Тиквено масло

Маслото от тиквено семе е уникален миниаптечка, която съдържа огромно количество вещества, необходими за човешкото тяло.

 • Тиквено масло, натурално, студено пресовано, Балчо 250 мл (Sell out)
 • Ненаситените мастни киселини, витамините А, Е, Р и С, биофлавоноидите спомагат за укрепване на стените на кръвоносните съдове и за възстановяване на тяхната еластичност, предпазват кръвоносната система от вредните ефекти на свободните радикали и различните възпалителни процеси. В допълнение, ненаситените мастни киселини, фитостеролите, витамините Е, К, F, В3 и В6, магнезият спомагат за намаляване нивото на "лошия" холестерол в кръвта и почистват стените на кръвоносните съдове на холестеролните плаки. Микроелементите калий, калций, селен, магнезий регулират силата и ритъма на сърдечните контракции.

  Масло от тиквено семе има характерен, свеж вкус, който прилича на орех (това се дължи на производствения процес, който включва стъпката на печене на смлени тиквени семена) и уникален тъмнозелен цвят с едновременно флуоресценция от оранжево до червено.

  Тиквено семе приложение

  Препоръчва се използването на масло от тиквено семе като част от комплексната терапия на хипертония, атеросклероза, коронарна болест на сърцето, аритмии, инсулти и инфаркти. Маслото от тиквено семе може да бъде ефективно профилактично средство за сърдечно-съдови заболявания.

  Тиквено масло състав

  Тиквеното масло съдържа витамини А, Е, групата В, Цинк, минерала Селен и други. При външно използване то прониква дълбоко в порите на кожата, предпазва я от бръчки и я прави нежна и гладка. Приемано вътрешно (2 - 3 чаени лъжички три пъти дневно) стимулира храносмилането. Отличен ефект при смущения съня, в уринирането, аденом на простата, инфекции в отделителната система, невроза. Едновременно с това тиквеното масло е диетично, здравословно и деликатесно – можете да го ползвате за директна консумация или като добавка към салати, сосове и други ястия. 

  Тиквено масло как се добива

  Тиквеното масло се получава от тиквено семе чрез студено пресоване.

  Ароматът на тиквено масло е вкусен, вкусът е с лека горчивина. Цветът варира от тъмно жълто и светло червено до тъмно зелено и дори почти черно, поради което понякога се нарича „черно злато“ в източноевропейските страни. В Германия например тя винаги е била оценявана не по-ниско от най-добрите проби от зехтин. Съдържанието на масло в семките може да достигне 48–54%, протеините - до 40%. Освен това много автори, започвайки от Авицена, наричат ​​тиквено масло средство за практически всички болести.


  РЕЦЕПТА при проблеми с простата - ТИКВЕНО МАСЛО при УВЕЛИЧЕНА ПРОСТАТА


  При увеличена простата се пие по 1 супена лъжица тиквено масло 3 пъти дневно след хранене. Подобрение при уринирането /намаляват ставанията нощем/ се констатира още в края на първата седмица, но лечението трябва да продължава непрестанно до изчезване на симптомите на заболяването! 

  Съчетание на тиквено семе с други билки

  Тиквеното семе се счита за шампион с борбата с глисти, затова добре се съчетава с карамфил, зелен орех, сладка папрат, пача трева.

  Тиквено семе противопоказания

  Тъй като маслото от тиквено семе е обикновен хранителен продукт, то не може да причини сериозно увреждане на човешкото здраве.

  Възможната вреда от използването на маслото от тиквено семе се проявява само когато се използва прекомерно, както и с индивидуална непоносимост към компонентите. Притежава холеретичен ефект, продуктът е в състояние да предизвика движение на камъни в жлъчката, което понякога води до болезнени и жлъчни синдроми.