Безплатна доставка над 49лв Виж условията
Език: BG
Валута: BGN
  • BGN
Добре дошли в bilki.bg! |

Кошница

0 артикула

Категории продукти

Подгънат нокът - предпазване, лечение, практически съвети

Ъгълчетата от едната или от двете страни на ноктите на краката,най-често на големия пръст,притискат плътта и причиняват болка, инфекция и възпаление.

podganat - nocat

Предпазване

Подгъването на ноктите най-често се причинява от неправилно изрязване или удар.

Преди да изрежете ноктите на краката, потопете ги във вода, за да омекнат. Изрязвайте ноктите равни,никога в овална форма. Не режете много дълбоко, нокътят трябва да покрива пръста, за да го защитава. Изпилявайте острите ъгли с пила.

• Носете удобни обувки, когато вървите по неравни терени или изкачвате височини.

Лечение

Практически съвети

• Натопете крака в топъл разтвор от вода и антисептично средство или в топъл разтвор от невен (5капки тинктура от невен на 1 литър вода). Това омекотява и почиства нокътя. Изсушете крака и поставете тънък,стерилизиран памучен конец между нокътя и плътта. По този начин нокътят се отделя от плътта и израства.

Сменяйте памука всеки ден.

• Носете сандали с изрязани пръсти или удобни обуки,тесните обувки и обувките с остри носове още повече ще притискат нокътя навътре.

Традиционна медицина

• За лечението на инфекцията се предписват антибиотици, малка хирургическа намеса с местна упойка отстранява ъгълчетата или целия нокът, така възпалената плът има достатъчно време да оздравее преди израстването на новия нокът, което става за около 9 месеца. Често това е единственият начин за лечение, тъй като възпаленото място не може да оздравее, докато е притиснато от нокътя.


За по-добро обслужване и изпълнение на вашите поръчки използваме "бисквитки" (cookies)   Разбрах