Безплатна доставка над 49лв Виж условията
Език: BG
Валута: BGN
  • BGN
Добре дошли в bilki.bg! |

Кошница

0 артикула

Категории продукти

Новини

2012-11-07

ФИНАЛГОН-за ревматични болки в ставите и мускулите

ВИЖ КОМЕНТАРИТЕ>>> 02 Обща оценка: 1.0000 от общо гласували: 1

Цена: 5.95лв.
Брой:
Добави в харесвания Изпрати на приятел
  • Подробно описание
  • Детайли

ФИНАЛГОН - за ревматични болки в ставите и мускулите
унгв. 20 гр.
Finalgon

Състав: 1д маз съдържа: Nonylic acid vanillylamide 4,0 mgNicotinic acid butoxyethyfester 25,0 mg
Помощни вещества: диизопропиладипат, аерозил 200, бял мек парафин, сорбинова киселина, цейлонско цитронелово масло, пречистена вода.
Опаковка: Маз. Алуминиеви туби - 20 g
Фармакологично действие: Ванилиламид на нониловата киселина
Ванилиламид на нониловата киселина,синтетичен аналог на капсаицина, с аналгетични свойства.- Бутоксиетилов естер на никотиновата киселинаНикотиновата киселина е В - витамин, който притежава съдоразширяващи свойства.- КомбинациятаВанилиламид на нониловата киселина и никотиновата киселина, заедно, притежават взаимно-подпомагащи се съдоразширяващи свойства, които намаляват времето за хиперемичната кожна реакция при приложение.
Показания: Артрит, ревматични болки в ставите и мускулите, спортни травми, контузии и навяхвания, мускулна болка, причинена от претоварване, лумбаго, неврит, ишиас, бурсит и тендовагинит, за ревулзивна терапия на периферни циркулаторни нарушения.
Противопоказания: Finalgon е противопоказан при пациенти с клинично значима свръхчувствителност към съставките или с прекалено чувствителна кожата. Да не се прилага върху рани, възпалена или разранена кожа.
Предпазни мерки при употреба: Може да се очаква преходно усещане за парене или сърбеж на мястото на приложение. Този ефект се проявява по силно ако е приложено по-голямо количество от лекарствения продукт. След приложение ръцете трябва да се измиват обилно с вода и сапун за да се избегне попадане на лекарствения продукт на други места по тялото или върху други хора. Ако Finalgon попадне в очите, носа и устата се получава неприятно, но безвредно усещане за парене. Пациенти с чувствителна кожа не трябва да вземат гореща баня или душ преди или след приложение на Finalgon.Не се препоръчва приложението на продукта при деца, поради повишен риск от прекомерно чувство за парене.
Лекарствени и други взаимодействия: Няма данни за взаимодействия с други лекарства, приложени локално или системно.
Бременност и кърмене: Не се препоръчва употребата при бременност и кърмене поради липса на данни. Няма данни за преминаването на Finalgon в майчиното мляко.
Влияние върху способността за шофиране: При приложение на лекарствения продукт не са наблюдавани ефекти върху способността за шофиране и работата с машини.
Дозировка и начин на приложение: Леко се разнася количество, не повече от Vz cm (колкото грахово зърно) за област от тялото, колкото длан като се използва апликатора. Finalgon се прилага 2-3 пъти дневно.След използване на Finalgon ръцете трябва да се измиват обилно със сапун и вода. Предозиране: При прилагане на по-голямо количество, ефектът се намалява като се третира намазания участък с тампон, напоен с течно масло (например олио) или крем.
Нежелани лекарствени реакции: При отделни пациенти са наблюдавани локални реакции с алергична компонента, като обрив по кожата и оток на лицето след приложение на Finalgon
Съхранение: Да се съхранява на места, недостъпни за деца.
Срок на годност: Срокът на годност на Finalgon е 3 години от датата на производство.
Да не се прилага след изтичане на датата, означена върху опаковката.
Производител: Schering Wien Gmbh Vienna, Austria или Haupt Pharma Wolfratshausen GmbH Pfaffenrieder Strasse 5 D-82515 Wolfratshausen Germany
Притежател на разрешението за употреба: BOEHRINGER INGELHEIM CHC

Цена:
Цена: 5.95лв.


СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ, ТО Е ВАЖНО ЗА НАС:

Моля, попълнете задължителните полета, маркирани с *
галя

   галя
   15 Фев 2015


ужасно парене и болка!!!!!!!!!!!! минава след 5 часа непомосимо е....

0 0
«1»
  • Клиентите, закупили този продукт, купиха и:


Автор:

За по-добро обслужване и изпълнение на вашите поръчки използваме "бисквитки" (cookies)   Разбрах