куркума, природен дар, укрепване, здравеКуркума

Куркумата е едно от най-мощните насърчаващи здравето растения на Източна и Южна Азия. Благодарение на уникалните си вкусови и лековити свойства, то активно е навлязло в кулинарията и фитотерапията на съвременния свят.

 

Кои са биологично активните вещества в състава на куркумата?

В коренището на куркумата се съдържа богат набор растителни химикали от различни химични класове. Куркуминоиди I, IIиIII(куркумин, деметоксикуркумин и бис-деметоксикуркумин)представляват фенолни диарилхептаноидни съединения, коитоса основните фармакологични вещества в куркумата. Трите заедно, както и всяко едно от тях поотделно носят общото наименование куркумин. Коренището съдържа още витамини, минерали, мастни киселини, стероиди, смола, нишесте, етерично масло и др., но главният фармакологичен агент, на който куркумата дължи благоприятните си ефекти, е куркуминът.

 

Ползи от куркумина. 

Имуностимулиращите, противовъзпалителни, противопаразитни и антимикробни свойства на куркумина са подробно проучени и доказани. Най-изявено е действието му върху черния дроб и жлъчката, стомашно-чревния тракт, кръвно-захарните нива, мозъка и нервната система. Благодарение на силното си противовъзпалително действие куркуминът има изключителни ефекти при различни видове артрит.

 

Предимства на куркуминовия екстракт пред куркумата като храна. 

За да получите всички ползи от куркумата, консумирайки я като храна, ще ви се наложи ежедневно да изяждате доста големи количества от нея. Дори и да успеете, другият проблем е усвояването – сравнително малък процент от куркуминоидите в състава й се усвояват добре при директната й консумация. За сравнение, високо концентрираните екстракти от куркума доставят на организма оптимални количества куркумин само в 1-2 дози. Много важно условие при избора на екстракт обаче, е степента му на усвоимост - ниската степен на абсорбция, логично предполага също толкова слаб ефект.

 

Теракурмин™ - висока форма на куркумин с най-висока абсорбция!

 

Теракурмин™ (Theracurmin™)  е оригинална канадска патентована формула, която е соколо300 пъти по-висока от тази на обикновения куркумин. Теракурмин™ е източник на високо концентриран екстракт, който се усвоява напълно от тялото и има осезаемо тонизиращо действие. Създаването на Теракурмин™ е иновация и пробив във фармакологията на куркуминоидите. Проучванията по отношение на ползите отТеракурмин™ многократно са потвърдили както неговата безопасност, така и значителната му ефикасност в сравнение със стандартни куркуминови екстракти.

 

Как се извлича Теракурмин™?

Като начало изсушените коренища се подлагат на мокро смилане, докато не се превърнат в частици с микроскопични размери - около 100 пъти по-малки отколкото стандартно стриваните коренища. Следва диспергирането и солубилизирането на куркуминовия прах с растителна гума, известна като гума гатти - растителна гума, получена от кората на растението Anogeissuslatifolia. Така се образува колоидна суспензия, смесваща се отлично с вода и отличаваща се с изключително висока абсорбция. Комбинацията от микроскопични частици и подобрената водноразтворимост, осигуряват 100% абсорбция на високи терапевтични нива на куркумина, който освен това има дълъг плазмен полуживот.

 

Защо да изберете продукта Теракурмин™?

- Микроскопичен размер на частиците – това е гаранция за бързата абсорбция и ефективния пренос до всички тъкани, без опасност от имунотоксикологични реакции.

-В сравнение с други куркуминови екстракти, се отличава с много висока степен на усвояване.

-Всяка капсула (30 mg) се равнява на 8 100 мг куркумин, което се равнява на около 320 грама куркума – количество, което доста трудно би могло да се приема ежедневно посредством диетата.

-Осигурява мощно антиоксидантен профилактичен ефект срещу широк спектър остри и хронични състояния – остеоартрити и артропатии, ревматоидни заболявания, чернодробни нарушения, нестабилни нива на кръвната захар; атеросклероза и кардиомиопатии; затлъстяване и метаболитен синдром; когнитивни нарушения, особено отслабване на паметта и др.

 

-Може да се използва с цел детокс на тялото при системна употреба на алкохол – може да допринесе за намаляване до минимум 25% кръвната концентрация на ацеталдехид - токсичният метаболит на етиловия алкохол. Какво е обяснението? След като алкохолът е превърнат в ацеталдехид с помощта на определени ензими, той трябва да бъде преобразуван в ацетат, за да се изхвърли безпроблемно от тялото. Но при системен прием на алкохол в по-големи количества, черният дроб не разполага с достатъчно глутатион, който отговаря за преобразуването на ацеталдехида в ацетат. В резултат ацеталдехидът се натрупва в тялото, което има сложни негативни последствия.

-Допринася за намаляване нивата на възпаление в тялото и подпомага нормалното състояние на имунната система.

-С отлично кардиопротективно действие.

-Подходящ при затлъстяване, тъй като регулира секрецията на адипонектин.

-Насърчава поддържане нормалните нива на глюкоза в кръвта, както и общия и „лошия” холестерол (LDL).

Разфасовка:60 V-капсули. Дозировка: по 1 капсула 2 пъти дневно.

Теракурмин™ е оригинален продукт на компания Natural Factors, Canada.

Официален вносител за България: ГЕО НУТРИШЪН ЕООД.