bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Проблеми със сексуалното желание – лечение, практически съвети

Какво представляват сексуалните проблеми

Липсата на интерес към секса може да се дължи на различни причини: болезнените полови контакти, сухотата на влагалището, проблемите при ерекцията и преждевременна еякулация. Вашият сексуален живот или либидо може да е засегнат от лекарствата, които вземате. Затова е добре да обсъдите това с лекар. Но по-често нежеланието за секс е свързано с умората, намалените възможности за секс (често се среща при двойките с деца) или с психологически фактори: стрес, потиснатост, неприятни изживявания в миналото, несигурност и липса на  доверие между партньорите.

 • Еротичен чай с портокал, роза и мента, отпуска и увеличава удоволствието, насипен
 • Тинктура Афродизиак - с ароматна Дамяна, Bioherba, 100 мл, потентност
 • Проблеми със сексуалното желание

  Сексуални проблеми при жените и мъжете

  Сексуални проблеми при мъжете

  1. Грешно тълкуване на липсата на женско желание
  Привлекателността на жените към мъжете незабавно се съобщава от тялото им. Само погледът на непозната красавица или собствения им партньор може да им причини частична ерекция. Жените са различни. Вълнението им е свързано с въображение и фантазия, така че им трябва повече време, за да се настроят на секса.

  Затова не бива да възприемате липсата на мигновено желание от партньор до сърце. По-добре е малко да разтегнете процеса на съблазняване.

  2. Разочарован от бавната й възбуда
  Тази грешка е тясно свързана с предишната. Жените бавно се настройват на секса и бавно се възбуждат. Това е въпрос на физиология, не повече. Но ако партньорът почувства, че мъжът е разочарован от скоростните й способности, желанието й се засилва още по-бавно. Или изчезва напълно.

  Решение: отпуснете се, отделете време и се насладете на всеки момент.

  3. Прекалено бързо преминаване към гениталиите
  Много мъже предпочитат гениталните ласки пред всички останали и смятат, че жените споделят това. Грешката. Физическата възбуда на жената все още не е сигнал за бърз преход към основното. Напротив, преждевременната генитална стимулация може да убие желанието.

  Решение: по-добре е да изчакате малко, докато продължавате да галете цялото тяло на партньора.

  4. Концентрирайте се върху ерекцията си
  Мъжете, които се грижат твърде много за ерекцията си, могат да унищожат чувството им за интимност по време на секс.

  Ако са насочени към забавяне на еякулацията, една жена може да се почувства изолирана, забравена. Ако ерекцията, напротив, отслабва, хубаво е да използвате това време за допълнителен кръг от ласки.

  В случай на бърза еякулация, можете да кажете на партньора си, че причината е в нейната невероятна сексуалност. И прибягвайте до орален секс. Той не е по-лош от обикновения полов акт.

  5. Стимулирайте само вагината
  Главата на клитора е приблизително същата като главата на пениса. Излишно е да казвам, че вагиналната стимулация сама по себе си не е много ефективна? Да, разбира се, има изключения. Но въпреки това, клиторът е център на сексуалното удоволствие на жената.

 • Индийски афродизиак чай - билки за потентност, насипен
 • Ароматен Билков чай Любов, Страст и Копнежи, 100 гр.

  Ароматен Билков чай Любов, Страст и Копнежи, 100 гр.

  Цена: 13,04 лв.

 • Сексуални проблеми при жените

  Жените, които имат проблеми в секса, често ги свързват с липса на перфектно тяло или фантастични умения, като порно звездите.

  1. Намекват твърде тънко
  Много жени вярват, че мъжете могат да четат мисли. Следователно, вместо директно да говорят за своето желание или да го демонстрират чрез действието си, те прибягват до система от фини, ясни само за тях намеци.
  Решение: забравете за телепатията. Думите и недвусмислените докосвания са по-ефективни.

  2. Говорят малко за техните желания
  Да говориш за предпочитанията си веднъж не е достатъчно. Развълнуван мъж може просто да забрави за всички нюанси, които харесвате (особено ако са били изразени между бизнеса преди половин година). Не се страхувайте да му напомняте за тях. Във всеки случай това е по-добре от това да чакате, да търпите и да се обиждате, като мислите, че той просто не иска да ви накара да се чувствате добре.

  3. Съсредоточават се върху несъвършенствата на тялото си
  Мъжете просто се наслаждават на присъствието на истинска, гола и привлекателна жена. Тези в този момент размишляват върху недостатъците на собственото си тяло. Потокът от самокритика отчуждава жените от процеса, намалява желанието и прави секса избледнял и неприятен.

  Ако имате подобен проблем, опитайте се да се разсеете от критиката, като насочите вниманието си към телесните усещания. Опитайте се да слушате дъха си, насладете се на допира. И мислете по-малко.

  4. Тревожат се дали го правят правилно
  За да направите секса наистина приятен, трябва сами да се забавлявате.  

  Решение: просто попитайте мъжа какво точно и как му харесва. Това е много по-добре от това да харчите допълнителна енергия за овладяване на идеална техника, отделена от практиката.

  5. Докосват леко или несигурно
  Повечето мъже се вълнуват увереността на жените, включително и при допир. От друга страна, жените често правят това прекомерно нежно - точно по начина, по който те гохаресват.

  Съветът й е да спрете да се преструвате на срамежлива. Целувайте страстно, увийте здраво и пипайте без колебание. Като цяло докажете интереса си на практика.

