Добре дошли в bilki.bg!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Болест на Алцхаймер - предпазни мерки, билки

Прогресивно заболяване, което обикновено се среща след 6О-годишна възраст. При него се получава дегенерация на нервните клетки и свиване на мозъка. Симптомите варират от загуба на паметта и забравяне до замъгляване на съзнанието и лудост.

Болест на Алцхаймер

Причини за болестта на Алцхаймер

Болестта на Алцхаймер е най-честата причина за сенилна деменция и засяга 60-80% от случаите на този синдром. Болестта, която засяга мозъчните клетки, е открита за първи път от германския невролог Алос Алцхаймер. Оттогава учените са успели да направят значителен пробив в изучаването на заболяването.

Болестта на Алцхаймер възниква поради анормалното натрупване на определени протеини в мозъчните клетки и междуклетъчното пространство. Плаки с фрагменти от бета-амилоид се заселват между нервните клетки блокират комуникацията между тях.

След 65 години рискът се удвоява на всеки пет години, след 80 години болестта настъпва в една на шест, след 85-една на три, във всяка секунда след 90 години. Има и разлики между половете-жените са по-склонни да имат болестта на Алцхаймер, особено след навършване на 85.

Значим фактор е синдромът на Даун и генетичното предразположение. Въпреки това, диагнози като затлъстяване, диабет, хипертония, сърдечно-съдови заболявания, клинична депресия и стрес, възпалителни процеси в тялото, пушене и заседнал начин на живот може да ускори развитието на болестта на Алцхаймер.

Болестта на Алцхаймер симптоми

Болестта отнема от човек няколко жизненоважни умения. Памет, реч, ориентация в пространството, времето и собствената си личност, способността да се възприемат адекватно околните, конструктивни способности, способността за решаване на ежедневните проблеми, способността за самостоятелно обслужване.

Лечение на Алцхаймер

Хората с деменция обикновено не търсят сами професионална помощ, а това се оказва задължение на обезпокоените роднини. Целта на лечението е да се създаде обстановка, колкото се може по-близка до начина на живот и всекидневната заетост на пациента. Силните лекарствени средства са намалени до минимум, но са наложителни при възбуда, агресия или антиобществени прояви. Лечението с билки, описано по-долу, успешно допълва професионалната медицинска помощ.

Билки при Алцхаймер

• Изследванията показват, че екстракт от гинко билоба успешно лекува такива случаи. Гинко билоба подобрява оросяването на мозъка и скоростта на протичане на нервните импулси. Препоръчва се доза от 40 мг., 3 пъти дневно на екстракт от гинко билоба, с процентно съдържание 24% биостимулаторни вещества.

Предпазни мерки при Алцхаймер

От оскъдната информация за случаите на болестта на Алцхаймер могат да се вземат следните предпазни мерки:

• Избягвайте големите замърсители: цигарен дим, замърсяване на въздуха, радиация и граниви мазнини.

• Борете се с образуването на свободни радикали в организма, като консумирате храни, богати на антиокислители.

Витамин С, съдържащ се в плодовете и зеленчуците.

• Витамин Е, съдържащ се в покълналата пшеница, семената и растителните мазнини.

Бета-каротин, съдържащ се в оранжевите зеленчуци и в зеленчуците със зелени листа.

Цинк и селен, съдържащи се в черния дроб, крехките меса, сирене „Чедър“, лещата, черния хляб.

• Избягвайте да готвите в алуминиеви съдове.

• Избягвайте средствата против киселини в стомаха и дезодоранти, съдържащи алуминий.

 1. ГИНКО БИЛОБА ЛИСТ
 1. ГИНКО БИЛОБА ЕКСТРАКТ 60 МГ, 60 КАПСУЛИ

  ГИНКО БИЛОБА ЕКСТРАКТ 60 МГ, 60 КАПСУЛИ

  Редовна цена: 10,00 лв.

  Промо цена 9,90 лв.

  1%

 1. ГИНКО БИЛОБА, Тинктура 50 мл

  ГИНКО БИЛОБА, Тинктура 50 мл

  Редовна цена: 4,60 лв.

  Промо цена 4,55 лв.

  1%