Добре дошли в bilki.bg!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Лаймска болест – предпазни мерки, лечение

Лаймска болест причини

Болест, предавана чрез ухапване от кърлежи. Първият признак е зачервяване около ухапаното място, последвано от треска, главоболие, апатия, болки в мускулите и отичане на ставите. Ако болестта не се лекува в началния стадий, може да засегне сърцето и нервната система.

Лаймска болест – предпазни мерки, лечение

Лаймска болест симптоми

На мястото, където е ухапан човека, след седмица или две, или дори месец, се появява кръгло петънце, може да се повиши температурата и мястото на ухапване да започне да сърби. Мястото е с яркорозов цвят и ясно очертан контур, който може постепенно да се увеличи с размер до няколко десетки сантиметра в диаметър.

Тази еритема мигранс е основен симптом на лаймската болест. Ако видите такова петно ​​по тялото си, трябва незабавно да се свържете с лекар по инфекциозни болести. Но дори и да няма такова конкретно място, след ухапване от кърлеж трябва да посетите лекар, който ще даде необходимите препоръки и ще наблюдава човека. Ухапването на кърлежи не трябва да се приема леко - емисионната цена е твърде висока. Инфекцията предизвиква доста сериозни заболявания.

Предпазни мерки при лаймска болест

• Ходете облечени, когато сте на открито - на поляната, в гората, храсталака или пещерите. Носете обувки, чорапи, дълги панталони, риза и шапка.

• Мажете се или се пръскайте, особено около глезените, с вещество, което отблъсква насекомите.

• Проверявайте се за кърлежи, преди да влезете вътре, (светлите дрехи правят кърлежите лесно забележими). Изчетквайте добре дрехите си.

• Вече вътре, прегледайте кожата на тялото, главата и окосмените места около половите органи за кърлежи -мънички петънца, прилепнали към кожата. През лятото преглеждайте децата всеки ден.

• Сложете нашийник против кърлежи на домашния любимец, за да не позволите на паразитите да попадат в къщата.

Лечение при лаймска болест

• Ако откриете кърлеж по тялото си, не се опитвайте да го издърпате или изчовъркате, тъй като главичката може да остане в кожата. Вместо това дръжте запалена кибритена клечка над кърлежа и той ще падне. Измийте мястото с вода и сапун.

• Наблюдавайте ухапаното място през следващите няколко дни. Ако забележите зачервяване на кожата, незабавно се консултирайте с лекар.

Традиционна медицина при лаймска болест

• Ако диагнозата се постави преди отичане на ставите, Лаймската болест може да бъде излекувана с антибиотици. Ако възпалителният процес вече е започнал, лекарят ще ви предпише нестероидни противовъзпалителни лекарства, а в някои случаи - кортикостероиди.

 1. МАСЛО ПРОТИВ ПРЕУМОРА И БОЛКИ В МУСКУЛИТЕ И СТАВИТЕ, 50мл

  МАСЛО ПРОТИВ ПРЕУМОРА И БОЛКИ В МУСКУЛИТЕ И СТАВИТЕ, 50мл

  Редовна цена: 3,70 лв.

  Промо цена 3,66 лв.

  1%

 1. Дяволски нокът корен на прах - натурална билка за СТАВИ
 1. ЧАЙ ЗА СЪРЦЕ С 14 БИЛКИ ПРИ ВИСОКО КРЪВНО