Добре дошли в bilki.bg!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

СПИН (СИНДРОМ НА ПРИДОБИТАТА ИМУННА НЕДОСТАТЪЧНОСТ)

Смята се, че недостатъчност в имунната система се причинява от инфектиране с ВЧИН (вирус на човешката имунна недостатъчност), който се разпространява чрез заразена кръв и сперма (най-често се пренася посредством сексуален контакт, многократна употреба на игли или майката предава вируса на плода). ВЧИН поразява белите кръвни клетки, които унищожават болестите и инфекциите. В резултат на това болните от СПИН стават жертва на различни инфекции, от кожни заболявания, диария и гъбични до туберкулоза, неврологични разстройства и рак. Началните симптоми включват подути лимфни жлези или необосновано намаляване на теглото и умора. Синдромът е смъртоносен и засега не се лекува. Лечението цели укрепване на имунната система и справяне с инфекциите, причинени от имунната недостатъчност.

СПИН

Предотвратяване

• Упражнявайте безопасен секс.

• Ограничете сексуалните си партньори до онези, чието сексуално минало познавате.

• Използувайте презервативи за орален, анален и вагинален секс.

• Прегръщането, взаимната мастурбация, целуването (и на тялото), масажирането на тялото и докосването са безопасни.

• Наркоманите, които използуват игли за еднократна употреба.

• Ако пътувате в страни от Третия свят, носете си пакет стерилни игли за еднократна употреба, в случай че се наложи да ви правят инжекции.

Лечение

Ежедневно се правят нови открития, свързани със СПИН, въпреки че засега болестта не се лекува. Дадените по-долу лечения са някои от най-съвременните методи.

Билки

Златникът укрепва имунната система и унищожава микробите, като например гъбичките. Прекрасно средство против диария. За необходимата доза се обърнете към билкар.

Внимание: да не се взема от бременни или от хора с високо кръвно налягане.

Хомеопатия

• Съветите на специалист хомеопат са благотворни и за носителите на ВЧИН, и за болните от СПИН.

Китайска медицина

• Китайските билки и акупунктурата се радват на голям успех при лекуването на много от симптомите на СПИН (нощно изпотяване, умора, невропатия, диария). Много носители на ВЧИН, които вземат китайски билки, твърдят, че цялостното им състояние се е подобрило. Изследванията показват още, че страничните ефекти, причинени от традиционните лекарства, изчезват, както и радиацията. Най-често се използват възбуждащи билки като: клинавиче, ганодерма, жен-шен; както и стимулиращи кръвообращението билки като: пламък, просо и божур.

Традиционна медицина

Обикновено се предписват антивирусни лекарства като цидобудин и ацикловир, които се смята, че удължават живота, след като симптомите са се проявили.

Други лечения

Заедно с традиционните средства за унищожаване на ВЧИН и СПИН се използват и много терапии на нетрадиционната медицина. Тяхната цел е да стимулират имунната функция и да образуват   антивируси, които да спрат инфекцията. Най-често прилаганите от тях са изброени по-долу.

Хранене

• Увеличете употребата на бета-каротин, който се съдържа в зеленчуците със зелени листа, както и в онези от тях, които са жълти или оранжеви на цвят.

Витамин С укрепва имунната система и действа антивирусно. Природолечителите съветват да се приема витамин С, докато позволява чревната поносимост (т.е. докато причини диария, след което ще установите границата на поносимост).

Увеличете употребата на биофлавоноиди, които се съдържат в зелените листа на зеленчуците и в обвивката и кората на цитрусовите плодове. Те подпомагат действието на витамин С.

Цинкът също стимулира имунната система и има антивирусно действие: трябва да се вземат минимум 15 г дневно.

• Приемайте колкото се може по-пълноценна храна:

житни растения, пресни плодове и зеленчуци (по възможност от органичен произход), крехко месо, риба и млечни продукти. Ограничете употребата на готови и рафинирани храни, алкохол, никотин и възбуждащи лекарства.

Релаксация

• Съзнанието, че сте вирусоносител на ВЧИН причинява дълбоко душевно страдание. Нещастието и стресът допълнително отслабват имунната система.

• На болните от СПИН може да помогне йога и медитация.

• Масажът отпуска, облекчава болката и премахва мускулното напрежение. С подходящ масажист той създава чувство за интимност, загриженост и приятен физически контакт.

• Присъединяването към помощна група, където можете да споделите опит за физическото и душевно въздействие на болестта с други хора в същото положение, действа благотворно срещу мъката и стреса. Освен това ви осигурява информация за най-новите изследвания и методи на лечение.

  1. ЗЛАТНА ПРЪЧИЦА , ГОРСКИ ЕНЧЕЦ , ЖЪЛТ ЕНЧЕЦ СТРЪК
  1. КЛИНАВИЧЕ С ПЛОД , ОРЛОВИ НОКТИ
  1. МЕТЛА , ПРОСО СЕМЕ , НЕБЕЛЕНО , СОРГО