Какво представлява екстрактът от левзея

левзея цена, bioherba

Екстрактът от Левзея е средство, което тонизира и дава енергия. Днес ще ви разкажем за приложението му и влиянието, което оказва върху тялото.

Тъй като действа като естествен адаптоген, левзеята има тонизиращ и възстановителен ефект, повишавайки устойчивостта на тялото към физически стрес и неблагоприятните фактори на околната среда. Коренът от левзея отдавна се използва в медицината, заради биологично активните вещества, които се натрупват в корена ѝ: етерични масла, алкалоиди, инулин, захар, соли на фосфорна киселина, дъбилни и смолисти вещества.

В моментите на неразположение, когато се почувствате зле и не можете да се концентрирате върху работата, е препоръчително да приемате капсули с левзея, тя ще ви даде сила и енергия. Хранителната добавка от левзея може да се използва както от жени, така и от мъже, тъй като оказва положително влияние върху либидото и потентността. 

Приемът ѝ може да бъде направен и преди физическо натоварване, тренировка за повишаване на тонуса. Екстрактът помага и за концентрацията, което го прави особено полезен за хора, които учат или се занимават с натоварена умствена или компютърна дейност.

 • Левзея, Bioherba, 60 мг, 100 капс.

  Левзея, Bioherba, 60 мг, 100 капс.

  Цена: 13,99 лв.

 • Левзея Тинктура, Bioherba, 50 мл

  Левзея Тинктура, Bioherba, 50 мл

  Цена: 6,89 лв.

 •  Левзея може да се приема удобно чрез капсули, лесно преносими по всяко време на деня, на работа или по време на отпуск.

  Според изследванията върху левзея, продължителният ѝ прием увеличава издръжливостта, намалява честотата на заболяванията, подобрява общото състояние но организма и паметта, увеличава умствената работоспособност, потенцията и концентрацията. Най-често коренът от левзея се използва като част от комплексни терапии при умствена и физическа умора и намалена ефективност, както и при стрес, изпити, интензивни и дълги пътувания.

   

  левзея оригиналПолзи на левзеята в бодибилдинга

  В периода на спортни тренировки и подготовка, левзеята спомага за повишаване на ефективността, ускоряване на периода на възстановяване след претоварване и наранявания.

  Левзеята се препоръчва също за културисти и хора с натоварена физическа работа, тъй като тя съдържа фитоекдизон (молекули, които имат свойството да намаляват депата на мазнините и да засилват мускулната маса). Интересно е, че левзеята ускорява и подобрява работата на протеино-синтетичните процеси.

  Компонентите в левзеята стимулира увеличаването на протеина в сърцето, черния дроб, бъбреците и мускулите. Това от своя страна увеличава силата на работоспособността и физическата издръжливост. Смята се, че левзеята е необходима за растежа на мускулите.

   

  Свойства на левзеята:

  Възстановява клетките

  Спомага за повишаване на мускулната маса

  Подобрява кръвообращението

  Увеличава скоростта на движение на спермата

  Насърчава оплождането

  Има положително влияние върху нервната система

  Отстранява раздразнителност и лошо настроение

  Подобрява имунитета

  Помага при аритмия

  левзея, ползи

   

   

   

  Предимства на левзеята при жени:

  Екстрактът от това растение помага да се възстанови хормоналния баланс. Левзея е благоприятна при нередовен менструален цикъл. Също така при редовен прием на билката кожата става много по-чиста и гладка, благодарение на гореизброените свойства на това уникално и оригинално растение.

  Левзеята е уникална билка, до която всеки може да се докосне!