Добре дошли в bilki.bg!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Подуване на палеца – лечение, хидротерапия, рефлексотерапия

Болезнено възпалено място, пълно с течност, отстрани на палеца, където той се свързва с ходилото. Първата става на палеца неестествено стърчи навън, като избутва палеца над или под останалите пръсти на крака.Подуването обикновено е резултат от носенето на тесни или заострени обувки с високи токчета, макар че може и да се предава по наследство. Подуването се образува от триенето на изпъкналата става в обувката, което причинява дразнене и възпаляване.

poduvane - palez

Лечение

Хидротерапия

• Пригответе студен компрес от ледени формички,увити в амбалажна хартия. Наложете подутината 10 минути, докато седите с вдигнат нависоко крак. Отстранете компреса за 10 минути, след което повторете.Правете тази процедура няколко пъти сутрин и вечер.

Рефлексотерапия

Помолете партньора си или някой приятел да приложи следната техника:

• Болният лежи с вдигнати крака. чиито стъпала са пред вас. С едната ръка обхванете ходилото за опора.Поставете пръстите на другата ръка върху пръстите,обвили крака, като палецът на ръката се намира под големия пръст на крака. Направете дълбочинен масаж на ходилото около палеца на крака и под подутината.

Традиционна медицина

• Лекарят ще ви препоръча да носите меки, удобни обувки. За укрепване на палеца може да се използва специална подложка или хирургически стелки. Специалистите по широ разполагат с техники за подплатяване и защита на болното място. Някои подутини изискват хирургическа намеса, за да се отстрани възпалената тъкан или да се възстанови първоначалният вид на ставата.