Добре дошли в bilki.bg!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Проблеми с храненето при децата

Те обикновено се преживяват не толкова от децата,колкото от родителите. Родителите повече се вълнуват от количеството храна, което тяхното дете не изяжда,отколкото от това, което изяжда. Те развиват фикс-идеи колко трябва и колко не трябва да изяжда и малко се вманиачават на тема „нормално тегло" и „нормален растеж". Проблемите с храненето настъпват обикновено към 6-месечна възраст, когато става отбиването от млечната към твърдата храна.

Проблеми с храненето при децата

Практически съвети

• Като цяло децата трябва да се поощряват да опитват нови храни, без „насила" да им се налагат определени неща. Някои малки деца бавничко дъвчат храната, други обичат родителите им да ги хранят с лъжица.

• Един добър съвет: никога не позволявайте на детето си да разбере, че сте загрижени колко и какво яде. Веднъж открили пукнатина  във вашата  защита, те ще се възползват от това само за да обръщат вниманието върху себе си. Всеки родител, обезпокоен от недостига на храна, алергия или от неправилно развитие, трябва да се обърне към здравен специалист.

• Децата обикновено знаят кои храни са полезни за тях, макар да не знаят кои са вредни. Ако едно  дете непрекъснато отблъсква дадена храна, твърде вероятно е тя да не му понася. То обаче трябва да се ограничава, ако постоянно настоява за сладкиши и готови храни  или напитки.

Хомеопатия

• Проблемите на храненето се решават с индивидуални рецепти.

  1. ТИКВЕН ТАХАН 100% фино смляно тиквено семе, 250гр
  1. КОКОСОВА ПАСТА 100% смлян суров кокос, 250гр
  1. ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО 100 % масло от студено пресовани ядки, 250гр