  Най-разпространените сексуални проблеми

  Липса на чувства

  С този проблем двойките, които живеят заедно повече от една година, обикновено идват при сексолог. Партньорите се "уморяват" един от друг както в домашния, така и в сексуалния смисъл - в резултат на това мъжът започва да търси взаимоотношения отстрани, а жената се чувства все по-малко обичана и желана.

  Сексуален егоизъм.

  Най-често тя е характерна за мъжете. Партньорът, задоволявайки нуждите си, не се опитва да се грижи за чувствата на другия - в резултат последният остава дълбоко разочарован.

  Несъответствие по размер

  Често има ситуации, когато сексуалният контакт се превръща в проблем поради анатомичните параметри на партньорите. Например, ако мъж има дълъг или голям пенис, тогава по време на секс партньорът му може да изпита неприятни и дори болезнени усещания.

  Сексуална неграмотност, която е характерна не само за младите, но и за зрелите хора.

  Сексуални дисфункции.

  Това включва различни физически и психологически заболявания, които засягат сексуалния живот (липса на ерекция при мъжете, аноргазмия при жените).

  Неуспешен първи опит.

  Ако първият секс не е бил по взаимно желание на двамата партньори, ако е имало изнасилване, тогава този факт може значително да повлияе на бъдещия сексуален живот.

  Фобии и комплекси.

  Страхът от болка, страхът от голота, отвращението към собственото тяло може да приеме толкова сериозни форми, че да се превърнат в пречка за нормалните сексуални отношения.

  Несъответствие на сексуалната конституция или различна нужда от секс.

  По правило мъжете се нуждаят от повече секс от жените. За някои двойки тази разлика е толкова голяма, че може да предизвика несъгласие.

  Временни „неизправности“.

  ПМС, главоболие, стрес, хронична умора - всичко това се отразява на желанието на човека да влезе в интимна връзка с партньор.

  Психологически проблеми.

  Причината за липсата на удовлетворение в секса може да са различията на партньорите в ежедневието. Честите кавги, постоянните оплаквания и недоволството - всичко това се отразява не само на отношенията в двойка, но и на сексуалния живот на мъж и жена.

  Латентна хомосексуалност.

  Понякога един от партньорите е привлечен от хора от своя пол, но се страхува да го признае на други. В резултат на това липсва разбиране в психологически план и незадоволителен интимен живот.

  Лечение

  Ако желанието ви за секс често се измества от желанието за сън или от проблеми в работата и семейството, време е  да направите нещо. Следните терапии може да ви помогнат:

  Практически съвети

  Оставете си време за почивка вечер, като изпълните следното:

  • Не яжте тежка храна късно вечер.

  • Не пийте много алкохол,

  • Престанете да се тревожите няколко часа преди лягане. Оставете работата настрана и се занимавайте с нещо приятно: четене, йога или медитация.

  • Избягвайте разгорещените дискусии и спорове, не говорете за работа.

  • Вземете гореща вана, към която сте прибавили етерични масла от мускатна какула, роза и иланг-илаиг.

  • Направете си взаимно масаж с партньора. Не е нужно да масажирате цялото тяло, започнете с врата и раменете или със стъпалата.

  Аромотерапия

    Етеричните масла от мускатна какула и иланг-иланг са известни с благоприятното си действие върху умората и чувствеността. Прибавете по 4 капки от всяко към водата във ваната, в изпарител в спалнята или в 20 г масажно масло или лосион.

  Акупресура

  • Смята се, че напрежението в таза и корема допринася за липсата на сексуално желание. Когато тазовата област е отпусната, приятните усещания и оргазмът могат да бъдат напълно почувствани.

  • Следните методи помагат за отпускането на тазовата област и за увеличаване на сексуалната енергия:

  • За около 3 секунди леко притискайте от двете страни всеки прешлен - от опашната кост нагоре до кръста.

  • Поставете върховете на пръстите  на едната ръка точно над  центъра на срамната  кост, а пръстите на другата - между пъпа и срамната кост. Дишайте дълбоко и притискайте силно.

   Масажираите показаните точки и особено тази на ухото (за да улучите точно точката, масажирайте с нокътя на пръста).

  Упражнения

  Обикновено умерените физически упражнения увеличават енергията и прогонват стреса и умората. Освен това подобряват физическата форма и стимулират сексуалността.

  • Придържайте се към редовните физически упражнения:подходящи са бягането, ходенето, тенисът, федербалът,игрите с топка или аеробиката. Изберете си това, което Ви харесва, и го практикувайте най-малко два пъти седмично по 30 минути.

  Специализирана помощ

  • Ако липсата на сексуално желание се дължи на неспособност за приятно изживяване на секса, липса на разбирателство между партньорите или притеснение за самото изпълнение на акта, препоръчва се да се посъветвате със сексолог или аналитик.

  Традиционна  медицина

  • Общоприетият метод, който се прилага при двойки,имащи трудности в сексуално отношение, е методът за фокусиране върху чувствеността. Целта е всеки партньор да изучи своите предпочитания и тези на партньора си. Отначало двамата си доставят удоволствие, доколкото е възможно, без да се докосват гърдите или гениталиите.

  След това се разрешава докосване по гърдите и гениталиите, но се спира преди акт или оргазъм. Накрая се пристъпва към самия акт, но се обръща повече внимание на удоволствието от него, не на оргазма.

  • Удължаването на любовната игра и увеличаване стимулирането и удоволствието правят този метод много успешен.