Добре дошли в bilki.bg!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Проблеми със сексуалното желание – лечение, практически съвети

Липсата на интерес към секса може да се дължи на различни причини: болезнените полови контакти, сухотата на влагалището, проблемите при ерекцията и преждевременна еякулация. Вашият сексуален живот или либидо може да е засегнат от лекарствата, които вземате. Затова е добре да обсъдите това с лекар. Но по-често нежеланието за секс е свързано с умората, намалените възможности за секс (често се среща при двойките с деца) или с психологически фактори: стрес, потиснатост, неприятни изживявания в миналото, несигурност и липса на  доверие между партньорите.

Проблеми със сексуалното желание

Лечение

Ако желанието ви за секс често се измества от желанието за сън или от проблеми в работата и семейството, време е  да направите нещо. Следните терапии може да ви помогнат:

Практически съвети

Оставете си време за почивка вечер, като изпълните следното:

• Не яжте тежка храна късно вечер.

• Не пийте много алкохол,

• Престанете да се тревожите няколко часа преди лягане. Оставете работата настрана и се занимавайте с нещо приятно: четене, йога или медитация.

• Избягвайте разгорещените дискусии и спорове, не говорете за работа.

• Вземете гореща вана, към която сте прибавили етерични масла от мускатна какула, роза и иланг-илаиг.

• Направете си взаимно масаж с партньора. Не е нужно да масажирате цялото тяло, започнете с врата и раменете или със стъпалата.

Аромотерапия

  Етеричните масла от мускатна какула и иланг-иланг са известни с благоприятното си действие върху умората и чувствеността. Прибавете по 4 капки от всяко към водата във ваната, в изпарител в спалнята или в 20 г масажно масло или лосион.

Акупресура

• Смята се, че напрежението в таза и корема допринася за липсата на сексуално желание. Когато тазовата област е отпусната, приятните усещания и оргазмът могат да бъдат напълно почувствани.

• Следните методи помагат за отпускането на тазовата област и за увеличаване на сексуалната енергия:

• За около 3 секунди леко притискайте от двете страни всеки прешлен - от опашната кост нагоре до кръста.

• Поставете върховете на пръстите  на едната ръка точно над  центъра на срамната  кост, а пръстите на другата - между пъпа и срамната кост. Дишайте дълбоко и притискайте силно.

 Масажираите показаните точки и особено тази на ухото (за да улучите точно точката, масажирайте с нокътя на пръста).

Упражнения

Обикновено умерените физически упражнения увеличават енергията и прогонват стреса и умората. Освен това подобряват физическата форма и стимулират сексуалността.

• Придържайте се към редовните физически упражнения:подходящи са бягането, ходенето, тенисът, федербалът,игрите с топка или аеробиката. Изберете си това, което Ви харесва, и го практикувайте най-малко два пъти седмично по 30 минути.

Специализирана помощ

• Ако липсата на сексуално желание се дължи на неспособност за приятно изживяване на секса, липса на разбирателство между партньорите или притеснение за самото изпълнение на акта, препоръчва се да се посъветвате със сексолог или аналитик.

Традиционна  медицина

• Общоприетият метод, който се прилага при двойки,имащи трудности в сексуално отношение, е методът за фокусиране върху чувствеността. Целта е всеки партньор да изучи своите предпочитания и тези на партньора си. Отначало двамата си доставят удоволствие, доколкото е възможно, без да се докосват гърдите или гениталиите.

След това се разрешава докосване по гърдите и гениталиите, но се спира преди акт или оргазъм. Накрая се пристъпва към самия акт, но се обръща повече внимание на удоволствието от него, не на оргазма.

• Удължаването на любовната игра и увеличаване стимулирането и удоволствието правят този метод много успешен.

 1. МАСЛО ЗА ТЯЛО /МАСАЖНО/, 50мл

  МАСЛО ЗА ТЯЛО /МАСАЖНО/, 50мл

  Редовна цена: 3,70 лв.

  Промо цена 3,66 лв.

  1%

 1. МАСЛО ОТ ИЛАНГ ИЛАНГ, YLANG YLANG OIL, БИОХЕРБА, 10мл

  МАСЛО ОТ ИЛАНГ ИЛАНГ, YLANG YLANG OIL, БИОХЕРБА, 10мл

  Редовна цена: 4,99 лв.

  Промо цена 4,94 лв.

  1%