bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Проблеми с храненето при децата

Те обикновено се преживяват не толкова от децата,колкото от родителите. Родителите повече се вълнуват от количеството храна, което тяхното дете не изяжда,отколкото от това, което изяжда. Те развиват фикс-идеи колко трябва и колко не трябва да изяжда и малко се вманиачават на тема „нормално тегло" и „нормален растеж". Проблемите с храненето настъпват обикновено към 6-месечна възраст, когато става отбиването от млечната към твърдата храна.

Проблеми с храненето при децата

Странични реакции след хранене при децата, които могат да са признак за заболяване

Функционалната диспепсия е симптомен комплекс с обща продължителност най-малко три месеца през последните шест месеца, при който по време на прегледа не е възможно да се идентифицира органично заболяване. Такъв симптомен комплекс е изолиран при възрастни и деца на възраст над една година. Тя включва болка, дискомфорт или усещане за пълнота в епигастралния регион, независимо дали е свързана или не с хранене или упражнения, ранна ситост, подуване на корема, гадене, регургитация, непоносимост към мазни храни и др. При функционална диспепсия се наблюдават постоянни или повтарящи се пристъпи на болка в корема, дискомфорт в горната част на корема, който не отшумява след движение на червата и не е свързан с промени в характера на изпражненията или неговата честота. Всичко това на фона на липсата на съпътстваща стомашно-чревна патология.

На каква възраст, може да е детето, което има проблеми с храненето

Проблеми с храннето могат да се появят още при новородените и да продължат до навършване на пълнолетие на детето.

 • Апетон Сироп за деца - с пчелно млечице и витамини, 125 мл
 • Коластра - имуностимулатор, Bioherba, 300 мг, 60 капсули

  Коластра - имуностимулатор, Bioherba, 300 мг, 60 капсули

  Цена:

  Редовна цена: 18,70 лв.

  Промо цена 16,82 лв.

  -10%

 • Практически съвети. Всяка храна ли отказват?

  • Като цяло децата трябва да се поощряват да опитват нови храни, без „насила" да им се налагат определени неща. Някои малки деца бавничко дъвчат храната, други обичат родителите им да ги хранят с лъжица.

  • Един добър съвет: никога не позволявайте на детето си да разбере, че сте загрижени колко и какво яде. Веднъж открили пукнатина  във вашата  защита, те ще се възползват от това само за да обръщат вниманието върху себе си. Всеки родител, обезпокоен от недостига на храна, алергия или от неправилно развитие, трябва да се обърне към здравен специалист.

  • Децата обикновено знаят кои храни са полезни за тях, макар да не знаят кои са вредни. Ако едно  дете непрекъснато отблъсква дадена храна, твърде вероятно е тя да не му понася. То обаче трябва да се ограничава, ако постоянно настоява за сладкиши и готови храни  или напитки.

  Хомеопатия

  • Проблемите на храненето се решават с индивидуални рецепти.


  Продукти свързани със статията

  1. Тиквен тахан - 100% фино смляно тиквено семе, Bioherba, 250 гр.
  2. Кокосова паста - 100% смлян суров кокос, Bioherba, 250 гр.

   Кокосова паста - 100% смлян суров кокос, Bioherba, 250 гр.

   Цена:

   Редовна цена: 12,88 лв.

   Промо цена 11,59 лв.

   -10%

  3. Фъстъчено масло - 100% студено пресовано, Bioherba, 250 гр.

   Фъстъчено масло - 100% студено пресовано, Bioherba, 250 гр.

   Цена:

   Редовна цена: 5,17 лв.

   Промо цена 4,66 лв.

   -10%