Добре дошли в bilki.bg!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Косопад – лечение, хранене, китайска медицина

Загубата или липсата на коса, известни още като алопеция или оплешивяване, е наследствена и неизбежна при някои мъже. При младежите и жените временното оплешивяване се дължи на стрес или шок. Може да бъде и страничен ефект от лекарство или да се дължи на недостиг от някаква храна или на хормонални смущения.

Опитайте Билкова смес СТОП КОСОПАД на БИЛКИ ЕООД - бърз и траен ефект още от първото нанасяне!

Косопад – лечение, хранене, китайска медицина

Косопад причини

Причините за загуба на коса при жените са разнообразни. Те могат да бъдат свързани не само с външни фактори, но и с хормоналното състояние, липсата на витамини и други обстоятелства. В повечето случаи проблемът изчезва след отстраняване на причината за възникването му.

Косопад симптоми

Растежът на косата е цикличен процес, така че умереното и постепенно падане е норма. Около 100-150 хиляди косми се намират върху главата на жената, загубата на 1% е здравословен процес. Те могат да бъдат намерени върху гребен или на дрехи. Загубата на коса на цели снопове по време на ресане или измиване означава проблем.

Има прост начин да се определи, че степента на загуба на коса е надвишена. Първо, обърнете внимание на върха на спусната коса. Ако има леко удебеляване върху него, това означава, че тя е изпаднала в етапа на растеж. Ако косата пада със сухи върхове, не се притеснявайте. Второ, опитайте се да не миете косата в продължение на три дни и след това дръпнете косата отгоре и по слепоочията. Ако при всяко държане в дланта остават повече от пет косъма, това е причина да се консултирате със специалист.

Лечение при косопад

Хранене при косопад

Косопадът вследствие на стрес, травма, шок или продължително боледуване може да се предотврати, ако се спазват следните хранителни препоръки:

• Увеличете употребата на витамин С, съдържащ се в пресните плодове и зеленчуци, особено в цитрусовите плодове и сокове, магданоза, броколи, зелените чушки и касиса.

• Вземайте витамин В-комплекс всеки ден.

• Вземайте бирена мая: 1 супена лъжица се разбърква в чаша вода и се пие 3 пъти дневно.

• Увеличете употребата на белтъчини, съдържащи се в месото, рибата, черния дроб, покълналата пшеница, сушения боб и грах, тофу, сиренето, млякото и яйцата.

Хомеопатия при косопад

Да се взема сутрин и вечер до 1 месец:

• При косопад след бременност: ликоподиум (Lycopodium).

• При косопад след скръбно преживяване или емоционален шок, придружен от изтощение и безразличие: фосфорна киселина.

• Косопад по време на климактериума с горещи вълни и обилно кървене: сепия (Sepia).

Китайска медицина при косопад

• Китайските лекари смятат, че косата се подхранва от кръвта и следователно зависи от състоянието на черния дроб и бъбреците. Лечението цели да тонизира тези органи с помощта на плодове от малина и черница.

• Акупунктурата също се препоръчва.

Специализирана помощ  при косопад

• Може да помогне хомеопатично лечение.

Традиционни медицина  при косопад

• Ако вземате лекарства, осведомете се за страничните им ефекти и потърсете заместители, ако те причиняват косопад. Противозачатъчните, антикоагулантите, хапчетата при диети и лекарствата за щитовидната жлеза могат да причинят косопад.

• Растежът на косата може да се стимулира с едно сравнително ново лекарство, което се нарича миноксидилна течност (minoxidil liquid). Понякога се извършва и трансплантация на коса, макар свойството й да възстановява гъстотата да е твърде ограничено.

 

  1. СТОП КОСОПАД 2, ЗА ЗДРАВА КОСА 80 гр
  1. МАСЛО ПРОТИВ КОСОПАД С АРГАНОВО МАСЛО, 50мл

    МАСЛО ПРОТИВ КОСОПАД С АРГАНОВО МАСЛО, 50мл

    Редовна цена: 4,69 лв.

    Промо цена 4,64 лв.

    1%