АЛЕРГИИ - СЕННА ХРЕМА И РИНИТ

Това е ответната реакция на имунната система към вещества като тревния и дървесния полен, спори от плесен, домашен прах или животински пърхот (окапала козина или излющена кожица от домашни любимци). Симптомите са запушен или течащ нос, сълзящи очи, главоболие, замаяност, дращене в гърлото и кихане.

Алергии - сенна хрема и ринит

 Предпазване:

•  Мрежи на прозорците и слънчеви очила силно намаляват достъпа на полен.

•  Климатичната инсталация в големите горещини запазва чистотата на дома.

•  Йонизаторите помагат за отстраняването на полена, праха и други причинители на алергии по въздуха.

•  Пухените завивки и покривките на матраците ограничават дразненето от прашинките.

Лечение:

Хранене

Витамин С в комбинация с биофлавоноиди действува като естествен антихистамин за спирането на хремата или за отпушването на носа. Увеличете употребата на витамин С, като консумирате повече цитрусови плодове. Биофлавоноидите се съдържат в обвивката и кората на цитрусовите плодове: нарежете кората на един грейпфурт или портокал и я варете с малко мед и вода в продължение на 10 мин. Изяждайте по едно парченце преди лягане и когато почувствувате симптомите на следващия ден. Витамин С може да се взема и допълнително 500 mg. три пъти дневно.

•  Пантотеничната киселина също облекчава алергичните симптоми. Вземайте доза от 200-500 mg. пантотетична киселина и 50 mg. витамин В комплекс дневно. 

• Дозировка от полен може да предотврати алергия, по-специално сенна треска: вземайте 4-6 таблетки дневно няколко седмици преди сезона на треската. 

• Лакрицата и бета-каротинът също помагат - ако купувате опаковка от аптеката, следвайте указанията, В противен случай се посъветвайте с природолечител или с диетолог.

Аромотерапия

• 1 капка лавандулово масло се разрежда в 5 ml. допълнително масло или лосион, съхранява се в стъклено шишенце и се мажат синусите от двете страни на носа веднъж дневно. 

• Вместо това можете да разредите 1 капка оманово масло в 5мл. жожоба или в бадемово масло и втривайте в синусите веднъж дневно. 

Акупресура 

• За да облекчите главоболието, кихането и възпалените очи, намерете връхната точка на мускула в пространството между показалеца и палеца, разтъркайте я добре около минута и повторете на другата ръка. 

• Внимание:  да не се прилага по време на бременност! 

• За укрепване на имунната система намерете точката на върха на предмишницата, между двете кости, на два пръста нагоре от китката, разтрийте добре с кръгово движение на палеца.

Упражнения

• Постоянните упражнения контролират алергиите, които често се влошават от стреса. Пробвайте джогинг рано сутрин, бързо ходене или плуване.

Традиционна медицина

• Обикновено се препоръчват антихистамини. Понякога лекарства, които се вдишват, включително стероиди, могат да променят и да контролират получената от алергия астма. При тежки случаи или когато има необходимост от незабавен резултат, се прави инжекция кортизон, която носи облекчение близо 3 месеца.

 1. ЕХИНАЦЕЯ С ПРОПОЛИС ТИНКТУРА, 20мл

  ЕХИНАЦЕЯ С ПРОПОЛИС ТИНКТУРА, 20мл

  Редовна цена: 4,97 лв.

  Промо цена 4,92 лв.

  1%

 1. Пчелен прашец, Цветен прашец 100 гр
 1. ЛАВАНДУЛА МАСЛО, LAVENDER OIL, БИОХЕРБА, 10мл

  ЛАВАНДУЛА МАСЛО, LAVENDER OIL, БИОХЕРБА, 10мл

  Редовна цена: 5,17 лв.

  Промо цена 5,12 лв.

  1%

 1. МАСЛО ОТ ЖОЖОБА, Jojoba oil, БИОХЕРБА, 10мл

  МАСЛО ОТ ЖОЖОБА, Jojoba oil, БИОХЕРБА, 10мл

  Редовна цена: 3,94 лв.

  Промо цена 3,90 лв.

  1%

 1. ЛАВАНДУЛА МАСЛО, LAVENDER OIL, БИОХЕРБА, 10мл

  ЛАВАНДУЛА МАСЛО, LAVENDER OIL, БИОХЕРБА, 10мл

  Редовна цена: 5,17 лв.

  Промо цена 5,12 лв.

  1%

 1. БЕТА КАРОТЕН ( ВИТАМИН А ) 1200 mcg, 100 КАПСУЛИ

  БЕТА КАРОТЕН ( ВИТАМИН А ) 1200 mcg, 100 КАПСУЛИ

  Редовна цена: 8,99 лв.

  Промо цена 8,90 лв.

  1%