Безплатна доставка над 49лв Виж условията
Език: BG
Валута: BGN
  • BGN
Добре дошли в bilki.bg! |

Кошница

0 артикула

Категории продукти

Новини

2012-11-07

БАТРАФЕН - гъбични инфекции на ноктите

ВИЖ КОМЕНТАРИТЕ>>> 00 Обща оценка: 1 от общо гласували: 0

  • Производител: SANOFI AVENTIS
  • Бруто тегло: 0.050 кг
  • Код: 2695
Цена: 27.28лв.
Брой:
Добави в харесвания Изпрати на приятел
  • Подробно описание
  • Детайли

БАТРАФЕН - гъбични инфекции на ноктите
лечебен лак за нокти 3 гр.
BATRAFEN medicated Nail Lacquer

Състав: В 1 g Батрафен лечебен лак за нокти се съдържат 80 mg Активно вещество: ciclopirox

Помощни вещества: Кошлимер на метилвинил естер и монобутилов естер на малеиновата киселина, метилацетат, 2-пропанол.

Какъв тип лекарство е Батрафен лечебен лак за нокти: Батрафен лечебен лак за нокти е специално разработен за лечение на гъбични инфекции на ноктите. Активното вещество ciclopirox (циклопирокс) прониква през нокътната пластина и достига до гъбичния патоген за най- малко от 48 часа след нанасянето. Циклопирокс притежава фунгицидно действие срещу всички патогени,които причиняват гъбични инфекции на ноктите.

Показания: Гъбични инфекции на ноктите.

Кога не трябва да се използва Батрафен лечебен лак за нокти: Противопоказания: Лекарството не трябва да се прилага при пациенти, за които е известно, че имат свръхчувствителност към активното вещество ciclopirox или към което и да е от помощните вещества. Батрафен лак не трябва да се прилага на деца.

Как и кога да се използва Батрафен лечебен лак за нокти: Дозировка и начин на приложение: През първия месец Батрафен лак се нанася в тънък, слой през ден, през втория месец най-малко 2 пъти седмично и от третия месец веднъж седмично.


Начин на приложение: Преди началото на лечението с Батрафен лак трябва с ножица или с еднопосочни пили да се отстрани колкото е възможно повече от разрушения нокът.През първия месец Батрафен лак се нанася през ден в тънък слой върху засегнатия нокът. С това се постига насищане на нокътя с активното вещество.През втория месец на лечение приложението може да се намали на най-малко 2 пъти седмично, а от третия месец - на веднъж седмично. Продължителността на приложение зависи от тежестта на засягане на нокътя, но не трябва да надхвърля 6 месеца.За това време от 6 месеца причинителят на микотичната инфекция на ноктите ще бъде напълно унищожен.Лекарят ще реши дали е необходимо по-нататъшно лечение.

Какво да се вземе под внимание при употребата на Батрафен лечебен лак за нокти: Специални предупреждения и предпазни мерки при употреба. Да не се допуска попадането на Batrafen лак в очите. Допълнителните хигиенни мерки,препоръчани от лекаря, трябва да се спазват стриктно.След прилагане на лекарството, да се измиват старателно ръцете от него.През цялото време на приложение веднъж седмично лаковото покритие трябва да се отстранява с тампони,напоени с алкохол. При това трябва наново да се отстрани колкото е възможно повече от променения нокът с помощта на еднопосочни пили. Ако междувременно лаковото покритие се увреди, достатъчно е да се намажат с Батрафен лак само напуканите места.

Как можете допълнително да подпомогнете лечението: Избягвайте облекло или обувки, задържащи топлината и влагата. При гъбичково заболяване на краката трябва по възможност да пазите обувките си от заразяване. Това можете да постигнете с напръскване на антимикотична пудра в обувките. При най- малкото подозрение за подновяване на инфекцията трябва незабавно да потърсите Вашия лекар.

Употреба по време на бременност и кърмене: По време на бременност и кърмене Батрафен лак за нокти не се прилага поради липса на клинични данни.

Влияние върху способността за шофиране и управляване на машини: Няма съобщения за влияние на лекарството върху способността за шофиране и управление на машини.

Нежелани лекарствени реакции: В отделни случаи, по време на лечение с Batrafen лак за нокти, е възможно зачервяване и лющене на кожата в съседство. Моля,ако установите нежелани лекарствени реакции или неочаквани промени, обърнете се към Вашия лекар.

Как се съхранявя това лекарство: Да се съхранява на тъмно на стайна температура.След отваряне на шишенцето лакът за нокти е годен 6 месеца при спазване условията на съхранение.За да се предотврати изсушаване на разтвора е необходимо плътно затваряне на капачката след употреба.
За да се предотврати залепване на капачката към флакона, трябва да се избягва разливане на лака извън флакона.
Да се съхранява на места, недостъпни за деца.
Да не се използва след изтичане срока на годност.
Вид на опаковката -шишенце с З г лак

Производител: SANOFI-AVENTIS

Цена:
Цена: 27.28лв.


СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ, ТО Е ВАЖНО ЗА НАС:

Моля, попълнете задължителните полета, маркирани с *
  • Клиентите, закупили този продукт, купиха и:


Автор:

За по-добро обслужване и изпълнение на вашите поръчки използваме "бисквитки" (cookies)   Разбрах