранжеви на цвят.

  Витамин С укрепва имунната система и действа антивирусно. Природолечителите съветват да се приема витамин С, докато позволява чревната поносимост (т.е. докато причини диария, след което ще установите границата на поносимост).

  Увеличете употребата на биофлавоноиди, които се съдържат в зелените листа на зеленчуците и в обвивката и кората на цитрусовите плодове. Те подпомагат действието на витамин С.

  Цинкът също стимулира имунната система и има антивирусно действие: трябва да се вземат минимум 15 г дневно.

  • Приемайте колкото се може по-пълноценна храна:

  житни растения, пресни плодове и зеленчуци (по възможност от органичен произход), крехко месо, риба и млечни продукти. Ограничете употребата на готови и рафинирани храни, алкохол, никотин и възбуждащи лекарства.

  Релаксация при СПИН

  • Съзнанието, че сте вирусоносител на ВЧИН причинява дълбоко душевно страдание. Нещастието и стресът допълнително отслабват имунната система.

  • На болните от СПИН може да помогне йога и медитация.

  • Масажът отпуска, облекчава болката и премахва мускулното напрежение. С подходящ масажист той създава чувство за интимност, загриженост и приятен физически контакт.

  • Присъединяването към помощна група, където можете да споделите опит за физическото и душевно въздействие на болестта с други хора в същото положение, действа благотворно срещу мъката и стреса. Освен това ви осигурява информация за най-новите изследвания и методи на лечение.

   

  Продукти свързани със статията

  1. Златна пръчица стрък - при цистит, Solidago virgaurea

   Златна пръчица стрък - при цистит, Solidago virgaurea

   Цена: 1,76 лв.

  2. Клинавиче стрък с плод – Орлови нокти, за имунитет, Astragalus glycyphyllos
  3. Метла небелено семе, при цироза на черен дроб, за бъбреци, метлено семе, насипно