Безплатна доставка над 49лв Виж условията
Език: BG
Валута: BGN
  • BGN
Добре дошли в bilki.bg! |

Кошница

0 артикула

Категории продукти

Алергии хранителни - предпазни мерки, лечение, хранене

Храните, които ний-често причиняват алергии, са млечните продукти, яйцата, ягодите, рибата и морските ракообразни, зърнените храни и някои подправки. Симптомите включват обриви, гадене, повръщане, диария, образуване на газове, мигрена, изриване на кожата и дразнене, свръхчувствителност, промени в настроението, умора и ненаситен апетит.

Алергии хранителни - предпазни мерки, лечение, хранене

Предпазни мерки

• Алергиите към определени храни понякога са резултат от прекалено ранното отбиване на кърмачето. Опитайте се да го кърмите поне през първите шест месеца и по-дълго, ако е възможно. Привиквайте го към новите храни бавно и внимателно, преди да преминете към следващата, трябва да сте сигурни, че е усвоило предишната. Започнете с ориз и просо за бебета. През първата година не му давайте пшеница или мляко.

Лечение:

Хранене

• Първата стъпка е да установите кои храни (или напитки) не ви понасят. Можете да използувате следния метод:

• Направете списък на всички храни, които ви действат зле или предизвикват умора, кожни реакции, свръхактивност, раздразнителност и т.н.

• Направете списък на храните и напитките, които приемате всеки ден.

• Направете списък на всички храни, които редовно предизвикват у вас неутолим апетит.

• Направете списък на храните, които ще ви липсват, ако не са ви подръка.

• Направете списък на всички храни, които консумирате отскоро.

• Всеки продукт, който се появява повече от един път на тези списъци, е потенциален причинител на алергии.

• Можете да разпознаете причинителите на алергии чрез измерване на пулса. Измерете го при събуждане, точно преди хранене, 30 мин. след това и преди лягане. Ако измерванията са постоянни, тогава храните, които приемате, вероятно не причиняват алергии. Ако пулсът варира с 6 или повече удара, твърде възможно е храната да причинява алергия. Проверете чрез диагноза храните, в които се съмнявате. Спрете храната, в която имате съмнения, поне за 2 седмици, след което я опитайте отново и наблюдавайте дали ще предизвика симптомите. Подменете храните, които причиняват алергията, с подобни на тях, например соево мляко, козе мляко или сухо мляко може да замести кравето. След 6 месеца опитайте отново вьпросната храна: вероятно ще откриете, че вашата чувствителност към нея е изчезнала.

Специализирана помощ

•  За да намалят чувствителността към алергиите, причинени от храната, природолечителите обикновено препоръчват премахваща токсините диета. За това обаче трябва да се съветвате със специалист.

•  Ако не можете да установите на какво се дължи алергията, на помощ идва кинесиологът, който чрез изследване на мускулите ще установи кои храни водят до отслабване на организма.

•  Съветите на специалиста-хомеопат ще усилят имунната защита като цяло и следователно ще намалят чувствителността към потенциалните причинители на алергията.

Традициоина медицина

• Лекарите препоръчват да се избягват потенциалните причинители на алергията. Внимателно разгледайте съдържанието на преработените храни, за да се уверите, че не съдържат вещества, които могат да причинят пристъп.


За по-добро обслужване и изпълнение на вашите поръчки използваме "бисквитки" (cookies)   Разбрах