Брадавиците и народните средства

Брадавиците са вирусни заболявания, които се предават от болен човек на здрав. Според честотата на кожните заболявания диагнозата им е на второ място и се отнася до всеки 10-и жител на планетата. Местоположението им създава много проблеми и може да причинят силна болка. Освен традиционния начин (азотна киселина), за тяхното отстраняване може да се приложи лечение, основано върху народната медицина, което също дава много добри резултати. Преди да започнете лечение на брадавици и кокоши трън с народни средства, ви препоръчваме първо да се консултирате с дерматолог.

Ще ви предложим най-популярните методи за отсраняване на брадавици и кокоши трън:

картоф, брадавици
Картоф

Един от най-древните методи за отстраняване на брадавици и кокоши трън е да се използва средно голям, суров картоф. Разрежете го на две половини и с всяка една от тях намажете всички налични брадавици и кокоши трън. След това съберете половините заедно и ги вържете здраво с конец.

После хвърлете картофа и когато той напълно изгние - брадавиците изчезват.

Можете да използвате ябълка, цвекло, или всеки друг зеленчук или плод вместо картоф.

глухарче, билка, брадавициГлухарче

Шампион сред ефективните билки срещу брадавици и кокоши трън е глухарчето. Змийското мляко също е много популярно за лечение на брадавици и кокоши трън. И двете билки могат да се използват в продължение на 2 седмици. За лечение се прилага сока от глухарче, който се нанася върху брадавиците и кокошия трън през 12 часа.

От змийското мляко - прясната билка, се слага една капка върху кокошия трън. На сока от глухарче много добре реагират младите и току-що възникнали брадавици и кокоши тън. Полезни са също така сокът от прясно изстискани стъбла и листа от невен, росянка и масло от чаено дърво.

 

 


Чесън

Можете да натъркате скилидка чесън върху брадавиците и кокошия трън, а след това да сложите превръзка и да оставите за цялата нощ.

Лечение брадавици и кокоши трън с оцетна киселина:

За целта ще ви трябва оцетна киселина, която е по-силна от обичайната.

Вземете лейкопласт, изрежете в него по средата една малка дупка, размерът да е колкото съществуваща брадавица или кокоши трън. Залепете лейкопласта така, че през прореза да стърчи единствено брадавицата, а кожата около нея да е защитена.

Добавете в оцетната киселина малко брашно, като разбъркате, така че да се получи гъсто "тесто". Нанесете малко количество от тестото върху брадавицата и отгорете превържете с бинт.

Всеки ден правете ново количество тесто и нанасяйте отново и отново, след известно време брадавиците ще изсъхнат и ще паднат.

Въпреки ефикасността си, това средство за защита на кожата, може да остави малък белег.


Лимонова кора

Срещу брадавици също може да се приготви инфузия от лимонова кора. За да направите това, настържете кората от 2 лимона и я поставете в буркан. Залейте с половин чаша обикновен оцет. Затворете буркана плътно и го оставете за 7-8 дни като разклащате всеки ден. След това процедете течността. С получената инфузия мажете брадавиците (кокошия тън) няколко пъти на ден, докато не се получи резултат.

лук, билка, брадавици


Лук

Лукът народен лек за брадавици (кокоши тън):

Нарежете 1 глава лук, така че да се получат малки филийки с размер малко по-големи от размера на съществуващите брадавици. Тези филийки потопете за 2 часа в оцет и след това ги сложете върху брадавиците за една нощ, например с помощта на лейкопласт или превръзка.

Желателно е да повтаряте това всяка вечер, докато не изчезнат напълно.

 

Пелин, брадавици, билка

Народен лек за брадавици (кокоши тън) направени от пелин

Сипете 3 супени лъжици изсушен пелин в 1чаша вряща вода, покрийте и оставете поне за 2 часа. След това ежедневно овлажнявайте проблемните места с получената инфузия, по няколко пъти на ден, до получаване на желания резултат.

За изчезването на брадавици (кокоши тън) е много подходящо намазването им с пресен сок от кисели ябълки и плодовете на офика, сок от алое, пресен доматен сок, а много подходяща е и собствената сутришна урина.

Всички популярни народни рецепти не могат да причинят вреда, така че лечението трябва да продължи толкова дълго, колкото е необходимо.

Да се спазва превенция срещу вирусната инфекция, която причинява брадавици и кокоши трън е много по-лесно, отколкото да се опитвате да ги премахнете. Ето защо, трябва да се спазва добра хигиена, особено на места, където има голям брой хора - в сауната, обществената баня, на плажа, в басейна.