Кринум ЛатифолиумТрадиционната виетнамска билка Кринум Латифолиум (Crinum Latifolium) все повече добива популярност и извън границите на Виетнам и се счита за една от най-мощните и ефективни билки, която във Виетнам се използва за лечение на простатата и здравето на яйчниците.

Кринум Латифолиум е изключително полезен при лечението на сериозни здравословни състояния като простатит, аденом, доброкачествено уголемяване на простатата, маточни фиброиди и др. Използва се за повишаване на клетъчно-медиирания имунитет и действа като ефективен Т-лимфоцитен активатор. Използва се и при хипоксия, възпаление, детоксикация, регенерация на тъкани и хормонален баланс. Сокът от листата се използва при болки в ухото, ревматични болки и навяхвания. Луковиците се използват за предизвикване на повръщане.

Кринум Латифолиум – невероятни ползи за здравето

Кринум Латифолиум е традиционно виетнамско билково лекарство, използвано в древни времена от кралските особи за дълголетие. В момента се използва във Виетнам с голямо разнообразие от ползи за здравето при лечение на сериозни здравословни състояния, включително заболявания на простатата и яйчниците като простатит, аденом, доброкачествено уголемяване на простатата, маточни фиброиди, кисти на яйчниците и тумори. Известно е, че съдържа единадесет различни алкалоиди и аминокиселини. Crinum latifolium също така съдържа стероидни сапонини и антиоксиданти, поддържа клетъчния имунитет и е изследван като ефективен активатор на Т-лимфоцитите. Може да се използва и за подпомагане на тялото при подобряване на хипоксията, инфекцията и хроничното възпаление, детоксикация, регенерация на тъкани, балансиране на хормоните и е особено благоприятна за простатата и яйчниците.

Начини на употреба на билката Crinum Latifolium

Намазани с рициново масло и затоплени, листа от билката са полезно средство за заличаване на белези и други възпаления по края на пръстите на краката и ръцете. За целта можете да използвате и намачкани листа от билката, смесени с рициново масло.

Билката е полезна и за лечение на възпалени стави и навяхвания. При болки в ушите и други ушни оплаквания се използва леко затоплен сок от листата, смесен с малко сол. За целта можете да използвате и масло, приготвено от пресния сок.

Луковиците имат силно еметично действие и се използват за предизвикване на повръщане при отравяне. 

Билката е полезна и за лечение на възпалени стави и навяхвания, както и за облекчаване на ревматични болки. За целта луковиците се изпичат, след което се налагат върху болезнените места.