д-р Мария Папазова

Зелена глина за пиене

Преди дни, д-р Мария Папазова направи подробно интервю за ползите на хумата и в частност на РОДОПСКАТА ЗЕЛЕНА ГЛИНА. Предлагаме ви кратко резюме за благоприятните ефекти от РОДОПСКАТА ЗЕЛЕНА ГЛИНА, както и видео с лекцията на д-р Папазова.

 

Зелената родопска глина е едно от чудесата на Родопа планина, което по състав и свойства не може да намери аналог. Тя действа благоприятно върху целия организъм, тъй като е мощен детоксикатор. Има изключително действие, ако се нанесена външно при екземи и кожни проблеми (акне, лющеща се кожа, бръчки, розацея), разширени вени, дерматити, косопад и др. Освен с външното си приложение, зелената родопска глина е известна и с вътрешният си прием. 

зелена родопска глина биохерба

Изследвания сочат, че хумата е изключително благоприятна за стомашно-чревният тракт, подагра, атеросклероза, диабет, заболявания на кръвта, черния дроб, жлъчката, бъбреците, при катаракт, глаукома и други  заболявания. Това се дължи на множеството полезни вещества и микроелементи, които извеждат всички токсини и бактерии от огранизма. Зелената глина има притивоалергичен, антианемичен, алкализиращ, антибактериален и паразитен ефект върху целия организъм.

Важно е да се отбележи, че при утопреба на хума, ТЯ НЕ ТРЯВБА ДА СЕ ДОПИРА ДО МЕТАЛ И СЕ РАЗРЕЖДА САМО С ВОДА, защото в противен случай се нарушават нейните свойства. Същото така е от изключителна важност, глината която ще приемате да бъде сушена на слънце. Това е необходимо, защото след зареждане със слънчеви флутони се повишават нейните детоксикиращи свойства.

Интересен факт е, че зелената родопска глина не се метаболизира в организма, т.е. тя преминава през организма ни като улавя токсините и вредните вещества, след което излиза, без да се натрупва и вреди. Също така, ефектът от хумата е траен, а не моментен, което я прави чудесен избор за периодични детоксикиращи терапии. Друг интересен факт е, че зелената родопска глина има свойството да пречиства водата, в която е поставена. Затова и хумавовата вода е толкова полезна за нас.

 

Можете да употребявате хумата по няколко начина:

- Външно: като маска за лице или тяло; лапи за налагане на засегнати зони и др.

- Вътрешно: 1 ч.л. хума се разтваря в 200 мл. вода, като се оставя да се утаи. Приема се вече пречистената вода. Другият начин е като разтворите хумата във вода и я изпиете.

ВАЖНО: ЗЕЛЕНАТА РОДОПСКА ГЛИНА, КОЯТО ПРЕДЛАГАМЕ В BILKI.BG Е ОТ НАХОДИЩЕТО ПОКАЗАНО В КЛИПА НА Д-Р ИНЖ. ИВАН ИВАНОВ.